Άρης - Δόξα Λευκάδας 78-70 (vid & pics)

Άρης - Δόξα Λευκάδας 78-70 (vid & pics)

bet365

Ο Άρης (12-9) επικράτησε της Δόξας Λευκάδας (3-18) με 78-70 στο άδειο Nick Galis Hall για την 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, αλλά η συνολική εικόνα του ήταν τουλάχιστον προβληματική.

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Άρη αρχίζει από την άμυνα. Όταν λείπει αυτή, έρχονται τα προβλήματα. Αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι»… αρνήθηκαν να παίξουν άμυνα καθώς έδωσαν χώρο και δικαίωμα στη Δόξα Λευκάδας να κάνει το παιχνίδι της. Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στην αποτελεσματικότητα των Χάρις, Μάρας οι οποίοι σημείωσαν συνολικά 26 πόντους στο πρώτο μέρος αλλά και στη δημιουργία του Σάνον Σκοτ.

Ο Άρης είχε να επιδείξει μόνο τον Βασίλη Καββαδά. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε 13 πόντους στα πρώτα επτά αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής του. Η Δόξα προηγήθηκε με 16-20 (7’), ενώ η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των δέκα πόντων (19-29) έπειτα από 15 δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο. Εκεί, ο Άρης αποφάσισε να βάλει ένταση στην άμυνά του, αλλά δεν είχε ρυθμό στην επίθεση. Και με εξαίρεση τον Μάικλ Τζένκινς δεν είχε αποτελεσματικότητα στο περιφερειακό σουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 37-42 για τους φιλοξενούμενους έπειτα από μία εύστοχη βολή του – άφαντου στο πρώτο μέρος – Ουίλ Κάμινγκς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης αποφάσισε να παίξει άμυνα και φυσικά ανατράπηκαν τα δεδομένα του αγώνα. Επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν τις λύσεις από τους Κάμινγκς, Καββαδά, Γιάνκοβιτς και με επιμέρους σκορ 25-8 προηγήθηκαν με 62-50 (27:30). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 65-52.

Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 17 πόντων (70-53, 34’) έπειτα από εύστοχο σουτ του Δημήτρη Φλιώνη, αλλά εκεί ο Άρης επαναπαύτηκε. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Δόξα Λευκάδας η οποία με δικό της επιμέρους σκορ 2-11, μείωσε σε 72-64 (36:30). Εκεί ο Άρης απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση κι έφτασε στη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης έπαιξε άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ενώ στην επίθεση πήρε τουλάχιστον 20 πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις. Η κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια μεταφράζεται και από τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν «κέρβερος» κάτω από τα καλάθια. Τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους με 9/14 σουτ ενώ έβγαλε και εκτός παιχνιδιού τον Ντόμπλας.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πέρα από ένα εκρηκτικό δίλεπτο στο οποίο σημείωσε οκτώ πόντους, ο Μάικλ Τζένκινς ήταν άφαντος. Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Ταπούτος τελείωσε τον αγώνα με τρεις πόντους και 0/5 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί ο Άρης άσκησε ασφυκτική πίεση στη Δόξα Λευκάδας, σούταρε με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (10/18) σουτ κι έκανε επιμέρους σκορ 28-10.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης θα πρέπει να ξαναδεί το πρώτο ημίχρονο και να το πετάξει. Γιατί δεν έπαιξε άμυνα. Η Δόξα Λευκάδας, τον τρόπο λειτουργίας της και στις δύο πλευρές του παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 37-42, 65-52, 78-70

TA HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα