Μπούτσκος: «Το κίνητρο, η καρδιά λιονταριού του Σάιμπερτ και οι Ουόριορς της Ευρώπης»

Μπούτσκος: «Το κίνητρο, η καρδιά λιονταριού του Σάιμπερτ και οι Ουόριορς της Ευρώπης»

Gazzetta team
Μπούτσκος: «Το κίνητρο, η καρδιά λιονταριού του Σάιμπερτ και οι Ουόριορς της Ευρώπης»

bet365

Ο Παντελής Μπούτσκος, άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, μίλησε για το πρώτο ματς με την Τενερίφη (28/2, 19:30) στο κλειστό της Πυλαίας.

«Με πολύ ενθουσιασμό μπαίνουμε στη φάση των 16 του Champions League και με την αδρεναλίνη στα ύψη λόγω τον νοκ άουτ αναμετρήσεων, υποδεχόμαστε την Τενερίφη. Πρόκειται για μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, που έχει προκαλέσει αίσθηση με την ξέφρενη πορεία της σε ισπανική λίγκα και BC» δήλωσε αρχικά ο Παντελής Μπούτσκος και συνέχισε:

«Είναι μία ομάδα που δεν κερδίζει απλά τον αντίπαλο της, αλλά επιβάλλεται με το παιχνίδι της. Η φοβερή αναλογία ασίστ - λαθών, μαρτυρά πόσο καλή κυκλοφορία μπάλας έχει και πόσο σωστά σουτ παράγουν. Σουτάρουν πολύ έξω από τα 6,75 από όπου είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, αφού τα περισσότερα σουτ προέρχονται από την έξτρα πάσα ή από draw & kick καταστάσεις όπου ο παίκτης που διεισδύει μαζεύει την άμυνα επάνω του και πασάρει στους ακροβολισμένους σουτέρ»

Επιπλέον και όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της, είπε ότι «το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο καναδός forward Ντούρνεκαμπ έχει μέσο όρο 12 πόντους και ακολουθούν αρκετοί συμπαίκτες του με περίπου 10 πόντους λέει πολλά για την επιθετική τους λειτουργία. Ο Ουάιτ με την εμπειρία του στη θέση των guard δίνει τον τόνο και αξιοποιεί ιδανικά τους ικανούς σουτέρ που διαθέτουν όπως οι Μπεϊράν και Αμπρομάιτις. Στη ρακέτα συναντάμε τον πολύπειρο Βάσκεθ κι έναν παλιό μας γνώριμο τον Γιώργο Μπόγρη που εκτός από το δεξί hook shot και το… βύθισμα του μετά το pick & roll, έχει μεγάλη συμμετοχή στη ροή της επίθεσης και στην κυκλοφορία της μπάλας».

Μάλιστα έκανε και μια σύγκριση: «Η Τενερίφη έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Βαλένθια που αντιμετωπίσαμε πέρσι, όταν έτρεχε νικηφόρο σερί που τους προσέδιδε τον τίτλο οι Ουόριορς της Ευρώπης. Δε φοβηθήκαμε να τους κερδίσουμε στο ματς που έκρινε την πρόκριση τους και το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και τώρα με την Τενερίφη. Έχουμε πολύ υψηλό κίνητρο, μεγάλη πίστη στην ομάδα μας και με τη βοήθεια του κόσμου θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω!»

Και κατέληξε: «Το κίνητρο μας είναι υψηλό και για έναν επιπλέον λόγο. Θα αγωνιστούμε και για τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, τον smooth criminal με το τεράστιο χαμόγελο και την καρδιά λιονταριού, ο οποίος κόντρα στον Άρη τελείωσε το ματς λόγω τραυματισμού με όραση μόνο στο ένα μάτι, που του ήταν αρκετό για το νικητήριο σουτ και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ με βγαλμένο ώμο ζητούσε να ξαναμπεί στη μάχη. Με το παράδειγμα του έδωσε έναν νέο ορισμό για το τι σημαίνει αυτοθυσία για την ομάδα, έδειξε ποσό ξεχωριστός είναι και έκανε και τους υπόλοιπους να αισθανθούν ότι ανήκουν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο! Του ευχόμαστε το ταχύτερο δυνατό να επιστρέψει δίπλα μας, να ξαναβάλει την ασπρόμαυρη φανέλα και να κάνει τις αντίπαλες άμυνες να υποφέρουν καθώς βγαίνει από τα σκριν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα