Πρίφτης: «Είχαμε την ευκαιρία μας, να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Πρίφτης: «Είχαμε την ευκαιρία μας, να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρεί πως η ομάδα του είχε την ευκαιρία, στάθηκε στην φάση με το ριμπάουντ του Κάμινγκς και τόνισε πως πρέπει να αποδεχτούν το αποτέλεσμα.

Ο τεχνικός του Άρη ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στα παιδιά τα δικά μας που έκαναν μεγάλη προσπάθεια.

Έδωσαν μεγάλη μάχη κυρίως στην άμυνα. Ήμασταν κακοί στην επίθεση. Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται μακρινό σουτ και δεν το είχαμε. Το βρήκαμε μόνο στο τέλος. Είχαμε την ευκαιρία μας.

Στο 58-54 θα μιλήσω για μια φάση κι ας με πούνε γραφικό. Εκεί πήρε το ριμπάουντ ο Κάμινγκς, του έγινε φάουλ, θα μπορούσε να είναι 2 βολές ή αιφνιδιασμός να γινόταν το σκορ 58-56, αλλά δεχθήκαμε τρίποντο και το ματς πήγε στους 7 πόντους. Το θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο και σε τέτοια παιχνίδια παίζουν ρόλο.

Κάναμε την προσπάθειά μας, αυτό είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να το αποδεχθούμε. Να επικεντρωθούμε στον αγώνα με το Στρασβούργο».

Για το που εντοπίζεται το πρόβλημα στην επίθεση: «Απέναντι σε σκληρές άμυνες υψηλού επιπέδου έχουμε πρόβλημα. Αναμφίβολα εξαρτιόμαστε από το μακρινό σουτ. Χωρίς αυτό δεν γίνεται. Αν δεν παίξουμε άμυνα και να βγάλουμε εύκολα καλάθια στην επίθεση, έχουμε πρόβλημα. Έχουμε μια αστάθεια και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό».

Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Κρίνεται ότι η ομάδα είχε το πιστεύω; «Ναι, το είχε. Φάνηκε. Δεν ήμαστσαν αποτελεσματικοί στην επίθεση κι αυτό είναι άλλο στοιχείο. Όταν δεν βάζεις στην επίθεση δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι τέτοια όπου τιμωρεί τις ολιγωρίες».

Για τα όσα έγιναν πριν το παιχνίδι: «Ανασταλτικά και για τους δύο. Καθυστερεί ο αγώνας, δυστυχώς είναι γνωστά και δεδομένα».

Αν πούμε ότι από τη μία πλευρά είχαμε μια δυνατή άμυνα του Παναθηναϊκού και από την άλλη το ότι ο Άρης έχει παρατεταμένο πρόβλημα στην επίθεση: «Ήταν αναπόφευκτο να γίνει με τα σουτ από την περιφέρεια. Θα μπορούσαμε να τα χάναμε τα σουτ αλλά μας έβαλαν στο παιχνίδι. Μας έδωσε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε. Δεν γίνεται χωρίς μεγάλο σουτ σε αυτά αυτά παιχνίδια, ειδικά για τον υποδεέστερο αντίπαλο που είμαστε εμείς. Το μακρινό σουτ μπορεί να σε σώσει ακόμη και από τα σφυρίγματα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα