Γκριν: «Ο Σπανούλης πιστεύει πολύ σε μένα»

Γκριν: «Ο Σπανούλης πιστεύει πολύ σε μένα»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Γκριν: «Ο Σπανούλης πιστεύει πολύ σε μένα»
Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε και για τις συμβουλές που του δίνει ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Έρικ Γκριν ήταν το «βαρύ πυροβολικό» του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη ματς που δεν υπήρχε η επιθετική παραγωγικότητα του Βασίλη Σπανούλη λόγω της απουσίας τους αρχηγού της ομάδας. Ο Αμερικανός ήταν αυτός που με προσωπικά καλάθια έβαλε την ομάδα του νωρίς μπροστά στο σκορ, ενώ ήταν και αυτός που τη βοήθησε να βρεθεί στο +10 (50-60).

Ο Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε στο παιχνίδι που χάθηκε, το πλεονέκτημα της έδρας που είναι κοντά και στον ρόλο του σκόρερ όταν χρειάζεται κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός.

Έρικ φτάσατε πολύ κοντά σε μία εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί ενός αντιπάλου που έχει τις ίδιες βλέψεις με τον Ολυμπιακό;

Πράγματι έτσι είναι. Παλέψαμε αρκετά, παίξαμε καλά όλοι μαζί και φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τη διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε πολλά λάθη όμως και ο αντίπαλος είχε την ποιότητα να τα εκμεταλλευτεί. Όταν παίζεις με έναν τόσο καλό αντίπαλο και μένεις με 4 πόντους στο ενεργητικό σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να σε… τιμωρήσει. Μας πλήγωσαν τα λάθη που κάναμε σε εκείνο το διάστημα του αγώνα και από τη στιγμή που μπήκε και ο κόσμος στην εξίσωση του αγώνα τότε τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για μας.

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός είχε απουσίες, αλλά και πάλι απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα και σε γεμάτο γήπεδο ανταποκριθήκατε υπέροχα για τρεις περιόδους. Πως το καταφέρνετε αυτό;

Μα αυτό ακριβώς δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε και πόσο καλά δουλεύουμε. Οι απουσίες είναι σημαντικές, αλλά δεν αφήνουμε να μας επηρεάσουν γιατί πολύ απλά πιστεύουμε στην ομάδα και σε όλους τους παίκτες οι οποίοι την απαρτίζουν. Σε κάθε ματς εμφανίζονται νέοι πρωταγωνιστές και ξέρουμε όλοι πως πρέπει να προσφέρουμε το κάτι περισσότερο ώστε να καλύψουμε και τα παιδιά που απουσιάζουν. Το πλεονέκτημα αυτής της ομάδας είναι πως όλοι οι παίκτες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε κάποιο παιχνίδι.

Με τη συνέπεια που έχετε δείξει στα 23 ματς φαίνεται πως αξίζετε να πάρετε το πλεονέκτημα έδρας. Πόσο κοντά πιστεύεις ότι βρίσκεστε;

Σίγουρα είμαστε κοντά στο να πετύχουμε το συγκεκριμένο στόχο, αλλά χρειαζόμαστε κάποιες νίκες ακόμη. Δεν μπορούμε να σταθούμε στα 23 ματς που πέρασαν, αλλά πρέπει να σκεφτούμε πως θα νικήσουμε στα 7 που απομένουν. Νομίζω πως θα κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε πάντως και στο τέλος θα έχουμε πλεονέκτημα στα playoffs. Ας συγκεντρωθούμε στο ματς με την Μακάμπι το οποίο θα είναι αρκετά δύσκολο ώστε να προσθέσουμε εκεί μία ακόμη νίκη.

Με τον Σπανούλη ο ρόλος σου είναι διαφορετικός. Χωρίς τον Σπανούλη, δείχνεις την πλευρά του σκόρερ που διαθέτεις. Πόσο εύκολο είναι να αλλάζεις ρόλο ανάλογα με τις απουσίες στην περιφέρεια του Oλυμπιακού;

Το σημαντικό είναι πως έχω καταλάβει τον ρόλο μου όταν ο Σπανούλης είναι υγιής και παίζει. Προσπαθώ να είμαι επιθετικός και να κάνω ό,τι χρειάζεται όταν βρίσκεται κι αυτός στο παρκέ. Όταν λείπει όπως τώρα με τον τραυματισμό του, ξέρω πως πρέπει να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσω κατά κάποιο τρόπο να τον αντικαταστήσω σε ό,τι αφορά το ρόλο που έχει στην επίθεσή μας. Έχω αρκετή αυτοπεποίθηση και ο ίδιος μου λέει πάντα πως είμαι αυτός που πρέπει να βοηθήσω την ομάδα όταν εκείνος λείπει και πως η ομάδα χρειάζεται από μένα τον καλύτερο μου εαυτό. Πιστεύει πολύ σε μένα. Ξέρω πως είναι δύσκολο να κάνω όσα εκείνος, αλλά προσπαθώ πάντα για το καλύτερο δυνατο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.