Τακιανός: «Το πλάνο μας αυτοκαταστράφηκε»!

Gazzetta team
Τακιανός: «Το πλάνο μας αυτοκαταστράφηκε»!

bet365

Ο Φώτης Τακιανός ξεκαθάρισε ότι η Δόξα Λευκάδας θα συνεχίσει να δουλεύει ώστε να εμφανίζεται αξιοπρεπής κάθε Σάββατο.

«Θα ξεκινήσω δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα της Κύμης, τόσο για την νίκη όσο και για την εμφάνιση και τον τρόπο διαχείρισης του παιχνιδιού. Εμείς γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι, προσπαθήσαμε μέσα σε λίγες ημέρες να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την επιθετική και την αμυντική μας τακτική» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας μετά την ήττα από την Κύμη.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Το πλάνο μας θεωρώ ότι ουσιαστικά αυτοκαταστράφηκε, με την λογική ότι η ομάδα μας είχε 26 λάθη. Τα 14 από αυτά ήταν κλεψίματα του αντιπάλου, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην κυκλοφορία της μπάλας. Να σημειώσω ότι πολλά λάθη έγιναν από τους περιφερειακούς μας έξω από την γραμμή του τρίποντου, με την Κύμη να μετατρέπει αυτό το λάθος σε εύκολο καλάθι. Έγιναν και τρία αντιαθλητικά φάουλ, τα οποία επέφεραν και έξτρα κατοχή στην ομάδα της Κύμης.

Νομίζω ότι αυτό έπαιξε βασικό ρόλο ως πρώτο κομμάτι, ενώ το δεύτερο ήταν η αστοχία μας στα μακρινά σουτ, απέναντι σε μια άμυνα η οποία, προσπαθώντας να καλύψει την επίθεση μας μέσα στην ρακέτα που ήταν πολύ αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο, μας έδωσε πολλά σουτ. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι εμείς αυτοκαταστρέψαμε το πλάνο μας, αν συνολικά προσθέσουμε ότι εμφανίσαμε μια ομάδα η οποία έκανε 26 λάθη, ήταν άστοχη στα σουτ τριών πόντων τα οποία της δόθηκαν και δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό στο παιχνίδι .

Σαφώς σε όλα αυτά έπαιξε ρόλο και η τακτική της ομάδας της Κύμης, η οποία ευνοούμενη από την εξέλιξη του σκορ έπαιξε πολύ επιθετική άμυνα και μας οδήγησε λάθη. Τα παράπονα μου όμως είναι από την λειτουργία της δική μας ομάδας και από το πώς εμφανιστήκαμε σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι.

Εγώ συνεχίζοντας την πορεία μου στην Δόξα από την περσινή χρονιά, αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόκληση των τελευταίων 8 αγωνιστικών με την λογική να βοηθήσω την ομάδα να είναι αξιοπρεπής κάθε Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, δείχνοντας σεβασμό πάνω από όλα τους εαυτούς μας και την ομάδα που μας φιλοξενεί. Αν στο τέλος έρθει είτε το θετικό που είναι η σωτηρία, είτε το αρνητικό που είναι να αφήσουμε την κατηγορία, πρέπει να μην έχει κανένα ψεγάδι η αξιοπρέπεια μας. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Τους παίκτες της Δόξας Λευκάδας εκπροσώπησε ο Γιάννης Ψαθάς: «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης, αφού έκανε ένα πολύ καλό ματς. Εμείς ήρθαμε εδώ με σκοπό να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, καθώς δουλεύαμε όλη την εβδομάδα με πολύ καλό ρυθμό, με στόχο και με πλάνο. Παρ’ όλα αυτά τα πολλά λάθη που κάναμε δώσανε την δυνατότητα στην Κύμη να βάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να βρει ρυθμό. Αυτό νομίζω ότι είναι το παιχνίδι που αρέσει στην Κύμη, το uptempo, εμείς τους το δώσαμε και γι αυτό δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να διεκδικήσουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα