Πρώην παίκτρια του Αθηναϊκού δέχθηκε bullying στο WNBA επειδή είναι στρέιτ!

Gazzetta team
Πρώην παίκτρια του Αθηναϊκού δέχθηκε bullying στο WNBA επειδή είναι στρέιτ!

bet365

Η Κάντις Ουίγκινς, έχει περάσει από τον Αθηναϊκό και κατήγγειλε πως έχει πέσει θύμα bullying στο WNBA επειδή είναι στρέιτ!

Εντύπωση προκαλούν τα όσα κατήγγειλε σε συνέντευξή της, η 30χρονη Κάντις Ουίγκινς, λίγο καιρό μετά την απόσυρσή της από το επαγγελματικό μπάσκετ. Η πρώην αθλήτρια του Αθηναϊκού, τόνισε πως η κουλτούρα του WNBA είναι πολύ επιβλαβή...

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην San Diego Union-Tribune, είπε: «Δεν πραγματοποιήθηκαν τα όνειρά μου στο WNBA. Το αντίθετο. Ηθελα να παίξω άλλες δύο σεζόν, αλλά η εμπειρία δεν προσφερόταν για την ψυχική μου κατάσταση. Δεν μου άρεσε η κουλτούρα στο πρωτάθλημα, ήταν τοξική για εμένα».

Η Ουίγκινς, υποστήριξε επίσης ότι το WNBA αποτελείται κυρίως από ομοφυλόφιλες γυναίκες. «Το ότι είμαι στρέιτ και ότι το έλεγα ανοιχτά ήταν τεράστιο θέμα. Θα έλεγα ότι το 98% των γυναικών στο WNBA είναι ομοφυλόφιλες. Υπήρχε ζήλια και ανταγωνισμός. Η εξωτερική μου εμφάνιση, ο τρόπος που έπαιζα, όλα αυτά συνέβαλαν στην ένταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε και για την άσχημη αντιμετώπιση που είχε επειδή όλοι γνώριζαν πως είναι στρέιτ: «Προσπαθούσαν εσκεμμένα να με τραυματίσουν συνεχώς. Ποτέ δεν με έχουν αποκαλέσει ''σκύλα'' τόσες πολλές φορές στη ζωή μου όσο την πρώτη μου χρονιά εκεί. Ποτέ δεν με έχουν ρίξει κάτω τόσες φορές. Το μήνυμα ήταν ''Θέλουμε να ξέρεις ότι δεν μας αρέσεις''».

Τέλος, η παίκτρια του το 2010 κατέκτησε το EuroCup με τον Αθηναϊκό, είπε: «Τόσοι πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να μοιάζεις με άνδρα, να παίζεις σαν άνδρας, για να κερδίσεις τον σεβασμό. Εγώ ήμουν το αντίθετο. Ήμουν υπερήφανη που είμαι γυναίκα και δεν ταίριαζα σε αυτή την κουλτούρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα