Μαρκόπουλος: «Περίεργο παιχνίδι, δίκαιη η νίκη μας»

Gazzetta team
Μαρκόπουλος: «Περίεργο παιχνίδι, δίκαιη η νίκη μας»

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κύμη, ενώ μίλησε και για τις ιδιαιτερότητες του σημερινού παιχνιδιού.

Για τα δύο πολύ καλά σέντερ της Κύμης μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ άποψή του είναι πως η ομάδα του έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Για το παιχνίδι με την Κύμη: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ενέργεια που έβγαλαν από την αρχή του αγώνα, η οποία έφερε αυτή τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, την οποία κρατήσαμε ως το τέλος του αγώνα. Αυτό το παιχνίδι ήταν λίγο περίεργο, καθώς η Κύμη έχει δύο πολύ καλά center. Ειδικά ο Όρτον μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έκλεισε πολύ καλά τη ρακέτα στην άμυνα και ήταν απειλητικός στην επίθεση. Δεχθήκαμε αρκετή πίεση κάτω από το καλάθι, καθώς είχαμε αδυναμία με τα φάουλ και τον τραυματισμό που ακόμα ταλαιπωρεί τον Κλάντον. Παρ’όλα αυτά, με εξαίρεση ορισμένα διαστήματα, η ομάδα αντέδρασε καλά και πιστεύω ότι δίκαια έφτασε στη νίκη».

Για την εμφάνιση του Σόμπεϊ: «Είναι ένας καλός παίκτης. Είναι εκρηκτικός και βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο, ενώ είναι πολύ εύστοχος. Μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται, καθώς τόσο αυτός διαβάζει τις δυνατότητες που έχουν οι συμπαίκτες του, τόσο αυτοί θα τον μαθαίνουν καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου θα αφομοιώσει όσα χρειάζεται σε άμυνα και επίθεση και θα είναι ακόμα περισσότερο χρήσιμος».

Για την βαθμολογική θέση του ΠΑΟΚ: «Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν μας ενδιαφέρει που θα καταλήξουμε. Θα θέλαμε να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για να έχουμε ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δει ότι οι έδρες μπορούν να σπάσουν. Στόχος μας είναι να είμαστε τότε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση».

Για το γεγονός ότι πλέον ο ΠΑΟΚ δίνει ένα ματς την εβδομάδα: «Είναι λίγο περίεργο αυτό το φαινόμενο για τους παίκτες γιατί έχει αλλάξει και ο τρόπος προπόνησης. Γενικά, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Σίγουρα μας δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον αντίπαλο, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κίνδυνος να ατονήσουμε και να μην είμαστε στο 100%».

Για την κατάσταση του τραυματία Σάιμπερτ: «Ελπίζουμε ότι αν τη Δευτέρα δώσει ο γιατρός το ΟΚ για να μπει στο γήπεδο κάνοντας περισσότερες ασκήσεις. Ίσως έχουμε μία καλύτερη άποψη την επόμενη εβδομάδα».

Για τον τρόπο που θα ταιριάξει τους Σάιμπερτ και Σόμπεϊ: «Ας επιστρέψει πρώτα υγιής και πιστεύω ότι όλοι οι καλοί παίκτες μπορούν να χωρέσουν στην ομάδα».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Νέιθαν Σόμπεϊ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστραλός:

Για το αν έχει προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι ότι θέλω λίγο ακόμα για να βρεθώ στο επίπεδο που θέλω. Σίγουρα σήμερα ένιωθα πολύ καλύτερα. Όσο γνωρίζω τους συμπαίκτες μου, μαθαίνω τα συστήματα και μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα».

Για τις διαφορές του παιχνιδιού στην Ευρώπη: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, καθώς οι κανονισμοί είναι ίδιοι. Πρέπει να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικούς προπονητές, διαφορετικούς συμπαίκτες και συστήματα, αλλά το μπάσκετ είναι το ίδιο. Βγαίνεις στο παρκέ και παίζεις».

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Εγώ θα ήθελα το πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και από εκεί και πέρα να δούμε τι θα έχουμε μπροστά μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα