Ελόνου: «Κάναμε... ζέσταμα για Μονακό!»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ελόνου: «Κάναμε... ζέσταμα για Μονακό!»

bet365

Ο Τσινέμελου Ελόνου ήρθε για να... τραντάξει την αντίπαλη μπασκέτα και μιλάει στο gazzetta.gr για το 2/2 απέναντι στον ΠΑΟΚ και το δύσκολο εμπόδιο της Μονακό.

Στον... πυρετό της Μονακό ο Τσινέμελου Ελόνου μας δίνει το post game από τη νίκη στο ντέρμπι «Δικεφάλων» και μπορεί ακόμα να μην μπορεί να προφέρει το: «Μαυροκεφαλίδης», ωστόσο είναι σίγουρος πως ο «Λου» θα τους βοηθήσει!

Ο ψηλός της Ένωσης έρχεται από τον πάγκο και δίνει ώθηση στην ομάδα. Αυτό έκανε και κόντρα στον ΠΑΟΚ που σε 9 λεπτά είχε 9 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο κι έκοψε το κρίσιμο σουτ του Γιάννις Πέινερς που θα έβαζε την ομάδα της Θεσσαλονίκης πίσω στο καλάθι στα -28''.

«Μας έβαλε σε μπελάδες ο Κλάντον»

Ο ίδιος μπορεί να έφυγε τελευταίος από το κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (25/2), αλλά παρά την κούραση η διάθεσή του ήταν στα ύψη κι αρχικά μίλησε στο gazzetta.gr για την εμφάνισή του.

«Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ! Να φέρω ενέργεια από τον πάγκο. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος που δίνει τονωτική ένεση στην ομάδα, να παίξω την καλύτερη άμυνα που μπορώ. Η ομάδα έχει πολλούς περιφερειακούς, έτσι πρέπει να φέρω κάτι διαφορετικό μέσα στο παιχνίδι. Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο».

Απέναντι στον ΠΑΟΚ πήρατε τη νίκη σ' ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν πετύχατε κανένα δίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο και σίγουρα το ξεκίνημά σας δεν ήταν ιδανικό. Μάλιστα, ο Κλάντον είχε 17 πόντους στο πρώτο μέρος:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, πέτυχαν το πρώτο καλάθι με τρίποντο, μάζεψαν τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Κιθ Κλάντον ειδικά μας... σκότωσε. Μας έβαλε σε μπελάδες στο πρώτο ημίχρονο, είχε 17 πόντους στο πρώτο μέρος! Αλλάξαμε τον τρόπο που τον αντιμετωπίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε να μας... καταστρέψει έτσι στην έδρα μας. Κάποιες φορές παίξαμε double team πάνω του, άλλες φορές one-on-one. Βελτιώσαμε την άμυνά μας, αλλάξαμε πράγματα κι έτσι δεν ήξεραν τι να περιμένουν από εμάς».

Η νίκη ήρθε σ' ένα σημαντικό παιχνίδι και πλέον έρχεται ακόμα ένα δύσκολο ματς με τη Μονακό (28/2, 19:30):

«Σίγουρα ήταν πολύ καλή προπόνηση για εμάς ενόψει της αναμέτρησης με την Μονακό. Είναι μία ομάδα ίσως λίγο πιο αθλητική. Είναι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε σε καμία περίπτωση όπως απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαιτέρως και να δώσουμε ό,τι έχουμε. Μόλις κέρδισε το κύπελλο στη Γαλλία. Είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, ξέρω προσωπικά αρκετούς παίκτες και είναι πολύ καλοί. Είμαστε κι οι δύο δυνατές ομάδες. Όταν έρθουν εδώ για το πρώτο παιχνίδι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουμε πλεονέκτημα. Θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο προπονητής μας. Πίσω μας έχουμε τους φιλάθλους που θα μας... σπρώξουν».

Οι Νιούλεϊ και Μαυροκεφαλίδης έπαιξαν για πρώτη φορά στην Βasket League φέτος:

«Φυσικά, θα μας βοηθήσουν και οι δύο. Ήδη ο Νιούλεϊ μας έχει δείξει θετικά στοιχεία και στις προπονήσεις. Τώρα ειλικρινά δεν μπορώ να προφέρω ακόμα το επίθετο του Λουκά (σ.σ. γέλια), αλλά μπορεί απέναντι στον ΠΑΟΚ να πήρε δύο φάουλ νωρίς, ωστόσο έδειξε πως θα μας βοηθήσει. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, να σκοράρει με τρίποντο, με jump shoot, είναι πολύ καλός αμυντικός. Τον έχω δει και μόνος μου στην προπόνηση! Όταν παίζουμε αντίπαλοι βλέπω πόσο σκληρός παίκτης είναι. Σίγουρα, κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην ομάδα, ωστόσο θ' ανέβει κι άλλο και μαζί με τον Μπραντ θα μας βοηθήσει αρκετά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα