Τα βραβεία του ΝΒΑ από το gazzetta.gr (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Τα βραβεία του ΝΒΑ από το gazzetta.gr (pics & vids)

bet365

Με αφορμή το Αll Star Break, το gazzetta.gr έκανε τη μέχρι τώρα σύνοψη της regular season και μοίρασε τα... δικά του βραβεία σε ομάδες, παίκτες και προπονητές.

Η regular season στο ΝΒΑ έχει μπει στην τελική της ευθεία! Έχοντας διανύσει (κάτι λιγότερο από) τα 2/3 της σεζόν, άρχισε να ξεκαθαρίζει κάπως και το τοπίο όσον αφορά τις παίκτες και τις ομάδες που ξεχώρισαν. Το gazzetta.gr επιχειρεί να μοιράσει κάποια από τα βραβεία της κανονικής περιόδου και ταυτόχρονα να κάνει αναφορά και σε εκείνους που... δεν ξεχώρισαν και τόσο.

Καλύτερη ομάδα: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Από τη στιγμή που ο Κέβιν Ντουράντ μετακόμισε στο Όκλαντ άλλαξε και ο τρόπος παιχνιδιού των Ουόριορς. Πλέον το βάρος δεν πέφτει μόνο στους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον, αλλά υπάρχει και ο Κέβιν Ντουράντ ο οποίος πραγματοποιεί μεστή σεζόν, δίχως να έχει το μυαλό του μόνο στο σκοράρισμα. Αν και είναι ο πρώτος σκόρερ του Γκόλντεν Στέιτ με 25,8 πόντους κατά μέσο όρο, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την 3η χειρότερη όσον αφορά την προσωπική του στατιστική από τότε που πήγε στο ΝΒΑ! Αυτό δείχνει ότι ο «Durantula» έχει μπει σε διαφορετικό τρόπο σκέψης, κάτι που ισχύει και για τους «Splash Brothers» οι οποίοι έχουν ρίξει τους μέσους όρους τους και έχουν μοιράσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι τους. Μέχρι στιγμής είναι με διαφορά στην πρώτη θέση της κατάταξης με 47-9 ρεκόρ και θεωρείται δύσκολο να χάσουν τη πρώτη θέση με τη λήξη της regular season.

Ομάδα απογοήτευση: Μπρούκλιν Νετς

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η σεζόν που πραγματοποιούν οι Μπρούκλιν Νετς είναι από τις χειρότερες που έχουν παρατηρηθεί στην ιστορία του ΝΒΑ! Είναι απορίας άξιο εάν και εφόσον «σπάσουν» το αρνητικό ρεκόρ από τη σεζόν 2009-2010 όταν και τελείωσαν τη χρονιά με 12-70! Μέχρι στιγμής μετράνε 9-47 με 14 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Μπρουκ Λόπεζ μοιάζει με... όαση στο ρόστερ των Νετς, αν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνει trade. H χρονιά είναι χαμένη και απλά μετράνε αντίστροφα να ολοκληρωθεί η regular season προκειμένου να πιάσει... δουλειά ο GM της ομάδας, Σον Μαρκς. Εκτός και αν... αντικατασταθεί. Πάντως το νούμερο «1» του draft δεν θα τους ανήκει αφού τα δικαιώματα έχουν πάει στους Μπόστον Σέλτικς! Τηρουμένων των αναλογιών, ο τίτλος της μεγάλης απογοήτευσης ανήκει και στους Νιου Γιορκ Νικς οι οποίοι ξεκίνησαν με μεγαλεπήβολους στόχους ύστερα από τις κινήσεις του καλοκαιριού και έφτασαν στο σημείο να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Απλά, οι Νετς δεν... βλέπονται !!!

Ομάδα έκπληξη: Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, κανείς δεν θα πόνταρε τα χρήματά του πάνω στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Χωρίς draft pick, χωρίς κάποια σημαντική κίνηση, με μοναδικό σημείο αναφοράς την ανανέωση του Μπράντλεϊ Μπιλ. Ακόμα και έτσι, οι «Μάγοι» έκαναν τα... μαγικά τους, με πρώτο και καλύτερο τον Σκοτ Μπρουκς! Ο προπονητής των Ουίζαρντς έχει πάρει το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες του με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 3η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με 34-21 ρεκόρ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τη περσινή σεζόν δεν μπόρεσαν καν να μπουν στα playoffs. Ο Τζον Ουόλ πραγματοποιεί ώριμη σεζόν, εστιάζοντας την προσοχή του περισσότερο στη δημιουργία και λιγότερο στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βασική πεντάδα των Ουόλ, Μπιλ, Μόρις, Πόρτερ και Γκόρτατ έχουν διψήφιους αριθμούς κατά μέσο όρο.

Ομάδα... όχι και τόσο έκπληξη: Μπόστον Σέλτικς

Λίγο η παρουσία του Αζάια Τόμας. Λίγο η παρουσία του Μπραντ Στίβενς. Λίγο η ομοιογένεια. Λίγο η επιλογή του Τζέιλεν Μπράουν στο νούμερο 3 του draft, άφηναν πολλές ελπίδες διάκρισης στους Μπόστον Σέλτικς. Η ομάδα της Μασαχουσέτης όχι μόνο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, αλλά έφτασε στο σημείο να κάνει την υπέρβαση! Μέχρι στιγμής φιγουράρει στην δεύτερη θέση της Ανατολής με 37-20 ρεκόρ και δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν, όπερ και σημαίνει τη συμμετοχή της στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας ύστερα από τέσσερα χρόνια. Πέρσι και πρόπερσι είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των Playoffs.

MVP: Ράσελ Ουέστμπρουκ

Πραγματικά η ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη παραείναι αμφίρροπη φέτος και θα παραμένει ανοικτή μέχρι και το τέλος της regular season! Ράσελ Ουέστμπρουκ ή Τζέιμς Χάρντεν; Όσο η Οκλαχόμα διατηρεί τη θέση της στα playoffs και στο τέλος καταφέρει να μπει στην postseason, θεωρείται απίθανο να χάσει ο «εκρηκτικός» RW το συγκεκριμένο βραβείο! Η σεζόν που πραγματοποιεί είναι βγαλμένη από... άλλον πλανήτη και παρά την «κοιλιά» που έκανε, εξακολουθεί να διατηρεί το «triple double» στους μέσους όρους του, έχοντας 31,1 πόντους, 10,5 ριμπάουντ και 10,1 ασίστ. Βέβαια και ο Χάρντεν από τη πλευρά του είναι εκείνος που έχει φέρει τους Ρόκετς στην 3η θέση (40-18) της... απαιτητικής Δύσης με 29,2 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 11,3 ασίστ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα... παιχτεί ντέρμπι μέχρι τη τελευταία στιγμή! Bέβαια υπάρχει και ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν. Μπορεί κάποιος να τον... απορρίψει από τώρα;

Παίκτης έκπληξη: Αζάια Τόμας

Ναι, ΟΚ. Η σεζόν που πραγματοποιεί ο Αζάια Τόμας μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε «έκπληξη-έκπληξη» από τη στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα παίξει καλά, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και της θέσης των Σέλτικς στην κατάταξη, παραείναι... καλός φέτος! Ο βραχύσωμος γκαρντ έχει πάρει και το προσωνύμιο του παίκτη της «τελευταίας περιόδου» αφού είναι το σημείο που παίρνει «φωτιά» και οδηγεί την Βοστόνη από νίκη σε νίκη. Οι Σέλτικς έχουν 37-20 και βρίσκονται στην δεύτερη θέση της Ανατολής, ενώ ο ίδιος μετράει κατά μέσο όρο 29,9 πόντους και 6,3 ασίστ σε 34,5 λεπτά συμμετοχής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει αυξήσει του περσινούς μέσους όρους του κατά 7 πόντους, ενώ σουτάρει με πολύ καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (52% αντί 46% και 47% στα τρίποντα αντί 42%).

Καλύτερος αμυντικός: Ντρέιμοντ Γκριν

Θα κάνει το three-peat ο Καουάι Λέοναρντ; Θα «απαντήσει» ο ανεβασμένος Ρούντι Γκομπέρ; Έχει ελπίδες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Αντικειμενικά εκείνος που δικαιούται μέχρι στιγμής τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν δεν είναι άλλος από τον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά στους Ουόριορς! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBΑ που έκανε triple double σε ένα ματς χωρίς... πόντους, αλλά με 10 κλεψίματα (!) φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος την προσφορά του στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ήδη είναι ο καλύτερος στο ΝΒΑ όσον αφορά τα κλεψίματα με 2,1 σε κάθε ματς, ενώ κάνει πράγματα μέσα στα ματς των Ουόριορς τα οποία δεν αποτυπώνονται στη στατιστική.

Πιο βελτιωμένος: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μακάρι να τον δούμε κάποια μέρα πολύ ψηλά και στην MVP ladder. Προς το παρόν, όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο βασικός υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη. Αν και υπάρχει ανταγωνισμός αν λάβουμε υπ' όψιν μας τις χρονιές που κάνουν οι Αζάια Τόμας, Νίκολα Γιόκιτς, Χάρισον Μπαρνς ή ακόμα και Ότο Πόρτερ, ο Έλληνας φόργουορντ δύσκολα θα χάσει το συγκεκριμένο βραβείο. Οι αριθμοί του ολοένα και εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να μετράει φέτος 23,4 πόντους κατά μέσο όρο με 8,6 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 2 τάπες! Σημειώστε ότι πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 16,9 πόντους, 7,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,4 τάπες. Με το καλό Γιάνναρε! Δικό σου είναι!

Καλύτερος 6ος παίκτης: Λου Ουίλιαμς
Γίνεται ένας παίκτης να έρχεται από τον πάγκο και να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του; Κι όμως, γίνεται όταν μιλάμε για τον Λου Ουίλιαμς των Λος Άντζελες Λέικερς! Μπορεί οι «Λιμνάνθρωποι» να έχουν πάρει τον κατήφορο, αλλά ο 31χρονος γκαρντ ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά ερχόμενος κάθε φορά από τον πάγκο. Μέχρι στιγμής μετράει κατά μέσο όρο 18,6 πόντους με 39% στα τρίποντα, ενώ έχει επίσης 3,2 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ. Βέβαια παραμένει άγνωστο το πώς θα παρουσιαστεί στους Ρόκετς και αν θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ύστερα από το πρόσφατο trade, πόσω μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει και ο... δεύτερος καλύτερος 6ος παίκτης, Έρικ Γκόρντον! Σε αυτή τη λίστα θα μπορούσαν κάλλιστα να μπουν και οι Ζακ Ράντολφ των Γκρίζλις και Ουίλσον Τσάντλερ των Νάγκετς!

Καλύτερος rookie: Τζόελ Εμπίντ

Δεν είναι μόνο βασιλιάς των social media, αλλά με... διαφορά και ο καλύτερος rookie μέχρι στιγμής! Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να ταλαιπωρείται από τραυματισμό, αλλά ο Τζόελ Εμπίντ είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι μονοδιάστατος, έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη θέση του σέντερ μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Μέχρι στιγμής μετράει κατά μέσο όρο 20,2 πόντους, 7,8 ριμπάουντ και 2,5 τάπες, έχοντας χάσει ωστόσο τα μισά ματς της σεζόν (σ.σ. έχει παίξει στα 25 από τα 56 παιχνίδια των Σίξερς).

Καλύτερος προπονητής: Μπραντ Στίβενς

Γρίφος για... δυνατούς λύτες η φετινή ανάδειξη του καλύτερου προπονητή. Από τη μία υπάρχει ο Μπραντ Στίβενς των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος έχει βάλει όλους τους παίκτες στην εξίσωση, καθένας έχει τον δικό του ρόλο, ενώ για τα δύσκολα στηρίζεται στην... εγγύηση που ονομάζεται Αζάια Τόμας. Από την άλλη υπάρχουν άλλοι τρεις με τέσσερις προπονητές που θα μπορούσαν να κερδίσουν το coach of the year. Ο Σκοτ Μπρουκς στους εξαιρετικούς φέτος, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο Μάικ Ντ' Αντόνι, ο οποίος έχει φέρει τους Χιούστον Ρόκετς στην 3η θεση της Δύσης. Και φυσικά οι Στιβ Κερ και Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο δεύτερος παραμένει διαχρονική αξία στο ΝΒΑ, ενώ ο Κερ είναι ο προπονητής με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, δίνουμε το προβάδισμα στον Στίβενς.

Καλύτερη πεντάδα: Αζάια Τόμας (Σέλτικς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Κέβιν Ντουράντ (Ουόριορς).

Καλύτερη 2η πεντάδα: Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Καουάι Λέοναρντ (Σπερς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντρέιμοντ Γκριν (Ουόριορς), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις)

Καλύτερη αμυντική πεντάδα: Καουάι Λέοναρντ (Σπερς), Πολ Τζορτζ (Πέισερς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντρέιμοντ Γκριν (Τζαζ), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ)

Καλύτερη rookie πεντάδα: Μάλκολμ Μπρόγκντον (Μπακς), Μπάντι Χιλντ (Κινγκς πλέον), Μαρκίζ Κρις (Σανς), Ντάριο Σάριτς (Σίξερς), Τζόελ Εμπίντ (Σίξερς)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα