Πασκουάλ: «Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε» (vid)
Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έψαξε δικαιολογίες μετά το τέλος του αγώνα και εξήγησε ότι παρά τη νίκη, ήταν το χειρότερο της ομάδας του αμυντικά τη φετινή σεζόν. Τι είπε για το... ένστικτο των παικτών.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Ξέραμε ότι όλες οι ομάδες που κερδίζουν τρόπαιο, έχουν μεγάλο πρόβλημα να κερδίσουν μετά στην Ευρωλίγκα. Το είδαμε αυτό με το Μιλάνο, τη Μπάμπεργκ, τη Μακάμπι αν και έπαιζε Ρωσία. Γενικά έχουν πρόβλημα να κερδίσουν. Έτσι συνέβη και με εμάς. Ξεκινήσαμε χωρίς καλή άμυνα και ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι αμυντικά. Ήταν το χειρότερο μας παιχνίδι αμυντικά. Μόνο στην τρίτη περίοδο παίξαμε καλύτερη άμυνα, αλλά ήταν το χειρότερο μας επιθετικά. Το σημαντικό στοιχείο ήταν ότι πιστέψαμε στη νίκη» σχολίασε αρχικά ο Καταλανός προπονητής.

Για τον χαρακτήρα που έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός: «Είμαστε στον σωστό δρόμο. Είναι σαφές ότι η ποιότητά μας είναι η συγκέντρωση μας και η ένταση. Χωρίς αυτά πολύ δύσκολο να κερδίσεις οποιοδήποτε ματς στην Ευρωλίγακ. Σε αυτό το ματς μας έλειπαν λίγο απ' όλα. Επίσης ο αντίπαλός μας έπαιξε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι όλα τα ματς γίνονται ντέρμπι: «Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε. Είναι μία πιθανότητα κι αυτή. Από την άλλη αν δούμε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, τα περισσότερα καταλήγουν να κρίνονται με μικρές διαφορές. Είναι μία διοργάνωση όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Είναι αλήθεια και το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να κοντρολάρουμε το ξεκίνημα του αγώνα. Ειδικά στην άμυνα δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά στην αρχή του αγώνα. Ειδικά σήμερα στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα, αλλά τους δώσαμε τη δυνατότητα να παίξουν με άλλη αυτοπεποίθηση και να έχουν πίστη στον εαυτό τους. Από την άλλη ομάδες όπως η Ούνικς έχουν ποιότητα και παίζουν χωρίς πίεση. Αλλά πρέπει να το γνωρίζουμε πριν το παιχνίδι και να μην τους επιτρέπουμε να το κάνουν».

Για το φάουλ στο τέλος και στο αν έγκειται στην δική του φιλοσοφία: «Ήταν ένα παιχνίδι των 80 πόντων που σημαίνει ότι δεν ελέγξαμε το παιχνίδι αμυντικά σε καμία στιγμή. Γι’ αυτό κάναμε παγίδα για να κλέψουμε, φτάσαμε κοντά δύο φορές να κλέψουμε την μπάλα και κατορθώσαμε να κάνουμε το φάουλ στον Γουίλιαμς που θέλαμε να το κάνουμε σε αυτόν. Έβαλε τις δύο βολές αλλά είχαμε την τελευταία ευκαιρία και μας βγήκε καλά».

Για το αν παίζει η ομάδα περισσότερο με το ένστικτο: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε παίκτες που παίζουν με το ένστικο αλλά εκεί είναι η ποιότητά τους. Το κλειδί είναι να προσαρμόσεις το ένστικο αυτό στη δυναμική μίας ομάδας. Είναι ξεκάθαρο ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μόνο τρεις ασίστ. Απέναντι στην άμυνα του αντιπάλου αυτός ο αριθμός δεν είναι φυσιολογικός. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε καλύτερα την μπάλα και τελειώσαμε τον αγώνα με 15 ασίστ. Πρέπει να αφήνεις τους παίκτες να βγάζουν προς τα έξω το ένστικό τους, αλλά η δημιουργία δεν αποτελεί ατομικό στοιχείο, αλλά ομαδικό».

Για την Ούνικς και τις διαφορές στα δύο παιχνίδια: «Μέχρι τώρα, σε όλα τα δεύτερα παιχνίδια, έχουμε καταφέρει να παίξουμε καλύτερα τακτικά και να ελέγξουμε καλύτερα τον αγώνα. Αμυντικά σήμερα δεν βελτιωθήκαμε και είναι δική μου ευθύνη. Στο επιθετικό κομμάτι πιστεύω ότι παίξαμε λίγο καλύτερα απ’ ό,τι στο Καζάν, αντιληφθήκαμε λίγο καλύτερα που μπορούμε να βρούμε πλεονέκτημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.