Το εξωπραγματικό ρεκόρ του Τσαμπερλέιν με 100 πόντους σε ένα ματς! (pic & vids)

Το εξωπραγματικό ρεκόρ του Τσαμπερλέιν με 100 πόντους σε ένα ματς! (pic & vids)

bet365

Ένα ασύλληπτο και σπάνιο ρεκόρ πέτυχε σαν σήμερα, το 1962, ο Ουίλτ Τσαμπερλέιν, όταν έβαλε 100 πόντους σε έναν και μόνο αγώνα, με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Ουόριορς!

Ένα από τα σπουδαιότερα ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ πέτυχε στις 2 Μαρτίου το 1962 ο Ουίλτ Τσαμπερλέιν!

Ο πάλαι ποτέ σέντερ των Φιλαδέλφεια Ουόριορς σταμάτησε στους 100 πόντους, στο ματς με τους Νικς, κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 169-147, στο «Hershey Sports Arena». Μάλιστα, έκανε και τις περισσότερες προσπάθειες που είχε ποτέ παίκτης από τη γραμμή των βολών, καθώς είχε 28/32.

Επίσης, εκείνη τη σεζόν, τα νούμερά του ήταν εξωπραγματικά για τα σημερινά δεδομένα, αφού είχε κατά μέσο όρο 50.4 πόντους και 25 ριμπάουντ! Ακόμη, το ρεκόρ πόντων μέχρι τότε στο ΝΒΑ ήταν 70, και ο ίδιος είχε φροντίσει από τον Δεκέμβριο του 1961 να το «σπάσει» με 78!

Η ασύλληπτη εμφάνισή του δεν είχε βιντεοσκοπηθεί, αφού δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, κι έχουν κυκλοφορήσει μόνο ακουστικά αποσπάσματα από την τέταρτη περίοδο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι είχε πει ο ίδιος ο Τσαμπερλέιν για το ρεκόρ του, όπως και οι παίκτες των Νικς που έμεναν μαζί του εκείνο το διάστημα, αλλά και να ακούσετε την περιγραφή του ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα