ΚΑΕ Άρης: «Τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την Αστυνομία»

Gazzetta team
ΚΑΕ Άρης: «Τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την Αστυνομία»

bet365

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όλα όσα έλαβαν χώρα στον χθεσινό (18/2) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απαντώντας σε «άστοχους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» και επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αστυνομία.

«Και πάλι στον αγώνα "σκοτωμένοι", αλλά όχι νικημένοι... Ο ΑΡΗΣ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να φέρει στην πόλη μας την πολυπόθητη Κούπα. Η μάχη χάθηκε, αλλά ο αγωνιστικός "πόλεμος" συνεχίζεται...», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Σεβόμενοι την ιστορία μας είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω μας την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να εστιάσουμε στους επόμενους στόχους μας σε Basketball Champions League και STOIXIMAN.GR BasketLeague. Δυστυχώς η επιθυμία και η υπέρ-προσπάθεια της ομάδας μας να διεξαχθεί στο "Nick Galis Hall" μια αναμέτρηση γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ δεν έγινε πραγματικότητά...

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες μετά την λήξη του τελικού. Ωστόσο, υπήρξε μια σειρά γεγονότων και λάθος χειρισμών που επιβάλλεται να παραθέσουμε ως απάντηση σε όσους προέβησαν σε άστοχους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον κόσμο μας και την διοίκηση της ομάδας μας.

- Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν συμφωνηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν τηρήθηκαν από την αστυνομία, η οποία ήταν η αποκλειστικά υπεύθυνη τόσο για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, όσο και για τον σωματικό τους έλεγχο. Παρόλα αυτά με έκπληξη είδαμε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στα χέρια τους φωτοβολίδες, ακόμη και "φονικά" στυλό, τα οποία εκτόξευσαν στους φίλους του ΑΡΗ. Επιπλέον, το λιγότερο άστοχη, αν όχι άκρως επικίνδυνη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση των ΜΑΤ να ρίξουν χημικές ουσίες σε κλειστό χώρο, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα στους παίκτες, τους φιλάθλους, τα μικρά παιδιά και όλους όσοι είχαν παραμείνει στις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν τις απονομές.

-Εντύπωση, επίσης, μας προκάλεσε η ανοχή των αρμοδίων στις απειλές του Παναθηναϊκού περί αποχώρησής του από τον τελικό λόγω της έντονης παρουσίας των φίλων του ΑΡΗ στην εξέδρα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει το τζάμπολ για περισσότερα από σαράντα λεπτά. Για την ιστορία αναφέρουμε πως σε αντίστοιχη περίπτωση στον τελικό του 2014 στα "Δύο Αοράκια", όταν ο ΑΡΗΣ θέλησε να αποχωρήσει απειλήθηκε με 20-0 και αφαίρεση βαθμών.

-Παρόλα αυτά και επειδή ο ΑΡΗΣ επιθυμεί οι αγώνες να αρχίζουν, να κρίνονται και να τελειώνουν στο παρκέ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη του, κ.Νικόλαο Λάσκαρη, ώστε να πραγματοποιηθεί το ματς. Έδειξε τεράστια υπομονή, ανοχή και διάθεση για συνεργασία, την στιγμή που κάποιοι με τις αντιδράσεις τους δυναμίτιζαν την ατμόσφαιρα και δεν τηρούσαν τους κανόνες. Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε πως κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το αν θα λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο οι αντίπαλοί μας σε αντίστοιχα αιτήματα της ομάδας μας. Επιπλέον, ο ΑΡΗΣ δεσμεύτηκε (όπως και ο Παναθηναϊκός) ενώπιον των διαιτητών πως θα σεβαστεί την απόφασή τους να διακόψουν οριστικά την αναμέτρηση σε περίπτωση που θα γινόταν το παραμικρό έκτροπο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ούτε όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν φωτοβολίδες στους φίλους της ομάδας μας, αλλά ούτε και μετά την "εισβολή" στα αποδυτήρια του ΑΡΗ από όπου εκλάπησαν ρούχα και αντικείμενα.

Δυστυχώς κάποιοι -και δεν εννοούμε τον κόσμο του ΑΡΗ- προσπάθησαν με τις "εγκληματικές" τους ενέργειες μετά το τέλος του τελικού να πείσουν την κοινή γνώμη πως κακώς ο αγώνας έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, την στιγμή που αν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα όλα θα κυλούσαν ομαλά. Παρόλα αυτά, για εμάς το γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη στην πόλη μας, αποτελεί βήμα μπροστά... Δύο ιστορικές ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη, πάλεψαν για το τρόπαιο και στο τέλος είχαμε το ΗΘΟΣ να συγχαρούμε τον αντίπαλό μας για την κατάκτησή του. Το όραμά μας δεν περιορίζεται στο να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ στον δρόμο των επιτυχιών. Θέλουμε το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό, αλλά θα το πετύχουμε...

Η επόμενη μέρα "πονά" τον ΑΡΗ όχι μόνο γιατί χάθηκε ένας στόχος, αλλά και γιατί είδαμε το γήπεδό μας να καταστρέφεται... Και αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα