Φελντέιν: «Με εξιτάρουν τα μεγάλα ματς!»

Φελντέιν: «Με εξιτάρουν τα μεγάλα ματς!»

Γιώργος Κούβαρης
Φελντέιν: «Με εξιτάρουν τα μεγάλα ματς!»

bet365

Ο MVP του τελικού, Τζέιμς Φελντέιν, μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάκτηση του κυπέλλου, στάθηκε στο δικό του... κίνητρο, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς έζησε τα επεισόδια...

Είναι από τους παίκτες που έχουν τα πάνω τους και τα... κάτω τους. Άλλες φορές παρουσιάζεται «διαστημικός» και κάποιες άλλες είναι... άφαντος! Όμως εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, ο Τζέιμς Φελντέιν, δηλώνει δυναμικό «παρών» και έτοιμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Δομηνικανός γκαρντ ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση στον Παναθηναϊκό προκειμένου να στείλει τη διαφορά στους 17 πόντους και ουσιαστικά να του χαρίσει μαξιλαράκι... ασφαλείας μέχρι το τέλος τελικού.

Μιλώντας στο gazzetta.gr κρατώντας στο ένα χέρι το βραβείο του MVP και στο άλλο το κύπελλο, αναφέρθηκε στο ματς λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε πολύ καλά, ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και έκανε το δικό της σερί. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε και μπορέσαμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Και πραγματικά μας έχει κάνει πολύ χαρούμενους».

Μπαίνετε στο παρκέ για ζέσταμα, βλέπετε την ένταση και το ματς ξεκινάει μετά από μια ώρα! Τι συνέβη; Πως το ζήσατε;

«Νομίζαμε ότι δεν θα παίξουμε. Ότι θα πάμε σπίτι μας με αυτά που βλέπαμε. Άλλωστε αυτό είχε αρχίσει να λέγεται. Όμως εντάξει. Ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα και εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ ανάλογες ατμόσφαιρες. Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Σίγουρα δεν θέλω να την δω στα πλέι οφ!»

Πώς έζησες την εμπειρία να βλέπεις οπαδούς και από τις δύο ομάδες στις εξέδρες;

«Απίστευτο φίλε. Πραγματικά απίστευτο. Ήταν μοναδικό που το έζησα, αλλά ελπίζω να μην ξαναδούμε πάλι ανάλογες εικόνες. Απλά να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και να υπάρχει εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ομως ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Οι οπαδοί είναι πάρα πολύ παθιασμένοι. Και χαίρομαι πάρα πολύ που μας είδαν οι οπαδοί μας να το κερδίζουμε. Τους ευχαριστούμε πολύ που ταξίδεψαν τόσο μακριά».

Είχες κάποια special οδηγία από τον κόουτς Πασκουάλ για τον τελικό;

«Όχι, τίποτε απολύτως! Ο κόουτς Πασκουάλ μου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μου λέει απλά 'βγες και παίξε το μπάσκετ που ξέρεις' αλλά δεν υπήρχε κάποια ειδική οδηγία. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν και μέσα από το παιχνίδι ήρθε η καλή εμφάνιση. Ελπίζω σε ανάλογα αποτελέσματα και στο μέλλον».

Σε εξιτάρουν περισσότερο αυτά τα ματς;

«Πάντα! Πάντα όμως! Θέλω και μου αρέσει να παίζω σε τέτοια ματς. Ομως το καλύτερο είναι που συνδυάζονται οι καλές εμφανίσεις με νίκες και τρόπαια. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι και θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Αυτό το κύπελλο ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο και για τα υπόλοιπα τρόπαια που έχετε μπροστά σας;

«Ένα κάθε φορά. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και ούτε να προτρέχουμε! Προς το παρόν χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Άλλωστε οι υποχρεώσεις τρέχουν και σίγουρα τώρα δεν είναι ακόμα το τέλος της σεζόν. Προς το παρόν την κάναμε τη δουλειά. Ειμαστε χαρούμενοι για το κύπελλο, αλλά από την επόμενη μέρα θα έχουμε το βλέμμα μας στην EuroLeague».

Το γεγονός ότι είστε σε καλό μονοπάτι όπως λες, είναι δεδομένο ότι αυτό το κύπελλο θα σας δώσει και έξτρα ψυχολογία. Είναι ικανή για να κάνετε και τις νίκες που θέλετε;

«Το ελπίζω! Κάθε ματς που κερδίζουμε μας γεμίζει με ψυχολογία. Φαντάσου το κύπελλο. Συν το γεγονός της παρουσίας των φιλάθλων μας. Μας δίνει επιπλέον ψυχολογία! Big time! Και εμένα ειδικά που αυτό είναι το δεύτερο τρόπαιο που κατακτώ ως επαγγελματίας. Πέρσι ήταν το πρώτο και τώρα το δεύτερο. Ελπίζω σύντομα και στο τρίτο!»

Και στο τέλος, έχετε κερδίσει, κρατάτε το κύπελλο στα χέρια σας, είσαι ο MVP και βλέπεις τους οπαδούς στις εξέδρες να ξηλώνουν καθίσματα, να τα πετάνε και να γίνονται επεισόδια...

«Τρομακτικό! Πολύ τρομακτικό! Όμως το πάνω-κάτω, το ξέραμε. Έτσι είναι στην Ελλάδα και ειδικά σε ματς που υπάρχει αντιπαλότητα. Κάποια μέρα πρέπει να αλλάξει αυτό. Όμως αυτό είναι κάτι που αφορά εμάς. Δική μας δουλειά είναι να παίζουμε μπάσκετ!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα