Καλώς ήρθατε στον "παράδεισο" του Αντετοκούνμπο! (pics)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Καλώς ήρθατε στον "παράδεισο" του Αντετοκούνμπο! (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις από την πανέμορφη Νέα Ορλεάνη, όπου χτυπάει η καρδιά του 66ου All-Star Game. Το star quality του “Greek Freak” και η ευρωπαϊκή ομορφιά της “Big Easy” που εξιτάρει τον επισκέπτη.

Η εκπληκτική θέα της νυχτερινής «άποψης» της πόλης, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, τα φωτισμένα ποταμόπλοια να διασχίζουν τον χιλιοτραγουδισμένο Μισσισιπή και οι πρώτες εικόνες μετά την αποβίβαση, σε συνδυασμό με το πολύ θερμό κλίμα, προδιαθέτουν αμέσως θετικά τον επισκέπτη. Το διεθνές αεροδρόμιο «Louis Armstrong» (προς τιμήν του ομώνυμου Αμερικανού μουσικοσυνθέτη και τρομπετίστα), είναι λίγο παλιό και γυρίζει το χρόνο πίσω στην δεκαετία του ’70, ωστόσο, σου δημιουργεί αμέσως μία εορταστική διάθεση με τις μουσικές που ακούγονται από τα μεγάφωνα.

Η διαφήμιση του ετήσιου εορταστικού event του ΝΒΑ, γίνεται αισθητή από την πρώτη στιγμή που πατάει κανείς το πόδι του στην μεγαλούπολη της Λουιζιάνα. Πόστερ και αφίσες με το logo της διοργάνωσης δεσπόζουν όπου και να κοιτάξει κανείς, ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα παραλαβής των αποσκευών, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όλες οι κολώνες δίπλα στον δρόμο, είχαν ντυθεί με φωτογραφίες όλων των παικτών που θα πάρουν μέρος στο All-Star Game! Λίγο πριν φτάσουμε στην ουρά για το ταξί, να σου και ο «δικός μας», o Γιάννης Αντετοκούνμπο, δίπλα-δίπλα με τον «βασιλιά», τον ΛεΜπρόν Τζέϊμς.

Ρωτώντας για την απόσταση μέχρι το κέντρο της πόλης και την ταρίφα της κούρσας, πληροφορηθήκαμε ότι το ταξί για δύο άτομα, έχει προκαθορισμένη τιμή (36 δολάρια). Στη συνέχεια, πιάνοντας την κουβέντα με τον ταξιτζή που είχε στην διαπασών κάτι περίεργους ανατολίτικους αμανέδες, μάθαμε ότι είναι Αιγύπτιος και μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη οικογενειακώς, επειδή ήταν τυχερός! Τι έγινε; Κέρδισε σε μία κλήρωση για επαγγελματική μετοίκηση και κατά συνέπεια, μία καλύτερη ζωή στην Αμερική. Ο Μαχέρ από το νοτιοανατολικό Κάϊρο, πάντως, δεν είχε ιδέα από μπάσκετ. Φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, μολις άκουσε ότι ερχόμαστε από την Ελλάδα, μας ρώτησε ποια ομάδα υποστηρίζουμε και πριν τελειώσει τη φράση του, μας είπε ότι ο ίδιος είναι με τον ΠΑΟΚ, λόγω του νεοαποκτηθέντος Ουαρντά! Τρελά πράγματα…

Η πρώτη πρωινή γεύση από τη Νέα Ορλεάνη, ειδικότερα με ηλιοφάνεια σαν αυτή που συναντήσαμε, ήταν πέραν πάσης προσδοκίας. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι γεμάτοι από πανύψηλους φοίνικες που παραπέμπουν σε θερινό θέρετρο και φέρνουν λίγο σε… Μαϊάμι, το θερμό κλίμα βοηθάει την εξωστρέφεια του κόσμου, ενώ ειδικότερα στην φημισμένη Γαλλική συνοικία, το λεγόμενο “French Quarter”, η ζωή δεν σταματάει ποτέ. Τα bars, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν 24 ώρες, οι υπαίθριες jazz μπάντες δίνουν το δικό τους ξεχωριστό ρυθμό, ενώ ο κόσμος πίνει, χορεύει και τραγουδάει, ειδικότερα στη Bourbon Street, που πάντως, στο πλαίσιο της τουριστικής εκμετάλλευσης σου βγάζει μία… κιτσαρία! Καλό το καρναβάλι, αλλά μία φορά το χρόνο, όχι κάθε μέρα, όλη μέρα…

Περνώντας από το επιβλητικό «Μercedes-Benz Superdome» για να παραλάβουμε τις διαπιστεύσεις μας, μείναμε με ανοιχτό το στόμα με την fan zone που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές στην Champions Square. Εκεί που την τιμητική του έχει ο ήρωας της πόλης Άντονι Ντέϊβις, το πρόσωπο του οποίου καλύπτει μία πλευρά του “Benson Tower” (ο πύργος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των δύο μεγαλύτερων ομάδων της πόλης).

Ακριβώς δίπλα από το γήπεδο των Saints αλλά και το «Smoothie King Center» των Pelicans, που θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Ανατολής με την Δύση, έχει φτιαχτεί μία μικρή μπασκετική πολιτεία, στην οποία οι φίλαθλοι μπορούν να δουν όλα τα events σε γιγαντοθόνες, πίνοντας τις μπύρες τους. Εκεί έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις στις οποίες θα πάρουν μέρος πολλοί All-Stars, ενώ από ειδικά διαμορφωμένα studios, θα βγουν πολλές οι ζωντανές εκπομπές του NBA TV, του TNT και του ESPN.

Αυτό που σε τρελαίνει με το ΝΒΑ, κάθε φορά που ταξιδεύεις στην Αμερική για να καλύψεις ένα γεγονός, είναι το πόσο μπροστά είναι σε θέματα επικοινωνίας και πόσο μεγάλη έμφαση δίνει στην προώθηση του προϊόντος και των ανθρώπων του. Η γιγαντοαφίσα του Αντετοκούνμπο κοσμεί το κέντρο της πλατείας δίπλα-δίπλα με τον Καουάϊ Λέοναρντ, ενώ βάσει της τεράστιας δημοτικότητας που έχει αποκτήσει, οι ιθύνοντες της λίγκας επέλεξαν τον Έλληνα άσο να «ανοίξει» την καθιερωμένη «γύρα» που κάνουν όλοι οι All-Stars από τα μικρόφωνα των αμερικανικών ραδιοσταθμών και τηλεοπτικών καναλιών, που έχουν τα δικαιώματα της λίγκας (right holders). Αν αυτό δεν λέγεται media friendly πολιτική, τι λέγεται;

O Γιάννης πάντως, είναι ο παίκτης που όλοι θέλουν να θαυμάσουν από κοντά και που συζητούν. Το πρόσφατο δημοσίευμα του ESPN, που τον κατέταξε στην 2η θέση των πλέον ανερχόμενων αστεριών του πρωταθλήματος, πίσω από τον Άντονι Ντέϊβις, κάνει λόγο για έναν παίκτη που έγινε superstar από την πιο δύσκολη οδό και που το πραγματικό μεγαλείο του, δεν μπορεί να υπολογιστεί αυτή τη στιγμή… Όπως θα δείτε και στις πρώτες συνεντεύξεις με τον παλαίμαχο ΝΒΑer και νυν παραγωγό ταινιών, Μπαρόν Ντέϊβις και τον βετεράνο σουτέρ και νυν σχολιαστή του ESPN, Τιμ Λέγκλερ, έχουμε πολλά να ζήσουμε μ’ αυτό το παλικάρι. Αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο, χάρη στην υποστήριξη της Anytime.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!