Καταγγέλει αδιαφορία ο Δούκας για το Κλειστό Αμαρουσίου

Gazzetta team
Καταγγέλει αδιαφορία ο Δούκας για το Κλειστό Αμαρουσίου

bet365

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο Δούκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Κλειστό της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε ξένοι στην ίδια μας την πόλη».

Απαρριθμώντας εικόνες που θλίβουν, ο Δούκας έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, καταγγέλοντας συμπεριφόρες και καταστάσεις για το Κλειστό γήπεδο της περιοχής.

Η επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος για την Α2 κατηγορία μεταξύ του Δούκα και του Ηρακλείου, την επικράτηση μιας πρωτόγονης καταστάσεως εντός και εκτός παρκέ. Μιας καταστάσεως που, αν μη τι άλλο, δυσφημεί πρωτίστως τη Δημοτική αρχή της Πόλης μας, η οποία διαχειρίζεται το κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου.

Οι συνθήκες που επικράτησαν πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα της Α2 κατηγορίας χαρακτηρίζονται ως επιεικώς απαράδεκτες, γεγονός που σχολιάστηκε τόσο από τα μέλη της αντίπαλης ομάδας όσο και από τους διαιτητές - κριτές. Αναμφισβήτητα, τέτοιες συνθήκες δεν συνάδουν με την τεράστια αθλητική κληρονομιά της Πόλης μας , πολλώ δε μάλλον με τη νοοτροπία των μελών της Δημοτικής αρχής.

Παρ’ ότι εδρεύουμε στην περιοχή του Αμαρουσίου, παρ’ ότι η ομάδα μας τη διαφημίζει συνεχώς στο χώρο του μπάσκετ, αφενός με τη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 και τις αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις και αφετέρου, με την κοσμιότητα που διακρίνει σε κάθε παιχνίδι τους φιλάθλους μας, εν τούτοις, αισθανθήκαμε ξένοι. Ξένοι στην ίδια μας την Πόλη…

Κι αν τα σπασμένα καθίσματα που παρατηρήσαμε, ακόμα και στα επίσημα του γηπέδου, οφείλονται στα επεισόδια που έγιναν σε πρόσφατο αγώνα του Αμαρουσίου με τη Νέα Κηφισιά, η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, αλλά και τα χαλασμένα led στον ηλεκτρονικό πίνακα, δυσχεραίνοντας το έργο των συμμετεχόντων και των φιλάθλων, φανταζόμαστε ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός! Φανταζόμαστε, επίσης, ότι ούτε η κλίση της μιας μπασκέτας (στα όρια της ακαταλληλότητας), γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τους διαιτητές του αγώνα, οφείλεται σ’ αυτό!

Ούτε ότι ο φωτισμός εντός του παρκέ ήταν ελλιπέστατος και κυρίως, κάτω από τα δύο καλάθια, κάτι για το οποίο οι καλαθοσφαιριστές και φίλαθλοι εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους. Ούτε ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε να καθαρίσει, έστω ελάχιστα, το κλειστό γυμναστήριο, παρά μόνο μας ζήτησαν επίμονα να φέρουμε καθαριστικά προϊόντα και χαρτιά υγείας! Όπερ και εγένετο…

Το… κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η αγένεια του έφορου της ανδρικής ομάδας του Γ.Σ.Α., Περικλή Πανταζή, ο οποίος δεν δεχόταν ν’ ανοίξει τα αποδυτήρια των διαιτητών πριν την έναρξη του αγώνα! Η αγένεια του εν λόγω παράγοντα, δε, κορυφώθηκε μετά τη λήξη του αγώνα όταν απαίτησε από τους τρεις διαιτητές να αποχωρήσουν τάχιστα από τα αποδυτήρια λόγω υποχρέωσης που είχε! Εν τέλει, αναρωτιόμαστε: Το γήπεδο αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στον Γ.Σ.Α. ή στο Δήμο Αμαρουσίου; Το υπαλληλικό προσωπικό του γυμναστηρίου του Αγίου Θωμά πληρώνεται από τον Δήμο ή τον Γ.Σ.Α.; Το αν θα ανοίξει η πόρτα των αποδυτηρίων καθορίζεται από τη Δημοτική αρχή ή τον σύλλογο του Γ.Σ.Α.;

