Ολυμπιακός: Έχασε με κάτω από 70 πόντους 3 χρόνια μετά!

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός: Έχασε με κάτω από 70 πόντους 3 χρόνια μετά!
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε με 67-64 κάτι το οποίο είχε να συμβεί 3 ολόκληρα χρόνια και η προηγούμενη φορά ήταν από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική είχε να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και στόχος ήταν αν ηττηθεί να μην χάσει την διαφορά των 9 πόντων.

Στην πιο δύσκολη Euroleague των τελευταίων ετών οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να κρατούν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας και να δίνουν την «μάχη» τους για το καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs.

Το γεγονός που έχει συμβάλει σε αυτό είναι η εξαιρετική άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, μέσα από την οποία έχει μάθει να εκμεταλλεύεται.

Είναι η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης κάνοντας ακόμα και εξαιρετικούς σκόρερ να... βγαίνουν από τα νερά τους και να παλεύουν για μόνο ένα καλάθι.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Παναθηναϊκός - Ουνικς Καζάν.

Αυτό αποδεικνύεται από το τρομερό σερί που «έτρεχαν» οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι χθες το βράδυ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φενέρ με σκορ 67-64 και είχε να χάσει με κάτω από 70 πόντους ακριβώς τρία χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε ηττηθεί σε ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στις 20 Φεβρουαρίου του 2014 όπου είχε ηττηθεί με 66-62, με τους Λάσμε και Ούκιτς να είναι οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα τους.

Αυτό σημαίνει ότι σε 88 ευρωπαϊκά παιχνίδια κανείς αντίπαλος που έμεινε κάτω από 70 πόντους δεν κατάφερε να κερδίσει τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει παιχνίδια μέσα από την άμυνα του και να εκμεταλλεύεται τις κακές βραδιές των αντιπάλων του. Η επίθεση του όμως ήταν εκείνη που τελικά τον πρόδωσε. Οι 8 πόντοι στο τελευταίο δεκάλεπτο στοίχισαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αυτό το τρομερό σερί που έτρεχε ήρθε η Φενέρ για να το σταματήσει, αφού οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν πολύ κακή επιθετική 4 περίοδο με τα δεδομένα να γέρνουν προς την μεριά των Τούρκων που τελικά πήραν και την νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.