Μαρκόπουλος: «Πρέπει να το πιστέψουμε για να προκριθούμε»

Μαρκόπουλος: «Πρέπει να το πιστέψουμε για να προκριθούμε»

Gazzetta team
Μαρκόπουλος: «Πρέπει να το πιστέψουμε για να προκριθούμε»

bet365

Στα άσχημα ποσοστά σε βολές αλλά και τρίποντα στάθηκε μετά την ήττα από την Παρτιζάν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος τονίζοντας επίσης πως για να μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να προκριθούν, πρέπει να το πιστέψουν.

Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας μετά το ματς με την Παρτιζάν ανέφερε σχετικά: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα που έχει κερδίσει πριν τρεις μέρες τον Ερυθρό Αστέρα, μια καταξιωμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα και αυτό τα λέει όλα. Εμείς, επιθετικά στην αρχή δεν είχαμε τις καλές επιλογές, δε γύρισε η μπάλα, οι παίκτες δεν κινήθηκαν όπως ήθελα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούμε και οι αντίπαλοι να κλέψουν, να βάλουν εύκολα καλάθια και να πάρουν μια διαφορά που τη συντήρησαν ως το τέλος. Επίσης, στην άμυνα μας, στους στόχους που είχαμε βάλει, φύγαμε από τις αρχές που είχαμε οριοθετήσει πριν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δεχτούμε τρίποντα και έτσι, οι αντίπαλοι διατηρούσαν τη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε την τακτική μας, παίξαμε πιο ελεύθερο μπάσκετ. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε το ρυθμό, ανεβάσαμε την άμυνα μας και να φτάσουμε πιο κοντά στο σκορ. Στην άμυνας μας, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει 22 λάθη, αλλά σίγουρα ήταν προβληματισμός ότι είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά από το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις αρχές που βάζουμε πριν το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ο Κλάντον δεν τροφοδοτήθηκε και φάνηκε να εκνευρίζεται στο τέλος είπε: «Δεν ήταν εκνευρισμένος για αυτό, αλλά από μία φάση μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να τον ξεκουράζουμε ορισμένες φορές περισσότερο, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού».

Σχετικά με τη μεγάλη χρησιμοποίηση και σήμερα του Αμερικανού σέντερ που έπαιξε σχεδόν 34 λεπτά και την κούραση που έβγαλε: «Παίζει άμυνα και ο αντίπαλος, θέλουν να τον βγάλουν έξω από το παιχνίδι… Δημιουργούνται αυτές οι δυσκολίες μέσα στο παιχνίδι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι για τον Κλάντον, με ψηλά κορμιά και δυνατά, έπρεπε να βγει πιο έξω για να τους τραβήξει γιατί τον περίμεναν 2-3 μέσα στη ρακέτα».

Για το αν χρειάζεται υπέρβαση για να πάρει η ομάδα την πρόκριση στο Βελιγράδι: «Υπέρβαση έπρεπε να κάνει και σήμερα, για να νικήσει. Θα πάμε εκεί, να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να παίξεις καλή άμυνα, να μην τους δώσεις την ευκαιρία να τρέξουν να μην πάνε σε δεύτερη προσπάθεια. Είχαμε 11/20 βολές σήμερα. Σε αυτά τα παιχνίδια, αυτά παίζουν ρόλο. Είχαμε 11% στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Με δύο παραπάνω σουτ, ήταν άλλο παιχνίδι. Είναι πολλοί οι παράγοντες, πρέπει να το πιστέψεις και να διεκδικήσεις ότι μπορείς».

Μιλώντας για την απόδοση του Χάτσερ (27π.) και αν την περίμενε: «Αλλάξαμε 3-4 παίκτες επάνω του, ήταν σε πολύ καλή μέρα. Δε βάζει πρώτη φορά τόσους πολλούς πόντους. Και με τον Ερυθρό Αστέρα έβαλε 20 πόντους και στο προηγούμενο είχε βάλει 31. Παίρνει πολλές προσπάθειες, σήμερα έπαιξε περισσότερο γιατί έλειψε ο Γκόρντον. Αν αυτός που παίζει δεν είναι καλός, είναι θετικό για σένα, αλλά αν είναι τόσο καλός όσο σήμερα είναι πιο δύσκολο για τον αντίπαλο».

Τέλος, ερωτηθείς αν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο επηρέασε τους παίκτες του, απάντησε: «Όχι, δε νομίζω ότι το σκέφτονταν οι παίκτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα