Η Βιλερμπάν και ο τελικός του 2006

Η Βιλερμπάν και ο τελικός του 2006

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Βιλερμπάν και ο τελικός του 2006

bet365

Συνήθως, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτό ελπίζει τουλάχιστον ο Άρης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν στη φάση των «16» του BCL, όπως και την άνοιξη του 2006 όταν έφτασε έως τον τελικό του Eurocup.

Τότε ο Άρης είχε πετύχει δύο νίκες επί των Γάλλων και είχε προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Eurocup. Βέβαια, εκείνες οι δύο συγκρούσεις δεν είναι οι τελευταίες μεταξύ των δύο ομάδων αφού ακολούθησαν δύο ακόμη αγώνες τη σεζόν 2011-12 για την ίδια διοργάνωση όπου Άρης και Βιλερμπάν μοιράστηκαν τις νίκες.

Τα τελευταία χρόνια η Βιλερμπάν έχει αλλάξει. Ανέβασε το επίπεδο της επένδυσής της λόγω της παρουσίας του Τόνι Πάρκερ ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της, έχει πλάνο επιστροφής στην Ευρωλίγκα, ενώ πέρυσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γαλλίας, το 18ο στην ιστορία της. Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα γι’ αυτήν, πλέον βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, αν και διαθέτει το μεγαλύτερο μπάτζετ του γαλλικού Πρωταθλήματος.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι δεδομένο ότι έχει συγκεντρώσει… πολύ ποιότητα. Ο πολύπειρος Ουόλτερ Χοτζ είναι ο ιθύνων νους των Γάλλων και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ (13,3π. μ.ο.) και πρώτο πασέρ (5,6ασ. μ.ο.) της ομάδας. Βέβαια, αυτός που κάνει εξίσου πολλές δουλειές στο παρκέ είναι ο Ντεμάρκους Νέλσον ο οποίος ένα φεγγάρι πέρασε από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός δεν διακρίνεται για την ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ, αλλά είναι εξαιρετικός αμυντικός, δημιουργός και εκτελεστής στο transition game.

Αυτό το δίδυμο πλαισιώνεται από τον διεθνή Τσαρλς Καχουντί αλλά και τον Αμερικανό Ντάνιελ Λανγκ του οποίου το κύριο αγωνιστικό χαρακτηριστικό είναι το τρίποντο. Το ίδιο ισχύει και για τον φόργουορντ Νίκολα Ντράγκοβιτς ο οποίος με ποσοστό 43% έξω από τη γραμμή του τριπόντου είναι ο πιο αποτελεσματικός σουτέρ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σύγχρονο πάουερ φόργουορντ.

Κάτω από τα καλάθια, η Βιλερμπάν βασίζεται στην αποτελεσματικότητα δύο παικτών. Ο Ντάριλ Ουάτκινς έχει «μυρίσει» Αλεξάνδρειο καθώς είχε δοκιμαστεί από τον Άρη το καλοκαίρι του 2011 αλλά δεν είχε πείσει τον τότε προπονητή του Άρη, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο Αμερικανός είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της Βιλερμπάν. Ο δεύτερος είναι ο Άντριαν Ούτερ. Πρόκειται για έναν πολύ σκληρό παίκτη ρακέτας, ο οποίος βασίζεται περισσότερο στην αθλητικότητα και στη δύναμή του παρά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Συνολικά, η Βιλερμπάν παρουσιάζει δύο αγωνιστικά πρόσωπα σε Γαλλία και BCL. Στο εγχώριο Πρωτάθλημα αντιμετωπίζει προβλήματα στους εντός έδρας αγώνες καθώς έχει κερδίσει το 50% των αγώνων και μοιραία βρίσκεται στην 7η θέση. Αντιθέτως, στο Champions League δεν έχει ηττηθεί στο Αστρομπάλ.

Γενικά πρόκειται για μια ομάδα που βασίζεται στην αθλητικότητα των παικτών της, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τη Στρασμπούρ την οποία απέκλεισε ο Άρης. Η τελευταία βασίζεται στο τρίποντο, ενώ η Βιλερμπάν στην ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες της στο παρκέ, όπως και στην άμυνά της η οποία πολλές φορές υπερβαίνει το όριο του φάουλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα