Σακίλ: «Η τριγωνική επίθεση των Νικς δεν δουλεύει εξαιτίας των παικτών»

Σακίλ: «Η τριγωνική επίθεση των Νικς δεν δουλεύει εξαιτίας των παικτών»

bet365

Ο χαρακτήρας των παικτών είναι ο λόγος που δεν μπορεί να δουλέψει η τριγωνική επίθεση των Νικς, σύμφωνα με τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Οι Νικς πασχίζουν να φέρουν εις πέρας την τριγωνική επίθεση που εφάρμοζε ο πρόεδρος τους, Φιλ Τζάκσον, στους Λέικερς, όταν ήταν προπονητής, και ο Σακίλ Ο' Νιλ έχει την εξήγηση.

«Η τριγωνική επίθεση δουλεύει, αλλά κάποιοι παίκτες είναι πεισματάρηδες κι έχουν κακιές συνήθειες. Όταν είσαι παίκτης, συνηθίζεις να κάνεις κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Σε πολλούς δεν αρέσει να αλλάζουν τις συνήθειές τους», είπε ο «Shaq» χωρίς να κατονομάσει κάποιον, εν αντιθέσει με τον Τζάκσον που είπε πριν από λίγο καιρό πως ο Καρμέλο Άντονι μπορεί να βγει στην επίθεση, αλλά έχει την τάση να σταματάει την μπάλα.

«Αν δεις την δεύτερη ομάδα των Νικς, θα διαπιστώσεις πως εφαρμόζουν την τριγωνική επίθεση παίκτες με πολύ λιγότερη εμπειρία. Όταν είδα τους Πορζίνγκις, Καρμέλο, Ρόουζ και Νοά είπα πως αυτό θα λειτουργήσει. Αλλά η μπάλα δεν πρέπει να σταματήσει!», συνέχισε ο Σακίλ. «Οι άντρες είναι πεισματάρηδες. Κι εμάς μας πήρε λίγο καιρό για να το εφαρμόσουμε στους Λέικερς. Όταν το δοκιμάσαμε στις αρχές, ήμασταν χάλια. Έπρεπε να κοιτάξω στον καθρέφτη μου και να πω στον εαυτό μου "Οκ, μάλλον είσαι ένα από τα προβλήματα που αυτό δεν λειτουργεί". Μου άρεσε να παίρνω την μπάλα και νσ λέω σε όλους τι να κάνουν. Οπότε, όταν πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω, όλα έγιναν πιο εύκολα».

Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό που ταξιδεύει στο Βελιγράδι ως αουτσάιντερ. Θα πάρει τελικά το διπλό;

Στο τέλος, ο Ο' Νιλ συμπλήρωσε: «Έχω τρία πρωταθλήματα, εξαιτίας της τριγωνικής επίθεσης. Πάντα ακούς τους άλλους να λένε πως η επίθεση αυτή δούλεψε επειδή ήταν μαζί οι Τζόρνταν, Πίπεν, Ο' Νιλ και Μπράιαντ, το οποίο είναι αλήθεια. Αλλά, αν δεις όλα μας τα ματς, ήταν οι άλλοι που μας πήγαν στο επόμενο επίπεδο».

 

NBA Τελευταία Νέα