Τρινκιέρι: «Πρέπει να φέρω σούπερ-ήρωες στην Μπάμπεργκ»

Κάτια Πετροπούλου
Τρινκιέρι: «Πρέπει να φέρω σούπερ-ήρωες στην Μπάμπεργκ»
Στο γεγονός πως οι παίκτες του πρέπει να «ντυθούν» Σούπερμαν ή Σπάιντερμαν, για να πάρει η Μπάμπεργκ μια μεγάλη νίκη, αναφέρθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Η Μπάμπεργκ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό (81-72), παρά το γεγονός πως είχε καλύτερο ranking (83β.) και 20 ασίστ (14 το «τριφύλλι»), γεγονός που δεν άφησε ικανοποιημένο τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Τρινκιέρι, εμφανίστηκε προβληματισμένος στη Συνέντευξη Τύπου, και είπε αρχικά: «Είχαμε καλύτερο ranking... Είχαμε σχεδόν διπλάσιες ασίστ από τον Παναθηναϊκό, αλλά χάσαμε το παιχνίδι. Όντως, το να χάσεις τις ελεύθερες βολές, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Ήρθαμε εδώ με πλάνο να νικήσουμε. Είχαμε το κατάλληλο πλάνο για τον Καλάθη. Για να νικήσεις στο ΟΑΚΑ, όμως,πρέπει να κάνεις φάσεις. Ο Σίνγκλετον το έκανε αυτό για τον Παναθηναϊκό. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια πολύ αθλητική ομάδα, που έχει παίκτες, όπως ο Μπουρούσης, πρέπει να έχει παίκτες όπως ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν, για να νικήσεις! Μου φαίνεται, πρέπει να αποκτήσουμε τους Avengers (σ.σ. Εκδικητές-ταινία), μήπως και πάρουμε μεγάλες νίκες. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου δεν έπαιξαν καλά. Ήταν πολύ καλοί, κοντρόλαραν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Έπαιξαν πολύ καλά απέναντι στον Ρίβερς και τον Φελντέιν. Σαν προπονητής πρέπει να βρω λύσεις, ώστε να παίρνω νίκες. Πρέπει να βρούμε πως θα αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες ομάδες».

Για το γεγονός πως οι Μέλι και Κοζέρ δεν απέδωσαν καλά απόψε: «Θα σας πω έναν αριθμό: 43. Σαράντα τρία επίσημα παιχνίδια! Κι εδώ κάθε παιχνίδι είναι ένας πόλεμος. Δεν μπορείς να περιμένεις πως σε κάθε αγώνα, ο κάθε παίκτης θα παίζει καλά. Είναι ομαδικό άθλημα το μπάσκετ. Ποτέ δεν θα δείξω με το ένα δάχτυλο έναν παίκτη μου. Η ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι γεμάτες από στιγμές που ένας παίκτης μπορεί να έχει σκοράρει έναν πόντο και να πήρε η ομάδα του μεγάλες νίκες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.