Θέλουν EuroCup οι γαλλικές ομάδες

Gazzetta team
Θέλουν EuroCup οι γαλλικές ομάδες
Oι γαλλικές ομάδες επιθυμούν την επιστροφή τους στο EuroCup αντί του Basketball Champions League, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν!

Η αγωνιστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές διεργασίες για την επόμενη χρονιά. Έτσι, λοιπόν, μετά την ιταλική ομοσπονδία ήταν η σειρά της γαλλικής να ενημερώσει ότι οι ομάδες της επιθυμούν να επιστρέψουν στις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball και συγκεκριμένα στο EuroCup!

Όπως αποκαλύπτει η «Equipe», οι ομάδες της γαλλικής λίγκας (LNB) ενημέρωσαν στην πρόσφατη και καθιερωμένη σύσκεψη κορυφής ότι δεν είναι ικανοποιημένες από τη διοργάνωση της FIBA, θέλοντας να επιστρέψουν άμεσα σε αυτή της EuroLeague. Υπάρχει, μάλιστα, μεγάλη συσπείρωση μεταξύ των γαλλικών ομάδων σε περίπτωση που υπάρξει η οποιασδήποτε μορφής απειλή ή πίεση προς αυτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Οι ομάδες αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους. Ζήτησαν να μιλήσουν από κοινού με FIBA και EuroLeague για την επόμενη σεζόν, εξηγώντας πως δύο ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος θα επιστρέψουν στο EuroCup», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαρσιάλ Μπεγιόν, πρόεδρος της Στρασμπούρ.