Οσο υπάρχει ατιμωρησία, θα γίνονται πάντα επεισόδια...

Δήμος Μπουλούκος
Οσο υπάρχει ατιμωρησία, θα γίνονται πάντα επεισόδια...

bet365

O Δήμος Μπουλούκος διαβάζει στο gazzetta.gr τα σχόλια των οπαδών του Αρη και του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου και σηκώνει ψηλά τα χέρια!

Δυστυχώς στην Ελλάδα το καφριλίκι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στον αθλητισμό και όσο και να θέλουμε, ποτέ δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, ειδικά στις τάξεις των οπαδών των ομάδων.

Ολα αυτά τα κακώς κείμενα που βλέπουμε τόσα χρόνια στα γήπεδα, επαναλήφθηκαν και στον τελικό του Κυπέλλου, με κάτι παραπάνω από 1.000 οπαδούς της κάθε ομάδας και όλες τις αρχές, από την Ομοσπονδία μέχρι την Αστυνομία, να αδυνατούν να τα εξαλείψουν! Για την ακρίβεια, δεν μπορούν ούτε καν, να τα περιορίσουν.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα για όσα έγιναν στον τελικό, όπως και κανείς άλλος που ασχολείται με τον ένα ή άλλο τρόπο, με τον ελληνικό αθλητισμό. Ολα ήταν αναμενόμενα. Αυτό όμως, που ειλικρινά με έκανε να σηκώσω ψηλά τα χέρια, ήταν οι αντιδράσεις των οπαδών των δύο ομάδων, στα σχόλια που στέλνουν εδώ στο gazzetta.gr.

Oι φίλοι του Αρη κραυγάζουν για τις επτά συλλήψεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, απόδειξη ότι οι «πράσινοι» έκαναν τα επεισόδια σύμφωνα με αυτούς. Η απάντηση των φίλων του «τριφυλλιού» είναι οι υπεράριθμοι οπαδοί των «κιτρίνων» που έκαναν ντου στο γήπεδο και όσα προκάλεσαν πριν ξεκινήσει ο τελικός! Κι όλοι μαζί κατηγορούν τους σεκιουριτάδες ή την αστυνομία που άφησαν τον χούλιγκαν να μπει στον τελικό κουβαλώντας τη φωτοβολίδα!

Οπως αντιλαμβάνεστε. έτσι δεν πάμε πουθενά! Η ασθένεια είναι ανίατη... Στην ελληνική οπαδική πραγματικότητα, δεν ευθύνεται ο θερμόαιμος που ρίχνει τη φωτοβολίδα, αλλά όλοι οι άλλοι που τον άφησαν να μπει στο γήπεδο. Τα επεισόδια πάντα τα προκαλούν οι... απέναντι οπαδοί και όχι τα δικά μας καλόπαιδα! Kαι φυσικά αποκλειστικός υπεύθυνος στην οπαδική νοημοσύνη, είναι όποιος ξεκινά τα επεισόδια και όχι αυτός που τα συνεχίζει...

Μέσα σε όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία κατηγορία για την ομάδα ή τους παράγοντες. Παρότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αρης ήξεραν που έδωσαν τα 1000 και κάτι εισιτήρια, ουδείς ρίχνει ευθύνες στους δύο φιναλίστ για τη διανομή των εισιτηρίων! Τις ομάδες δεν τις αγγίζουν ποτέ! Και για να μεταφέρουμε αλλού τις ξεκάθαρες ευθύνες, κατηγορούμε κάποιες φορές και τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ των ομάδων, για τα εμπρηστικά άρθρα και σχόλια...

Ετσι συνέβαινε και έτσι θα συμβαίνει στην Ελλάδα, όσο αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα. Οσο κανείς δεν αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και δεν πάει φυλακή για όσα κάνει ως αυτουργός ή ως ηθικός αυτουργός, οι ίδιες εικόνες απλώς θα αντιλαμβάνονται! Ολα τα άλλα, είναι για λαϊκή κατανάλωση και να έχουμε κάτι να λέμε...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα