Γιουλ: «Δύσκολο να δεις κάτι σαν τον Ντόντσιτς»!

Γιουλ: «Δύσκολο να δεις κάτι σαν τον Ντόντσιτς»!

Γιουλ: «Δύσκολο να δεις κάτι σαν τον Ντόντσιτς»!
Είναι η Ευρώπη πολύ μικρή για να χωρέσει τον Σέρχιο Γιουλ; Ο χρόνος κυλά... πιο αργά για αυτόν στο τέλος; Ο γκαρντ της Ρεάλ έδωσε τις σχετικές... εξηγήσεις!

Ο ηγέτης της «Βασίλισσας μίλησε στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα Λεπτό προς Λεπτό» στα κανάλια Novasports και τον δημοσιογράφο Χρήστο Καούρη:

Για το αν ο χρόνος κυλά…πιο αργά για αυτόν στα τελευταία δευτερόλεπτα των αγώνων: «Δε νομίζω! Είμαι παίκτης που θέλει να αναλαμβάνει την ευθύνη στις τελευταίες στιγμές του αγώνα. Σίγουρα έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου για να παίρνω τα τελευταία σουτ και να προσπαθώ να βρίσκω τις κατάλληλες λύσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν όλα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Ευτυχώς τελευταία παίρνω τις σωστές αποφάσεις, για παράδειγμα θυμάμαι το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκού, πολύ δύσκολη αναμέτρηση, πολύ ισορροπημένη, όμως στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό με χαροποίησε».

Για το γεγονός ότι για πρώτη φορά είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και πως διαχειρίζεται την αναπόφευκτη πίεση: «Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, πάντα θέλω να δίνω το 100% για να οδηγώ τους συμπαίκτες μου προς τη νίκη, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα μου, δεν θέλω να χάνω ποτέ και από κανέναν. Γι΄ αυτό δίνω το κάτι παραπάνω, φτάνω στα όρια μου ούτως ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να νικάει, που είναι και το πιο σημαντικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή θέση στη βαθμολογία, στόχος είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα, έτσι ώστε στα playoffs να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας».

Για το αν στόχος της Ρεάλ είναι εκτός των τίτλων και το όμορφο, θεαματικό μπάσκετ: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να κερδίζει. Η Ρεάλ είναι συνυφασμένη με την κατάκτηση τίτλων, είναι μόνιμος στόχος να φτάνεις σε τελικούς και να νικάς. Βέβαια εξίσου σημαντικό είναι να απολαμβάνει το κοινό το μπάσκετ που βλέπει. Από τη στιγμή που ήρθε στη Ρεάλ ο Πάμπλο Λάσο ο κόσμος βλέπει θεαματικό μπάσκετ, γι΄ αυτό και το γήπεδο μας είναι σχεδόν πάντα γεμάτο».

Για το πώς συνδυάζεται το πάθος με το οποίο αγωνίζεται με τη θέση του πλέι-μέικερ, που απαιτεί ψυχραιμία και καθαρό μυαλό: «Πιστεύω πως με την πάροδο των ετών και με τις παραστάσεις που αποκτάς ξέρεις πότε πρέπει να πατήσεις γκάζι και πότε να χαμηλώσεις τον ρυθμό. Όμως αυτή η εμπειρία έρχεται με τα χρόνια και με το άθροισμα των παιχνιδιών που προστίθενται. Αυτό σε βελτιώνει σαν παίκτη, επομένως γνωρίζεις πότε να τρέξεις την ομάδα και πότε να τη φρενάρεις».

Για το φαινόμενο Λούκα Ντόντσιτς και για το αν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο: «Είναι δύσκολο να δεις κάτι παρόμοιο! Πιστεύω πως παίκτες σαν τον Ντόντσιτς βγαίνουν μία φορά στα 10, 15 χρόνια. Μοιάζει κάπως με τον Ρίκι Ρούμπιο όταν είχε πρωτοεμφανιστεί. Θα θυμάστε ότι έκανε φοβερά πράγματα στο παρκέ. Και οι δύο είναι πολύ έξυπνοι παίκτες που "διαβάζουν" το παιχνίδι, έχουν πολύ καλή πάσα, σουτάρουν καλά, έχουν διείσδυση, παίζουν καλή άμυνα, κάνουν τα πάντα. Φέτος ο Λούκα μας βοηθάει πάρα πολύ».

Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ, ένα κλασικό ζευγάρι την τελευταία 5ετία στην Ευρωλίγκα. Θα ξαναβρεθούν αντίπαλοι; «Ποτέ δεν ξέρεις! Εξάλλου η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ ισορροπημένη. Υπάρχουν τεράστιες ομάδες και δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις στα plaoffs αλλά ούτε και ποιος θα περάσει στο Final-4. Σίγουρα τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα τεράστιο σύλλογο με φοβερούς παίκτες όπως ο Σπανούλης. Είναι παιχνίδια που πάντα μας δυσκολεύουν τη ζωή».


Το ΝΒΑ και ο Σέρχιο Γιουλ. Είναι η Ευρώπη πολύ μικρή για να χωρέσει τον Σέρχιο Γιουλ; «Δεν πιστεύω πως η Ευρώπη είναι μικρή για μένα. Υπάρχουν μεγάλοι παίκτες και εγώ θέλω πάντα να πιάνω την καλύτερη δυνατή απόδοση για να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτό που θέλω είναι να κατακτώ τίτλους και νομίζω ότι είμαι στην κατάλληλη ομάδα προκειμένου να τα καταφέρνω. Είμαι πολύ χαρούμενος στη Ρεάλ και γι΄ αυτό την προηγούμενη χρονιά ανανέωσα το συμβόλαιό μου. Επομένως έχω κάνει την επιλογή μου. Βέβαια, ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον».

Είναι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου. Ποιος είναι ο αντίστοιχος Σέρχιο Γιουλ του Μπερναμπέου; «Με βάση τον χαρακτήρα μας, τη διάθεση μας να παλεύουμε μέχρι τέλους, να παίρνουμε την ομάδα στην πλάτη μας, περισσότερο ταυτίζομαι με τον Σέρχιο Ράμος. Βέβαια είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση, γιατί πρόκειται για διαφορετικά αθλήματα, απλά συγκρίνοντας το πάθος και την ορμή που έχουμε, θα έλεγα ότι ο Σέρχιο Ράμος μου ταιριάζει περισσότερο».

Ποιος είναι ο αμυντικός που τον δυσκολεύει περισσότερο και ποιος είναι ο επιθετικός που είναι δύσκολο να τον σταματήσει; «Τις προάλλες υποδεχθήκαμε την Μπαρσελόνα στο clasico του πρωταθλήματος, το λέω αυτό γιατί πάντα ένας παίκτης που με δυσκολεύει στα παιχνίδια είναι ο Μπραντ Όλεσον. Είναι σπουδαίος στα αμυντικά του καθήκοντα. Σε ό,τι αφορά στον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχω αντιμετωπίσει, σίγουρα θα αναφερθώ σε θρύλους του αθλήματος όπως ο Ναβάρο και ο Σπανούλης. Είναι πάντα δύσκολο να τους παίξεις άμυνα. Έχουν πολλές αρετές, σκοράρουν με ποικίλους τρόπους. Χωρίς αμφιβολία, είναι οι δύο πιο δύσκολοι αντίπαλοι που έχω αντιμετωπίσει».