«Κύριε Ρόμπινσον, να βγούμε μία φωτογραφία;» (pics)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
«Κύριε Ρόμπινσον, να βγούμε μία φωτογραφία;» (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας δηλώνει εκστασιασμένος από το «ορεκτικό πιάτο» του 66ου All-Star Game, καταγράφει τι του έκανε περισσότερο εντύπωση αλλά και πως το έζησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και μελαγχολεί διαβάζοντας όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά την χορταστική γεύση από την μπασκετική πανδαισία των δύο πρώτων ημερών, εδώ στη Νέα Ορλεάνη και τους ρυθμούς της… Antetokounmpo-mania στους οποίους κινείται το εορταστικό τριήμερο του ΝΒΑ, το πρωινό σαββατιάτικο ξύπνημα και τα όσα διαβάζαμε ότι συνέβαιναν στο “Nick Galis Hall”, η αλήθεια είναι ότι μας προσγείωσαν απότομα και μας γύρισαν αρκετά πίσω… Αλήθεια, πως μπορούν να αισθάνονται οι έξι Έλληνες δημοσιογράφοι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Θόδωρος Ροδόπουλος, που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της τζαζ, μαθαίνοντας όλα αυτά θλιβερά, τα οποία στιγμάτισαν έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου (ΠΑΟ-Άρης), που λίγο έλλειψε να μην αρχίσει και όταν επιτέλους τελείωσε, ξέσπασαν επεισόδια; Βάλτε λίγο τη φαντασία σας να τρέξει κι αν δεν βυθιστείτε στην μελαγχολία να μου τρυπήσετε τη μύτη…

Κλείνει η παρένθεση για να πάμε σε πιο ευχάριστα και εντυπωσιακά στιγμιότυπα, τα οποία είναι φυσικό να μονοπωλήσουν τις γραμμές αυτού του κειμένου. Η μέρα κατ’ αρχήν, φάνηκε από το πρωί. Την δυνατή βροχή της Παρασκευής (17/02), διαδέχτηκε η ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με μία θερμοκρασία 25 βαθμών, που από το πρωί έβγαλε όλο τον κόσμο στους δρόμους. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν κλειστές λόγω της καρναβαλικής παρέλασης που ήταν το αξιοθέατο της βραδιάς για όσους δεν βρήκαν εισιτήριο για τους διαγωνισμούς τριπόντων, καρφωμάτων και δεξιοτεχνίας στο κατάμεστο «Smoothie King Center».

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης, μας υποχρέωσε να περπατήσουμε μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο μέχρι την έδρα των Πέλικανς, χαζεύοντας τους ντόπιους να χορεύουν, να πίνουν και να γιορτάζουν τις Απόκριες και πέφτοντας πάνω στον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας, Φλόιντ Μέϊγουέδερ και την κουστωδία του. Κάτι καλόπαιδα, δηλαδή, μην το κάνουμε θέμα… Φτάνοντας στο γήπεδο, μετά τα απανωτά σοκ που σου προκαλούν, ο τρόπος οργάνωσης του όλου event και η ενεργή συμμετοχή όλων των superstars του ΝΒΑ, μέσα σε εξαιρετικά friendly κλίμα και περιβάλλον, πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να μονολογεί: «Τι κάνουν οι άνθρωποι;»…

Μία αναγνωριστική βόλτα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο είναι αρκετή για να δεις το παρών, το μέλλον και το παρελθόν του «μαγικού κόσμου» του αθλήματος και να σοκαριστείς με το πόσο φανταστική είναι η ατμόσφαιρα. Από τη μία πλευρά, οι βετεράνοι παίκτες-«θρύλοι, όπως ο Μπιλ Ράσελ, ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Ντέϊβιντ Ρόμπινσον., ο Μουτόμπο, ο Μούρνινγκ, ο Χόρας Γκραντ και άλλοι. Από νωρίς στις πρώτες θέσεις του αγωνιστικού χώρου, πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου (ηθοποιοί, τραγουδιστές και σκηνοθέτες) με τον γνωστό Νεοϋορκέζο σκηνοθέτη, Σπάϊκ Λι, να χαίρεται με την ψυχή του την επικράτηση του Κρίσταπς Πορζίνγκις των Νικς στο διαγωνισμό δεξιοτεχνίας (Skills Challenge).

Μαζεμένοι σε μία γωνία αλλά και στην τελική γραμμή της μπασκέτας που έγιναν τα τρίποντα και τα καρφώματα. Από νωρίς ήταν εκεί ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (καθόταν εννέα θέσεις μακρικά από τον Κέβιν Ντουράντ, με τον οποίο δεν αντάλλαξε ούτε ματιά), ο Κάρι, ο Χάρντεν, ο Ντε Ρόζαν, ο Πιρς, ο Ουέϊντ, ο αμφιτρύων Άντονι Ντέϊβις και λίγο πριν ο καυτός Έρικ Γκόρντον στεφθεί ως νέος μπόμπερ από τα 7,25 (νίκησε τον Ίρβινγκ στον τελικό), εκανε την εμφάνισή της και η οικογένεια Αντετοκουνμπο. Ντυμένοι και οι τέσσερις στην τρίχα, με τον Γιάννη να κλέβει την παράσταση με το πολύ κομψό καπέλο και την μοδάτη αμφίεση, απόλαυσαν με την ψυχή τους τη σκληρή μάχη που έγινε στα καρφώματα ανάμεσα στον Γκλεν Ρόμπινσον (νικητής) και τον φιναλίστ Ντέρικ Τζόουνς τζούνιορ (Φοίνιξ Σανς), βγάζοντας φωτογραφίες και αντιδρώντας με επιφωνήματα θαυμασμού μετά από κάθε προσπάθεια.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης τράβηξε τα αδέρφια του στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρούν το νικητή, αλλά κυρίως για να κάνει κάτι που δείχνει το πόσο αυθεντικός είναι, αλλά και το πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε φίλαθλο του μπάσκετ, που απολαμβάνει με τους δικούς του ανθρώπους το θέαμα, παρ’ ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Με μεγάλη ευγένεια και σεβασμό πλησίασε τον «Ναύαρχο» και εν συνεχεία τον Ντομινίκ Ουίλκινς και ζητώντας τους αυτό που θέλει να κάνει όλο ο κόσμος μαζί του. «Κύριε Ρόμπινσον, κύριε Ντομινίκ, μπορούμε να βγούμε μία φωτογραφία;», θα μπορούσε να είναι η ακριβής ερώτηση που τον είδα να τους κάνει από σχετικά μακριά… Αλήθεια ποιος άλλος starter σε All-Star Game, θα «τσαλακωνόταν» τόσο πολύ για κάτι αναμνηστικό;

Για το τέλος άφησα το κομμάτι που συγκίνηση τους πάντες και δείχνει πόσο ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους του. Η πρόσφατη απώλεια του πασίγνωστου ρεπόρτερ του TNT, Γκρεγκ Σέϊγκερ, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Με ένα ειδικά σχεδιασμένο event με μακρινά σουτ, στο οποίο πήραν μέρος ο νικητής (Έρικ Γκόρντον) και οι φιναλίστ του (Ίρβινγκ και Κέμπα Ουόκερ), Χάρντεν, ο ΝτεΡόζαν, ο Ρέτζι Μίλερ και ο Κάρι (όλοι τους με πολιτικά με τον τελευταίο να έχει 0/10 από τη σέντρα) και ο Σακίλ Ο’Νίλ που σήκωσε τον γιο του αδικοχαμένου συναδέλφου για να καρφώσει την μπάλα και να σφραγίσει τη συγκέντρωση ενός ποσού της τάξεως των 500.000 δολαρίων για το ίδρυμα που πλέον «τρέχει» η σύζυγός του, για την καταπολέμηση του καρκίνου!

Τόσο χορταστικό «ορεκτικό» πριν από το «κυρίως πιάτο» του All-Star Game και την μάχη Ανατολής-Δύσης, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε απολαύσει. Η αποστολή στη Νέα Ορλεάνη με την υποστήριξη της Anytime, φτάνει στην κορύφωσή της και κάτι μας λέει ότι τα επιφωνήματα για τον «Greek Freak», θα κλέψουν την παράσταση στην αποψινή μεγάλη γιορτή και το νο34 θα αρχίσει να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΒΑ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!