Μπαλτάκος: «Παναθηναϊκή η απόφαση, δεν θέλουμε νίκες στα χαρτιά»

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Μπαλτάκος: «Παναθηναϊκή η απόφαση, δεν θέλουμε νίκες στα χαρτιά»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, υποστήριξε ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση, επιτέθηκε στην ΕΟΚ για τη στάση της και εξήγησε ότι «θέλουμε απλά να τηρούνται οι νόμοι»

Μπαλτάκος: «Παναθηναϊκή η απόφαση, δεν θέλουμε νίκες στα χαρτιά»

Συγκεκριμένα μίλησε στον Σπορ Fm λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποιο βαθμολογικό όφελος από αυτήν την απόφαση.

Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο ματς με τον Ολυμπιακό και τον μηδενισμό των «ερυθρόλευκων»: 

«Εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν είχαμε και δεν έχουμε τη πρόθεση να διεκδικούμε νίκες στα χαρτιά. Στο γήπεδο ηττηθήκαμε δίκαια από τον Ολυμπιακό και είναι σαφές. Στο βωμό όμως της μη διεκδίκησης ενός αποτελέσματος με αλλότρια μέσα δε μπορούμε όμως να αφήσουμε ούτε την ομοσπονδία, ούτε οποιοδήποτε σωματείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ολυμπιακό, να κάνουν ο,τι θέλουν και να καταπατούν τους νόμους και τις διατάξεις. Εμείς κάναμε την ένσταση πριν το ματς σύμφωνα με το νόμο. Πριν υπάρξει τετελεσμένο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε τον χρόνο να συμμορφωθεί και να μη βάλει την αθλήτρια να αγωνιστεί, αλλά δε το έκανε, παρόλο που ήξερε τη νομοθεσία. Ενδεχομένως θεωρούσε πως κανείς δε θα τον ενοχλήσει και δε θα τον πειράξει για να έχει τις συνέπειες. 

Πήγαμε στην ΕΟΚ και η συμπεριφορά της με εξέπληξε. Αντί να προασπίσει τα συμφέροντα της, προασπίστηκε αυτά του Ολυμπιακού. Όταν ένας αθλητής της Εθνικής ομάδας δηλώνει ψευδή τραυματισμό για να μην παίξει με την Εθνική και μετά παίζει με το σωματείο του είναι παράνομο. Αν δεν υπήρχε συνέπεια σε κάτι τέτοιο κανείς αθλητής δε θα πήγαινε να παίξει στην Εθνική με πρόφαση τραυματισμού και μετά θα έπαιζε με την ομάδα του. Η ίδια η ΕΟΚ το απαγορεύει. Η αθλήτρια Μάλτση δεν πήγε στη Ρωσία για να παίξει λόγω τραυματισμού και στο κείμενό της πως στο προηγούμενο παιχνίδι έσφιξε τα δόντια για να παίξει. Μετά, η ομοσπονδία έβαλε την επιτροπή γνωμοδότησης να ισχυριστεί πως η παίκτρια δεν ήταν τραυματίας! Αυτό είναι άνω ποταμών! Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ουσιαστικά λέει ότι η ΕΟΚ λέει ψέματα στον ισχυρισμό της στη δικαστική διαμάχη. Αυτό είναι μη κατανοητό. 

Είναι μία παναθηναϊκή απόφαση, για τον εξής λόγο: Ναι μεν μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός αλλά δεν κατοχυρώθηκε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Μας συμφέρει πολύ αυτή η απόφαση διότι δε μας ενδιαφέρει να παίρνουμε αγώνες στα χαρτιά, αλλά να προασπίζουμε τα συμφέροντά μας και να τηρούνται οι νόμοι. Και να μην έπαιζε η Μάλτση, πάλι θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός διότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Εδώ δε μιλάμε για βλέψεις για κάποιον τίτλο ή πρωτάθλημα, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους». 

Για την οικονομική κατάσταση στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: 

«Η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Δεν είναι καλή για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσχέρεια και πίεση, δεν έχουμε τα προσδοκώμενα έσοδα, αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό. Η ομάδα απαρτίζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από εθελοντές με πολύ μικρή δυνατότητα. Όπως είχα πει σε συνέντευξή μου στο SDNA, υπάρχει μία διαδικασία οικονομικής ανάταξης και διευκρίνισης του τι ακριβώς συμβαίνει και είχε συμβεί. Είμαστε πολύ κοντά στο να φανεί 100% από πού προήλθε το πρόβλημα και σύντομα θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου για το αποκαλύψουμε. Περιμένουμε να συμβούν δύο συγκεκριμένα γεγονότα και μετά θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και για το πρόβλημα, αλλά και για μία λύση. Είναι εύκολο να μιλάς για το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και με λύσεις διότι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πρόεδρος και διοίκηση». 

Για το αν ο κόσμος της ομάδας μπορεί να αντέξει και άλλο να μην έρχονται επιτυχίες: 

«Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πορεύεται με κάποιες βασικές αρχές και να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, πάνω από τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος που ενδεχομένως θα του δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, τότε δεν θα είναι Παναθηναϊκός. Τσάμπα μάγκας μπορείς να είσαι, αλλά εμένα δε μου ταιριάζει αυτό. Με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες κάνουμε και τον σχεδιασμό. Αν πάμε με τη λογική της πίεσης από τον κόσμο και της υπεραισιοδοξίας, που βέβαια καλώς υπάρχει, θα χρεώνουμε τον σύλλογο και κάποια στιγμή όλο αυτό το πράγμα θα «σκάσει». Στην Ελλάδα υπάρχει βέβαια το ακαταλόγιστο, πολλοί χρωστάνε μέχρι και 20 εκατομμύρια στο δημόσιο αλλά δε γίνεται τίποτα, και πολλοί πρόεδροι συνεχίζουν σε αυτή τη λογική. Εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής γιατί είναι και ένας από τους λόγους που έχει συνολικά οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ο κόσμος να δεχθεί το πλάνο που θα του παρουσιάσουμε. Αν όχι, όπως έχω πει δεν έχω έρθει εδώ για να κερδίσω κάτι οικονομικά, αλλά μόνο για να βοηθήσω. Έχω διακόψει το διδακτορικό μου για να βοηθήσω το σύλλογο. Αν το δικό μου πλάνο δεν αρέσει στον κόσμο, μακάρι να έρθει κάποιος άλλος με την οικονομική επιφάνεια που εγώ δεν έχω για να βοηθήσει και εγώ να αποχωρήσω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαχειριστώ την υπάρχουσα κατάσταση».

Best of internet