Οι Πίστονς απέσυραν τη φανέλα του Χάμιλτον σε μια συγκινητική βραδιά (pics & vid)

Οι Πίστονς απέσυραν τη φανέλα του Χάμιλτον σε μια συγκινητική βραδιά (pics & vid)

Γιώργος Κούβαρης
Οι Πίστονς απέσυραν τη φανέλα του Χάμιλτον σε μια συγκινητική βραδιά (pics & vid)

bet365

Στην οροφή του «Palace of Auburn Hills» θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής η φανέλα του Ρίτσαρντ Χάμιλτον, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές των Ντιτρόιτ Πίστονς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2004.

Από το 2002 έως και το 2011 φόρεσε τη φανέλα των Πίστονς και σε αυτό το διάστημα φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή κερδίζοντας στους τελικούς του 2004 τους Λος Άντζελες Λέικερς των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ!

Επιλέχθηκε σε τρία All Star Games και έκλεισε την καριέρα του έχοντας 17,1 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αναμφίβολα, ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των Πίστονς. Και γι' αυτόν τον λόγο η ομάδα του Ντιτρόιτ απέσυρε τη φανέλα του στο ημίχρονο του αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του: «Δεν έφυγα από το Ντιτρόιτ όπως ήθελα. Και κάθε φορά που ερχόμουν εδώ ως αντίπαλος με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς, καθόμουν στα αποδυτήρια και έλεγα από μέσα μου. 'Δεν είμαι εγώ αυτός. Εγώ είμαι ένας Πίστον'» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος από το μικρόφωνο, την ώρα που τον τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο του 2004, όπως οι Μπίλαπς, Μπεν Ουάλας, Πρινς, Ρασίντ Ουάλας.

«Έκλαψα ήδη τρεις φορές. Θα προσπαθήσω να μην κλάψω άλλη. Κάθε μέρα με κάνατε και καλύτερο. Όχι μόνο εμένα αλλά και όλη την ομάδα. Φίλοι του Ντιτρόιτ σας αγαπάω. Σας ευχαριστώ πολύ!»

 

NBA Τελευταία Νέα