Τζεντίλε: «Χαρούμενος για το Κύπελλο, νίκη με Ούνικς»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τζεντίλε: «Χαρούμενος για το Κύπελλο, νίκη με Ούνικς»

bet365

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και στη σημασία της αναμέτρησης με την Ούνικς στο «Ν. Γκάλης».
Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε βαδίζει στα βήματα του πατέρα του Φερντινάντο, κατακτώντας κι αυτός τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Το Κύπελλο Ελλάδας ήταν η πρώτη του μεγάλη στιγμή με την πράσινη φανέλα, στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην ομάδα. Μιλώντας στο athlenda.com, o 24άχρονος παίκτης δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του τροπαίου, αφιέρωσε το Κύπελλο μεταξύ άλλων και στον κόσμο των πράσινων που βρέθηκε το Σάββατο στο «Nick Galis Hall» και συμπαραστάθηκε στην ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη που περιλαμβάνει αρκετούς... τελικούς για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός φόργουορντ τόνισε αρχικά πως «είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Χαίρομαι για τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ για να μας στηρίξουν, για την ομάδα, για τους συμπαίκτες μου και γενικότερα για το κλαμπ».

Ο πατέρας του Αλεσάντρο που ήταν παρών στη Θεσσαλονίκη και πανηγύρισε κι αυτός την επιτυχία της παλιάς του ομάδας, κατέκτησε με τους πράσινους τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας και μια Euroleague. Όχι όμως το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτός ήταν ένας λόγος για να δεχθεί τα πειράγματα του γιου του, Σάντρο. «Δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει ένα κύπελλο. Άρα προηγούμαι 1-0! Αστειεύομαι… Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράστηκα αυτή τη στιγμή με την οικογένεια μου, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ήταν αρκετός. Είναι υπέροχο να παίζεις γι’ αυτούς τους φιλάθλους και αφιερώνουμε το τρόπαιο και σ’ εκείνους».

Παρότι προηγήθηκε με 17 πόντους (σ.σ. 74-57) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να επαναπαύεται σ’ αυτή τη διαφορά, δίνοντας το δικαίωμα στους κίτρινους να γίνουν απειλητικοί, μειώνοντας στους τέσσερις (σ.σ. 58-54). Ο Τζεντίλε θεωρεί φυσιολογικό κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας απέναντι μάλιστα σε έναν δυνατό αντίπαλο που αγωνίστηκε στην έδρα του. «Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουν δυνατά στην άμυνα και διαθέτουν αρκετούς καλούς παίκτες. Εκτός αυτού ο τελικός έγινε στην έδρα τους. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτές οι διακυμάνσεις σε έναν τέτοιο αγώνα που κρίνει έναν τίτλο. Δεν πρέπει να εφησυχάζεις και να χάνεις τη συγκέντρωση σου σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ένα διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σταματήσαμε να παίζουμε αυτό που δείξαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή και το εκμεταλλεύτηκαν. Έκαναν την αντεπίθεση τους και μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις. Βάλαμε όμως κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη».

Η πρώτη του εμπειρία από έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ξεχωριστή παρά τα επεισόδια που σημάδεψαν την αναμέτρηση. «Η ατμόσφαιρα ήταν καλή. Ίσως υπήρχαν κάποια προβλήματα με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο τέλος αλλά και την καθυστέρηση στην έναρξη του ματς αλλά γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ‘ζεστή’», σχολίασε.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν βάφτηκε πράσινος κι αυτό άνοιξε την όρεξη του πρώην παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο και των παικτών του που είδαν να επιτυγχάνεται ο πρώτος στόχος για τη φετινή χρονιά. Μπροστά τους όμως έχουν κι άλλα σπουδαία παιχνίδια τόσο στην Euroleague όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Η χρονιά είναι μεγάλη κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έρχονται πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις. Πρέπει να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές και στη συνέχεια να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι για την Euroleague που ακολουθεί».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (24/2, 21:15), την Ούνικς Καζάν για την 23η αγωνιστική της Euroleague και η ανάγκη για την κατάκτηση της νίκης είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ο Ιταλός εξήγησε πως «κάθε αγώνας είναι 'τελικός' για μας στην Euroleague. Αυτό ισχύει και για το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης και ακολούθως να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα ώστε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο της χρονιάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα