O Ούκιτς για... Διαμαντίδη, Μαυροκεφαλίδη και Champions League (vid)

O Ούκιτς για... Διαμαντίδη, Μαυροκεφαλίδη και Champions League (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
O Ούκιτς για... Διαμαντίδη, Μαυροκεφαλίδη και Champions League (vid)

bet365

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έπαιξε αρχικά λίγα ντραμς κι έπειτα ανακρίθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ! Μέσα στους καλύτερούς του συμπαίκτες ο Διαμαντίδης. Τι είπε για Μαυροκεφαλίδη, Πρωτάθλημα και Champions League.

Ο Κροάτης γκαρντ της ΑΕΚ απάντησε στα ερωτήματα των φιλάθλων:

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στην έδρα μας! 'Εχουμε τις πιθανότητές μας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αν τους βρούμε σε λίγο κακή μέρα κι αν παίξουμε καλά έχουμε τις πιθανότητές μας».

Για τον Μάικλ Ντίξον: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, καλός σκόρερ. Κανείς δεν τον ήξερε τόσο καλά πριν έρθει στην ΑΕΚ, ούτε εγώ είχα τεκμηριωμένη άποψη γι' αυτόν μέχρι να έρθει εδώ».

Για τους φίλους της ΑΕΚ και κατά πόσο είναι σημαντική η βοήθειά τους κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών: «Είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα η οποία θέλει να έχει στόχους και να θεωρείται πετυχημένη είναι σημαντική η συνεργασία μεταξύ οπαδών και παικτών στον αγώνα. Μας βοηθάνε πάντα! Τους εκτιμώ πολύ, είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ. Αρκετές φορές υπάρχει άγχος από την πλευρά τους, πρέπει να υπάρχει υπομονή και ελπίζω στα επόμενα χρόνια να υπάρχει κάτι καλό».

Αν έχει την προοπτική να κερδίσει τίτλο η ΑΕΚ: «Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τις δύο διοργανώσεις που έχουμε φέτος. Το πρωτάθλημα και το Champions League. Δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που είναι αντικειμενικά δύο από τις πέντε καλύτερες ομάδες και για να κερδίσεις το πρωτάθλημα πρέπει να τους κερδίσεις και τους δύο. Ουσιαστικά προ εφικτός στόχος είναι το Champions League. Αν παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε, πρέπει όμως να κερδίσουμε τη Γιουβέντους που θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει πρώτα να περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Αλλά αν με ρωτάτε ποιος είναι πιο ρεαλιστικός στόχος, αυτός είναι το Champions League. Θεωριτικά όποιος είναι στη διοργάνωση μπορεί να το κερδίσει. Αλλά παίζουν πολύ καλές ομάδες εκεί και πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο μπάσκετ που μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλός στην επίθεση, ειδικά στο low post. Είναι από τους καλύτερους σουτέρ που έχω δει στη ζωή μου από τα 5-6 μέτρα. Είναι καταπληκτικός σκόρερ. Το μόνο ερώτημα είναι το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί στην ομάδα. Έχει υπάρξει με αρκετούς παίκτης της ομάδας συμπαίκτης».

Για το αν είναι καλύτερος ντράμερ ο Larts Ulrich ή o Joey Jordisson: «Κανείς από τους δύο! Ο Τζον Μπον είναι ο μεγαλύτερος για μένα!».

Αν θα ήθελε να μείνει για ακόμα ένα χρόνο: «Έχω μία ακόμα χρονιά, δεν θα είναι μόνο δική μου απόφαση, αλλά και τις διοίκησης. Θα δούμε. Αγαπώ την Αθήνα, νιώθω σαν να είναι το σπίτι μου εδώ».

Για το αν εξελίσσει ακόμα τις δεξιότητές του: «Μου αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση! Ειδικά για κάποιον σαν κι εμένα που είμαι 32 ετών. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ! Πιστεύω ότι μπορείς να εξελίσσεσαι όσο είσαι ζωντανός! Δεν ξέρω αν μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα, αλλά υπάρχουν στοιχεία όπως το σουτ που μπορείς να το βελτιώσεις, ειδικά όταν δουλεύεις καθημερινά».

Για τα τελευταία παιχνίδια που έχουν κάνει κοιλιά. Για το αν είναι κουρασμένοι ή αν έχει χαλάσει η χημεία: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χημείας. Δεν μπορεί η χημεία να είναι χειρότερη, μόνο καλύτερη μπορεί να είναι. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την κούραση ως δικαιολογία για τις ήττες. Όταν γυρνάμε από ένα ταξίδι είμαστε κουρασμένοι, αλλά έτσι συμβαίνει στο μπάσκετ. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τέτοιες δικαιολογίες. Κανείς δεν μπορεί να παίζει στο ίδιο επίπεδο όλη τη σεζόν. Κάθε ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα».

Τη γνώμη του για τον Μάκη Αγγελόπουλο κι αν μπορούν να γίνουν Πρωταθλητές σε δύο χρόνια: «Ο Πρόεδρος της ομάδας... τον σέβομαι πολύ. Όπως και κάθε άνθρωπο που βάζει τα χρήματά του στο μπάσκετ. Βοηθάει αυτό που αγαπάει. Κι αν δεν υπήρχει αυτός ο άνθρωπος κανείς δεν θα ήταν εδώ. Είναι παθιασμένος με το μπάσκετ. Έρχεται σε όλα τα παιχνίδια, στενοχωριέται με τις ήττες, χαίρεται με τις νίκες. Για το αν μπορεί η ομάδα να πάρει πρωτάθλημα τα επόμενα δύο χρόνια... η αλήθεια είναι συγκεκριμένη, δεν παίζουμε μόνη μας. Μπορεί να έχουμε καλό πρόγραμμα, γεμάτο γήπεδο, αλλά ίσως κάποιες έχει πέντε φορές μεγαλύτερο μπάτζετ, άρα πέντε περισσότερες πιθανότητες. Αυτό πρέπει να το αποδεχτείς και έτσι είναι η ζωή. Απλά θα σιωπήσω και δεν θα πω άλλα».

Για τον Μωραΐτη: «Πρέπει να βελτιώσει τα πάντα, όπως συμβαίνει με κάθε 17χρονο. Έχει ταλέντο και αυτό είναι σπουδαίο. Για να γίνει όμως αληθινός πόιντ γκαρντ και ηγέτης, μίας ομάδας, πρέπει να δουλέψει πολύ και να αφιερώσει τον εαυτό του σε μία αποστολή. Το μπάσκετ. Αυτό θα καθορίσει πόσο καλός θα γίνει».

Ο καλύτερός του συμπαίκτης στο ΝΒΑ: «Ο Κρις Μπος. Είναι απίστευτος παίκτης... χωρίς να το σκεφτώ καθόλου».

Οι καλύτεροι πέντε συμπαίκτες του με βάση το ατομικό τους ταλέντο κι όχι αν έχτιζε μία ομάδα: «Διαμαντίδης, Ναβάρο, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Κρις Μπος, Ντίνο Ράντζα και πίσω από αυτούς στην θέση τρία ο Λαρεντζάκης (σ.σ. γέλια)».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα