Ηλιαχτίδα στο σκοτάδι

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ηλιαχτίδα στο σκοτάδι

bet365

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στο σήριαλ του ορισμού της έδρας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί πώς ο Παναθηναϊκός έβγαλε την ΕΟΚ από τη δύσκολη θέση λαμβάνοντας μια ιστορική και γενναία απόφαση.

Στο Nick Galis Hall λοιπόν. Ανατροπή της ανατροπής. Αποκατάσταση της τάξης; Ασφαλώς όχι. Από τη στιγμή που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ενός εκ των δύο φιναλίστ, προφανώς κι αυτό λειτουργεί προς όφελος του Άρη. Υπάρχει αδιαμφισβήτητη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά το Παλέ είναι Παλέ.

Το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα θα στοιχειοθετούσε την πιο δίκαιη λύση. Ούτε το Ηράκλειο, ούτε το ΟΑΚΑ, ούτε το Nick Galis Hall.

Ευνόησε η ΕΟΚ τον Άρη; Επίσης όχι. Μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Ο Παναθηναϊκός την έβγαλε από εξαιρετικά δύσκολη θέση κι έτσι αποτράπηκε το ενδεχόμενο της κλήρωσης. Εκεί θα κρινόταν η έδρα του τελικού. Πριν τη σημερινή (3/2) σύσκεψη, ο Άρης έστειλε εκ νέου επιστολή στην οποία ζητούσε από την ΕΟΚ να ορίσει για έδρα του τελικού τη Λάρισα ή την Ξάνθη ή το Nick Galis Hall. Με συνοπτικές διαδικασίες, απορρίφθηκαν οι δύο πρώτες και επανήλθε η περίπτωση του Ηρακλείου.

Κι εκεί που οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας ήταν βραχυκυκλωμένοι και το ενδεχόμενο της κλήρωσης έμοιαζε αναπόφευκτο, ρωτήθηκε ο Παναθηναϊκός για την προοπτική διεξαγωγής του τελικού στο Nick Galis Hall. Απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα.

Μπράβο του. Πιο συγκεκριμένα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο γιατί η απόφαση ανήκει σ’ αυτόν. Ανταποκρίθηκε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης που είχε εκδόσει ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε να αρνηθεί να αγωνιστεί στην έδρα του Άρη και ουδείς θα είχε το δικαίωμα να του προσάψει το παραμικρό. Έλαβε λοιπόν μια γενναία απόφαση η οποία εξυπηρετεί το ίδιο το άθλημα. Μια απόφαση η οποία οδήγησε και στην πανηγυρική διάψευση των περί άρνησης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στην προοπτική διεξαγωγής του τελικού στη Θεσσαλονίκη. Γιατί είχε ειπωθεί και αυτό.

Ο δε Άρης, για πρώτη φορά είχε τόσο σθεναρή αντίσταση στα «θέλω» της ΕΟΚ. Άφησε τον καθένα να λέει το… μακρύ και το κοντό του, κινήθηκε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και διεκδίκησε το δίκιο του μέχρι τέλους. Σε αντίθεση με άλλες φορές, δεν άφησε τίποτε στην τύχη. Κατέρριψε τα επιχειρήματα της ΕΟΚ με έγγραφα. Έχει αλλάξει ο Άρης σε όλα τα επίπεδα.

Ο τρόπος λειτουργίας του ενόχλησε, για την ακρίβεια εξόργισε τους επιτελείς της ΕΟΚ οι οποίοι πάνω στον εκνευρισμό τους προέβησαν σε ακατανόητες και απαράδεκτες δηλώσεις. Μέχρι που σημείωσαν ότι είναι πολύ δημοκράτες. Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που αμφισβητήθηκε τόσο έντονα η ΕΟΚ. Δικαιολογημένα.

Βέβαια, οι προβληματισμοί που διατύπωσα στο προηγούμενο blog παραμένουν. Η χώρα που είδε αμέτρητες χαρές από το μπάσκετ δεν διαθέτει αξιόλογο γήπεδο στην Περιφέρεια. Κρίθηκε ανεπαρκές το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, ομοίως και το αντίστοιχο στην Ξάνθη, ενώ αυτό της Κοζάνης εμφανίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχει μόνο αυτό του Ηρακλείου. Ντροπή.

Η ΕΟΚ προχώρησε στην αυτοψία των κλειστών σε μια προσπάθειά της να δικαιολογήσει την ξεκάθαρη πρόθεσή της για τη διεξαγωγή του τελικού στην Κρήτη ή στο ΟΑΚΑ για λόγους που εξηγήσαμε και στα προηγούμενα άρθρα.

Όφειλε να είχε κινηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με αποκλειστικό στόχο την αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων στα γήπεδα. Να έχει επιλογές και να εξυπηρετήσει τον ουσιαστικό ρόλο της, ως θεματοφύλακας του μπάσκετ.

Έχει να διαχειριστεί μια ΓΓΑ η οποία παραδοσιακά… πέρα βρέχει. Επί τούτου, είναι να απορεί κανείς με τη χρησιμότητα της παρουσίας κάποιων ανθρώπων σε επιτελικές θέσεις, όταν αδυνατούν να βρουν λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Τις εγκαταστάσεις. Καιρός είναι να ασχοληθεί με τα γήπεδα. Δεν χρειάζεται κόστος. Υπάρχουν και οι έξυπνες λύσεις, σαν αυτή που επιλέχθηκε στην Πάτρα με την έδρα του Προμηθέα.

Για επίλογο, ο ορισμός του Nick Galis Hall καλλιεργεί δικαιολογημένη αισιοδοξία στον Άρη καθώς αυξάνει τις πιθανότητες κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας. Για τον Παναθηναϊκό, εμπεριέχει επιπλέον κίνητρο γιατί θα έχει ιδιάζουσα σημασία αν κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του. Αν δηλαδή μοιράσουμε την πίεση στην ίδια ζυγαριά, πλέον υπάρχει ισορροπία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.