Κόροιβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 55-76

Γιώργος Κούβαρης
Κόροιβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 55-76

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στην Αμαλιάδα και επικράτησε εύκολα του Κόροιβου (76-55) κάνοντας μια... καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα με τη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ.

Από τη στιγμή που ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με την γερμανική ομάδα στο ΟΑΚΑ, ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάταγε το πόδι στο γκάζι. Εκτός και αν του έβαζε δύσκολα ο Κόροιβος. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ρελαντί με 76-55 στο κλειστό της Ήλιδας και πλέον στρέφουν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση για την EuroLeague.

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν τα εύστοχα τρίποντα προκειμένου να φτάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στη νίκη. Οι παίκτες του Πασκουάλ δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι και γι' αυτόν τον λόγο έβαλα τη μπάλα περισσότερο μέσα στο καλάθι.

Μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν αρκετά τον Τζεντίλε, ο οποίος βρήκε εύκολους πόντους από το «ζωγραφιστό» ωστόσο αποτυπώθηκε για άλλο ένα ματς το (ψυχολογικό;) πρόβλημα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έχοντας 0/3 (και άσχημα εκτελεσμένες). Ο Ιταλός είχε 12 πόντους με 6/9 δίποντα και 4 ριμπάουντ, ο Φελντέιν παρέμεινε το ίδιο... σταθερός, ενώ ο Καταλανός τεχνικός δεν πίεσε ιδιαίτερα τους Ρίβερς και Τζέιμς, τους οποίους χρησιμοποίησε από 13 και 10 λεπτά αντίστοιχα.

Άλλωστε δεν χρειάστηκε αφού η διαφορά ήταν σταθερά κοντά στους 20 πόντους με τη μεγαλύτερη τιμή να σημειώνεται στο 29' (54-32). Όπως φάνηκε ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία διάθεση να περάσει ανάλογο απόγευμα όπως πριν από μερικές εβδομάδες σε Τρίκαλα και Πάτρα. Φρόντισε από το ξεκίνημα του αγώνα να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης και στη συνέχεια να ρίξει ταχύτητα και να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του αγώνα με την Μπάμπεργκ την ερχόμενη Πέμπτη (9/2, 21:15) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν άφησε τους γηπεδούχους να πάρουν... ανάσα και τους ανάγκασε σε επιπόλαια και βιαστικά σουτ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κόροιβος έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 9/28 σουτ εντός πεδιάς, εκ των οποίων 0/7 τρίποντα! Ο Παναθηναϊκός πίεσε στη μπάλα, έκανε κλεψίματα και βρήκε πολλούς εύκολους πόντους στο transition! Εκτός των άλλων είχε περιορίσει τα τρίποντα από τη στιγμή που δεν είχε την ευστοχία των τελευταίων ματς (2/12 τρίποντα στο α') έβαλε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» απ' όπου πήρε και τους 24 από τους 39 πόντους του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Μπουρούσης και Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησαν καλά, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες έστειλε τη διαφορά και στους 20 πόντους (33-13) στο 17'.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και ακόμα και σε ένα πολύ χαλαρό του απόγευμα, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να επιβληθεί εύκολα του Κόροιβου που -έτσι κι αλλιώς- δεν είχε πολλές λύσεις.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κανείς δεν έκανε τη... μεγάλη διαφορά στο ματς για τον Παναθηναϊκό, αφού όλοι πρόσφεραν εξίσου. Ίσως ένα μεγαλύτερο credit για τον σταθερό Φελντέιν (10 πόντοι με 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκότσερ δεν βρέθηκε στη μέρα του και έμεινε στους 4 πόντους έχοντας 1/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ και 3 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και ο Παναθηναϊκός άνοιξε την ψαλίδα του σκορ χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσει στη συνέχεια του ματς.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε μπορεί να είναι... εκτός κλίματος, αλλά εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ κάτω απο το καλάθι με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου την παράσταση έκλεψε ο Σαχπατσίδης του Κόροιβου, ο οποίος... έσβησε τα φώτα στον Αντώνη Φώτση στην προσπάθειά του να καρφώσει τη μπάλα.

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα τρίποντα όπου είχε 26% με 7/26 σουτ, κάτι που ισχύει και για τον Κόροιβο (1/12 τρίποντα, ήτοι 8% ποσοστό!). Η ομάδα της Αμαλιάδας δεν θέλει να θυμάται και τα φθηνά... πουλήματα της μπάλας από επαναφορές.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 24-39, 33-54, 55-76

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα