Η δεύτερη φορά του Βετούλα (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η δεύτερη φορά του Βετούλα (pics)

bet365

Ο Νίκος Βετούλας πέρασε τη μισή μπασκετική ζωή του στον Απόλλωνα Πάτρας όμως πλήγωσε τους «ασπρόμαυρους» με δεύτερη διαφορετική ομάδα φέτος!

Ο άνθρωπος πολλές φορές συναντά το παρελθόν του στον δρόμο που διάλεξε προκειμένου να το αποφύγει. Στην περίπτωση του Νίκου Βετούλα και όσων έχει βιώσει φέτος στην Α1, ο 42άχρονος κόουτς γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει! Αφού, λοιπόν, πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στον Απόλλωνα Πάτρας ως παίκτης (1994-99) και προπονητής (2010-15) κι έχοντας, στο μεσοδιάστημα, δυο συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, ο Βετούλας γνώριζε εξ αρχής ότι οι αναμετρήσεις με το μπασκετικό παρελθόν του θα ήταν δεδομένες. Αρχικώς με τον Προμηθέα κι, εν συνεχεία, με το Ρέθυμνο!

Στις 18 Απριλίου 2015 κι έπειτα από την 6η σερί ήττα του Απόλλωνα Πάτρας, ο Βετούλας είχε να πει πράγματα που δεν είχαν ξαναειπωθεί, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του από τους «μελανόλευκους» στο τέλος εκείνης της χρονιάς, κάνοντας συγχρόνως αναφορά σε «πολλούς παράγοντες - προπονητές που νομίζουν ότι έμαθαν μπάσκετ». Ο Έλληνας κόουτς ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, έκανε ένα πέρασμα από την Ελβετία με τη Μασανό κι επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Πάτρα, αναλαμβάνοντας το ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ του Προμηθέα.


Το καλεντάρι της 5ης αγωνιστικής έστειλε τους νεοφώτιστους στο κλειστό του Απόλλωνα, εκεί όπου ο Προμηθέας επικράτησε με 67-53. «Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα αυτό κόντρα στον Απόλλωνα, δεν είμαι αναίσθητος… Έχει περάσει αρκετός καιρός, όμως, από τότε που έφυγα, έχω δυνατές αναμνήσεις και προσπαθώ να κρατώ μόνο τα θετικά. Όλες τις όμορφες στιγμές, όπως την επιστροφή στην Α1 και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Η νίκη ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει για εμάς. Ήταν ένα μικρό βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν» ανέφερε μετά τη νίκη επί της πρώην ομάδα του που, παρεμπιπτόντως, τελείωσε εκείνο το ματς με 1/17 τρίποντα.

Παρ' όλα αυτά, η ήττα από την Κύμη με 77-66 έφερε ανακατατάξεις στον Προμηθέα Πατρών που είχε ρεκόρ 4-7 έπειτα από 11 αγωνιστικές κι ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Βετούλα, εξηγώντας παράλληλα ότι «ο Νίκος καθοδήγησε την ομάδα μας στα πρώτα της βήματα στην Basket League και παρά τη λύση της επαγγελματικής μας συνεργασίας, ήταν, είναι και θα παραμείνει σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου». Έτσι, λοιπόν, ο 42άχρονος κόουτς βγήκε στην αγορά κι έπειτα από σχεδόν ενάμιση μήνα, επέστρεψε στους πάγκους για λογαριασμό του Ρεθύμνου ως αντικαταστάτης του Τόνι Κωνσταντινίδη.


Το Ρέθυμνο μετρούσε τέσσερις σερί ήττες ενώ το 98-50 από τον Άρη στο «Nick Galis Hall» και ο Νίκος Βετούλας... κατηφόρισε στο «Μελίνα Μερκούρη» για να αντιστρέψει την κατάσταση. Στο πρώτο του παιχνίδι ως χεντ κόουτς των Κρητικών, ο Έλληνας προπονητής βρέθηκε ξανά απέναντι στο παρελθόν του! Εν τέλει οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 71-56, έκαναν το 5-0 στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με τον Απόλλωνα Πάτρας στο Ρέθυμνο και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους μέσα στο 2017 κόντρα στους «ασπρόμαυρους» που παραμένουν σε δύσκολη θέση, έχοντας ρεκόρ 4-12 στην κατάταξη: Για την ακρίβεια, 4-4 στην Πάτρα και 0-8 μακριά από το γήπεδό τους. «Σίγουρα ο Απόλλων είναι μία ομάδα που αγαπώ. Θέλω να σωθεί. Από κει και πέρα είμαι σε άλλη ομάδα και αυτήν θα υποστηρίξω με πάθος» σχολίασε σχετικά ο Βετούλας μετά τη νίκη.

Και για να ολοκληρωθεί η... σατανική σημειολογία, ένας δεύτερος πρώην «Απολλωνιστής» ήταν εκείνος που έκανε τη ζημιά στους Πατρινούς! Ο λόγος για τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 3/4 τρίποντα και 13 ριμπάουντ απέναντι στην ομάδα όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2014-15, φτάνοντας ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας υπό τις οδηγίες του Βετούλα!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα