Προβάδισμα Ιτούδη για Εθνική, με πολλά εμπόδια

Gazzetta team
Προβάδισμα Ιτούδη για Εθνική, με πολλά εμπόδια

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης φέρεται να είναι θετικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας, ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι πιο δύσκολη, από ότι φαίνεται.

Μετά την ήττα από την Κροατία στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προτεραιότητα της Ομοσπονδίας ήταν η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, από τη στιγμή που ο Φώτης Κατσικάρης δεν επρόκειτο να συνεχίσει στον πάγκο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την τρίτη σερί ήττα - αποκλεισμό σε νοκ-άουτ ματς σε διεθνή διοργάνωση κι έτσι η απόφαση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν ειλημμένη.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Ιτούδης είναι εκείνος που βρίσκεται, σε πρώτη φάση, στο μυαλό των ανθρώπων της Ομοσπονδίας και φέρεται να έχει το προβάδισμα για να κάτσει στον πάγκο της στο επόμενο Eurobasket. Η αναζήτηση του διαδόχου του Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής ήταν μία από τις πρώτες δουλειές που είχε να κάνει η ΕΟΚ, που στράφηκε στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, η περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη ήλθε εσχάτως στο προσκήνιο, ωστόσο ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος οδήγησε την ρώσικη ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης, πέρσι στο Βερολίνο, κι εν συνεχεία έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019, έχει κάνει μία πρώτη κουβέντα με την πλευρά της ΕΟΚ και οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι έχει θέση εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής Ομάδας, εφόσον η ΤΣΣΚΑ δώσει τη συγκατάθεσή της.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, λοιπόν, αναμένεται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις των Ρώσων, προκειμένου η «επίσημη αγαπημένη» να γνωρίζει τον προπονητή που θα την οδηγήσει στο Eurobasket 2017. Ο Έλληνας κόουτς βρίσκεται στο Σότσι για το All-Star Game της VTB League.

 

Τελευταία Νέα