Σκουρτόπουλος: «Χρειαζόμαστε τρεις νίκες, δεν ξέρω αν μπορούμε να τις βρούμε»

Σκουρτόπουλος: «Χρειαζόμαστε τρεις νίκες, δεν ξέρω αν μπορούμε να τις βρούμε»

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παραδέχτηκε τη δύσκολη αποστολή της παραμονής για τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η πατρινή ομάδα ηττήθηκε στη Λευκάδα και πλέον η παραμονή της στην κατηγορία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Απόλλωνα ο Θανάσης Σκουρτόπουλο δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Δόξας. Η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Είναι τιμητικό για αυτούς που παλέψανε το παιχνίδι και όπως παίξανε και παίζουνε στα τελευταία παιχνίδια και όχι μόνο στο δικό μας και τις αξίζουν συγχαρητήρια.

Σε ό,τι αφορά για εμάς ξέρετε ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που λέμε της χρονιάς. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, όπως και στα άλλα δύο εκτός έδρας με τον Προμηθέα και με τον Κόροιβο, φτάσαμε στην πηγή και νερό δεν ήπιαμε. Χάνουμε στις λεπτομέρειες, χάνουμε εύκολα ριμπάουντ. Σήμερα δύο επιθετικά ριμπάουντ ήταν πάρα πολύ καθοριστικά. Ακόμη και αν ήμασταν αρνητικοί στα ριμπάουντ, αν είχαμε καταφέρει να είχαμε πάρει 2-3 αμυντικά ριμπάουντ προς το τέλος θα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι οδηγήσαμε τη Λευκάδα σε πολλά λάθη, όμως δεν κερδίσαμε τίποτα από αυτά και χάσαμε πολλές βολές και έτσι το ένα έφερε το άλλο.

Τα πράγματα για εμάς, όπως είπε και ο Γιώργος είναι πολύ δύσκολα. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας, δεν είναι αρκετά, πρέπει να βρούμε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας και δεν ξέρω αν είμαστε ικανοί να την καταφέρουμε. Πιστεύω θα το παλέψουμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα γενικά και από τον κόσμο και από όλους, αλλά αυτά έτσι είναι. Και αυτό είναι και καλό που ο κόσμος υπάρχει και στέκεται δίπλα στην ομάδα.

Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο, με τα παιδιά θα συζητήσουμε την Δευτέρα. Θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε δημιουργήσουμε και θα παλέψουμε με αυτά τα όπλα που έχουμε, για να καταφέρουμε να πετύχουμε την σωτηρία έστω και την τελευταία στιγμή.

Για τους αντιπάλους στην «μάχη» της παραμονής: «Είναι ξεκάθαρο με την Κύμη και τον Κόροιβο δεν υπάρχει περίπτωση. Το θέμα είναι πως εμείς δείχνουμε να μην μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Εντάξει μέσα στο γήπεδό μας εύκολα ή δύσκολα τα δύο παιχνίδια θα κάνουμε τις δύο νίκες. Αλλά η εικόνα που έχουμε στα εκτός έδρας, στο δεύτερο γύρο που είμαι εγώ στην ομάδα είναι κάπως αποθαρρυντική. Δηλαδή, στον Προμηθέα δεν κάναμε επαναφορά, χάσαμε το παιχνίδι. Μιλάμε για πολύ κρίσιμη φάση.

Στον Κόροιβο, είχαμε δύο δυνατότητες με σουτ, καθαρά τρίποντα, αστοχήσαμε και στα δύο. Σήμερα, πάλι στις τελευταίες επιλογές, ακόμα και στο τελευταίο ταιμ άουτ, άλλα είπαμε, άλλο βγήκε. Έτσι δεν γίνεται. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές από όλες τις πλευρές, αλλά καλό είναι να υπάρχει και το αποτέλεσμα και αυτή την στιγμή το αποτέλεσμα είναι δύσκολο για την ομάδα μας».

Ο Γιώργος Διαμαντάκος με τη σειρά του τόνισε πως, «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Λευκάδα για τη νίκη της, που με την βοήθεια του κόσμου κατάφερε και πήρε αν και δεν έχει σημασία αυτή, αλλά παρόλο αυτά παρουσιάστηκε με παραπάνω κίνητρο από εμάς. Φάνηκε να το θέλει περισσότερο από εμάς, αν και δεν κυνηγούσε κάτι και εμείς παρόλο αυτά δεν σταματήσαμε να κυνηγάμε το παιχνίδι. Σαράντα λεπτά παλεύαμε, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Τώρα για μας η συνέχεια είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη, αλλά θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και από τι φαίνεται μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα πάει αν θα μείνουμε η όχι στην Α1.

Για το έαν υπήρχε άγχος: «Δεν είναι μόνο σήμερα. Είναι το άγχος το τελευταίο καιρό είναι αρκετά μεγάλο. Γιατί έχει πέσει τεράστια πίεση σε εμάς κυρίως από τον κόσμο μας. Παρόλο αυτά παλεύουμε να το κρύβουμε και να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένοι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα