Τα τέσσερα Νο1 νραφτ που δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο την πρώτη τους σεζόν (pics & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τα τέσσερα Νο1 νραφτ που δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο την πρώτη τους σεζόν (pics & vids)

bet365

Μπεν Σίμονς, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Γκρεγκ Όντεν και Μπλέικ Γκρίφιν επιλέχθηκαν στην κορυφή του νραφτ, αλλά την πρώτη σεζόν την είδαν από τον πάγκο ή από την τηλεόραση.

ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝΣ

Ιούνιος 2016, ο Μπεν Σίμονς επιλέγεται στο Νο 1 στη διαδικασία του νραφτ και προβάρει τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ers. Το κάταγμα το οποίο θα υποστεί σε μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού θα τον εμποδίζει να αγωνιστεί στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Στην ιστορία της Λίγκας ακόμη τρεις φορές έχει συμβεί να μην αγωνιστεί ο κορυφαίος παίκτης του ντραφτ στην παρθενική του σεζόν.

ΓΚΡΕΓΚ ΟΝΤΕΝ

Το καλοκαίρι του 2007 δεν υπήρχε ομάδα η οποία να μη ζηλεύει τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Η επιλογή του Γκρεγκ Όντεν ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, ωστόσο ο 29άχρονος πλέον σέντερ δεν έπαιξε ποτέ. Λίγους μήνες αργότερα (Σεπτέμβριος 2007) χειρουργήθηκε στο γόνατο με την αποθεραπεία να πηγαίνει πολύ άσχημα αναγκάζοντας τον Όντεν να χάσει όλη τη σεζόν.

Ουσιαστικά ποτέ δεν κατάφερε να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αλλεπάλληλοι τραυματισμοί τον υποχρέωσαν σε πολλά χειρουργεία κλείνοντας τη σύντομη καριέρα του στο κινέζικο πρωτάθλημα.

ΜΠΛΕΪΚ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο φόργουορντ των Κλίπερς αποφάσισε μετά το δεύτερο έτος φοίτησης στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα να δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ... και δικαιώθηκε αφού επιλέχθηκε στην πρώτη θέση της διαδικασίας.

Αυτοί που δεν δικαιώθηκαν ήταν οι Κλίπερς οι οποίο δεν είχαν τον Γκρίφιν στη διάθεσή τους την πρώτη του σεζόν. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας κάρφωσε, προσγειώθηκε άγαρμπα, χτύπησε άσχημα στο γόνατο, χειρουργήθηκε κι έχασε ολόκληρη της σεζόν.

Το παράδοξο στην περίπτωση του Γκρίφιν είναι πως την επόμενη χρονιά (2010-11) αναδείχτηκε «Rookie of the Year» αφού το ΝΒΑ τον θεώρησε πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη λόγω της απουσίας του την προηγούμενη σεζόν.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ

Η διαδικασία του ντραφτ το 1987 τον έφερε στην κορυφή με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να τον επιλέγουν. Η συμμετοχή του ωστόσο στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας καθυστέρησε όχι λόγω τραυματισμού, αλλά λόγω υποχρεώσεων στο Ναυτικό όπου υπηρετούσε. Και μάλιστα όχι για μία χρονιά, αλλά για δύο αφού το ντεμπούτο του έγινε το 1989.

Μάλιστα οι Σπερς πλήρωναν εκείνες τις σεζόν τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον ώστε να του στερήσουν το δικαίωμα να μεταπηδήσει σε άλλη ομάδα μιας και ο νόμος του παρείχε τη δυνατότητα να ξαναμπεί στη διαδικασία του ντραφτ όταν ολοκλήρωνε τις υπηρεσίες του στο Ναυτικό.

Όπως στην περίπτωση του Γκρίφιν, έτσι κι αυτός αναδείχτηκε «Rookie of the Year» τη χρονιά 1989-90.

 

NBA Τελευταία Νέα