Θα μπορούσαμε να σας καταγράψουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από την απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε στο κλειστό γυμναστήριο, όμως, δεν πρόκειται να το κάνουμε. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο οι συνθήκες που ζήσαμε το περασμένο Σάββατο, όσο η νοοτροπία παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν αποκλειστικά δικό τους προνόμιο την χρησιμοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι ο Αθλητισμός. «Σπίτι» τους, δε, θεωρούν μια κτηριακή εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους δημότες της Πόλης μας και όχι τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός μας ξεχωριστά.

Αναρωτιόμαστε, τελικά, αν το γήπεδο ανήκει στον Γ.Σ.Α. ή το έχει μισθώσει ή του το έχει παραχωρηθεί παρανόμως κατ’ αποκλειστικότητα σ’ αυτόν;

Είναι σαν να αναρωτιόμαστε αν το ΟΑΚΑ ανήκει στον ΠΑΟ ή στην ΑΕΚ, ομάδες με πολύ μεγαλύτερη ιστορία από τον κάθε τοπικό σύλλογο. Δύναται κάποιος να θέσει εν αμφιβόλω το ιδιοκτησιακό του καθεστώς; Ουδείς…

Αντιθέτως στην περίπτωση του Αμαρουσίου και του ΓΣΑ συμβαίνει! Όταν, μάλιστα, ζητήσαμε να αθληθούν οι ακαδημίες μας στο κλειστό του Αγ. Θωμά, το γήπεδο που η Δημοτική αρχή μας παραχώρησε με στόχο την άθληση μικρών παιδιών και σε ώρες ανεπίτρεπτες (22.15 έως 23:30) κάτι που απαίτησε ο «τσιφλικάς» του γηπέδου, ο Γ.Σ.Α., οι ιθύνοντες του συλλόγου απαίτησαν να τους πληρώσουμε! Για την παραχώρηση κάποιων ωρών, δηλαδή, άχρηστων για τον Γ.Σ.Α., σε ένα δημόσιο γήπεδο για το οποίο ουδέποτε κατέβαλαν ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου, οι παράγοντες του Γ.Σ.Α. αξίωσαν χρήματα από μια άλλη ομάδα του Αμαρουσίου.

Για να διαπιστωθεί ο βαθμός της αναισχυντίας και της ανεξέλεγκτης δράσης και συμπεριφοράς εκ μέρους τους, μας δήλωσαν ότι η πληρωμή για τις συγκεκριμένες ώρες επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί μέσω των προσωπικών λογαριασμών στελεχών τους! Αγνοούσαν, προφανώς, το λογαριασμό του συλλόγου… Τόσο πεπεισμένοι είναι ότι ο Δήμος θα υποθάλψει τις ενέργειες τους και θα ανεχθεί τις παρατυπίες τους. Ο Αθλητισμός συνιστά βασικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό. Το κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου κατασκευάστηκε με χρήματα των φορολογουμένων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και ουδείς διατηρεί την αποκλειστική χρήση του. Πολλώ δε μάλλον, όταν με χρήματα της Δημοτικής αρχής θα έπρεπε να βελτιώνονται συνεχώς οι φθορές.

Το ελάχιστο που ζητάμε μέσω της παρούσας επιστολής είναι ο σεβασμός και η δικαιοσύνη. Απαιτούμε την ίση αντιμετώπιση, όπως άλλωστε επανειλημμένως σας έχουμε επισημάνει. Δεν θ’ ανεχτούμε άλλη αγένεια αλλά και κοροϊδία και να είστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε τα στοιχειώδη συμφέροντα μας.

Μετά τιμής

Το Τμήμα Μπάσκετ του ΑΣΕΔ».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα