Μάντζαρης: «Δεν κοιτάμε αντιπάλους, θέλουμε το ευρωπαϊκό»

Αντωνία Σπανού
Μάντζαρης: «Δεν κοιτάμε αντιπάλους, θέλουμε το ευρωπαϊκό»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε την σημασία που έχει το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για τα... δύσκολα που έρχονται και αποκάλυψε ότι είναι επιθυμία όλων τα... 2 ευρωπαϊκά να γίνουν 3.

O Ολυμπιακός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Νταρουσάφακα και 5 αγωνιστικές πριν το τέλος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Το πλεονέκτημα φαντάζει πιο κοντά από ποτέ και οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πιο καλά από τον καθένα ότι δεν πρέπει να αφήσουν τον κόπο τόσων μηνών να πάει χαμένος.

Η συνέχεια είναι απαιτητική και δύσκολη σε δύο διοργανώσεις και ο Βαγγέλης Μάντζαρης το ξέρει καλά.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την το... κενό διάστημα κόντρα στους Τούρκους, την συνέχεια με την ΑΕΚ, την επιλογή αντιπάλου αλλά και τον στόχο της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από το πλεονέκτημα και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτό.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον απελπισμένο για βαθμούς Ηρακλή. Θα πάρει τη νίκη παρά την πίεση του Γηραιού;

«Σίγουρα το ότι κρατάμε το πλεονέκτημα στα χέρια μας είναι πολύ σημαντικό.

Ξέραμε από την αρχή ότι η νέα μορφή της Eurolegaue θα είναι πολύ δύσκολη, όλοι παίζουν με όλους, είναι απόλυτα αξιοκρατικό και χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε σε αυτή την θέση έως τώρα.

Κρατάμε καθαρά στο χέρι μας, ίσως όχι ακόμα μαθηματικά, αλλά έχουμε μεγάλες πιθανότητες για να τερματίσουμε στην 4άδα και για εμάς είναι το πιο σημαντικό να καταφέρουμε να έχουμε το πλεονέκτημα».

Ενώ όσον αφορά το κενό διάστημα κόντρα στην Νταρουσάφακα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν κρύφτηκε και τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά.

«Μέχρι το ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Η διαφορά ήταν στους 20 πόντους και όλα πήγαιναν όπως έπρεπε. Μετά όμως χάσαμε την συγκέντρωση μας και αυτό φάνηκε.

Η Νταρουσάφακα έγινε πιο επιθετική, εμείς πιο διστακτικοί και πιστεύω ότι γιαυτό ήρθε και η σχετική 'χαλάρωση' της ομάδας. Πάντως στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα, κρατάμε τελικά την νίκη.

Σίγουρα το κενό διάστημα δεν άρεσε ούτε σε εμάς, πρέπει να το βελτιώσουμε και πρέπει να μπαίνουμε στο παρκέ 40 λεπτά συγκεντρωμένοι».

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την Basket League, αλλά και στην Euroleague τα πράγματα δεν είναι πιο εύκολα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει πολύ προσπάθεια για να φτάσουν μέχρι εδώ και θέλουν να συνεχίσουν έτσι.

«Είναι πολύ σημαντική η συνέχεια. Αρχής γενομένης από την ΑΕΚ από εδώ και πέρα ξεκινούν τα πιο δύσκολα.

Έχουν μείνει άλλες 6 αγωνιστικές στην Basket League, πρέπει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια για να κρατήσουμε το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Όπως έχουμε πει ξανά είμαστε πολύ καλά ως τώρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της regular season, οπότε πρέπει να τελειώσουμε καλά και στις δύο διοργανώσεις».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πάντως από την πλευρά του βάζει τέλος στις... σκέψεις για τον επόμενο αντίπαλο.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ή να σκεφτούμε για τον αντίπαλο στην επόμενη φάση της Euroleague. Εμείς κοιτάμε να είμαστε καλά εμείς, να είναι καλά η ομάδα μας.

Αν είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Αλλά δεν γίνεται κιόλας να διαλέξεις αντίπαλο. Η κατάσταση είναι περίεργη...

Είναι 4 ομάδες στην ίδια θέση οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε καμία διαδικασία».

Τέλος, αναφέραμε στον νεαρό γκαρντ ότι ο κόσμος ζήτησε το ευρωπαϊκό με το γνωστό σύνθημα του και εκείνος δεν δίστασε να απαντήσει.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο.

Σίγουρα όλοι θέλουμε το... ευρωπαϊκό, το έχουμε κάνει 2 φορές και θέλουμε να το ξανακάνουμε, αλλά επαναλαμβάνω είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τέτοια πράγματα.

Πρώτα απ' όλα να πάμε στα playoffs και μετά βήμα βήμα να δούμε που θα φτάσουμε. Αυτό κάνουμε κάθε χρονιά, έτσι πορευόμαστε».