Γκριν: «Ποτέ στον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακός για μια ζωή»!

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Ποτέ στον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακός για μια ζωή»!
Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr και, αφού αποθέωσε Παναθηναϊκό και Κέι Σι Ρίβερς, τόνισε πως δεν θα φορούσε ποτέ τα πράσινα, καθώς λατρεύει τον Ολυμπιακό και ό,τι υπάρχει γύρω από το σύλλογο!

Το μεγαλείο ενός αθλητή, πέρα από τις αντιξοότητες που συναντάει και καλείται να αντιμετωπίσει, «κρύβεται» και στην αναγνώριση του αντιπάλου, γεγονός που στο εξωτερικό είναι συχνό φαινόμενο, αλλά στην Ελλάδα συνεχίζει να μας εκπλήσσει.

Αυτό έπραξε και ο Έρικ Γκριν, αμέσως μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκάλης». Το αποτέλεσμα έγραψε 72-59 υπέρ των «πρασίνων» - οι οποίοι ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τους Πειραιώτες, χωρίς να καλύψουν τη διαφορά των 25 πόντων - και ο 25χρονος γκαρντ αναγνώρισε την υπεροχή των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, και δη, του Κέι Σι Ρίβερς, κι έσπευσε να απονείμει τα εύσημα στους νικητές, μιλώντας στο gazzetta.gr.

«Ήταν ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε υπέροχα στο δεύτερο μέρος. Ο Κέι Σι Ρίβερς μπήκε μπροστά για την ομάδα του και ήταν φοβερός! Έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Όλοι οι αντίπαλοι έπαιξαν καλά. Πάντα οι μεταξύ μας αναμετρήσεις είναι δυνατές, είναι μια “μάχη”» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε ακόμα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τώρα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το ματς και να κοιτάξουμε μπροστά. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στους επόμενους αγώνες. Αυτό που έχει σειρά τώρα είναι το παιχνίδι στο Καζάν και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εκεί».

Όσον αφορά τους τραυματισμούς της ομάδας και το απρόοπτο με τον Βασίλη Σπανούλη κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Αμερικανός εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Ήταν σίγουρα άσχημο και δύσκολο για εμάς, πόσω μάλλον όταν συνέβη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός μας! Όμως, θα επανακάμψουμε γρήγορα πιστεύω. Θα επιστρέψουν τα παιδιά και θα συνεχίσουμε όλοι υγιείς τη δουλειά μας. Ακόμα και με τις απουσίες, εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για το επόμενο ματς που είναι σε δύο ημέρες».

Ο Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής, βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα στη βαθμολογία της Euroleague και όλα συνηγορούν στο πως θα προκριθεί στη φάση των «8». Σχετικά, όμως, με το αν μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να δώσουν το «παρών» στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, ο Γκριν υποστήριξε: «Μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά στην Euroleague κι είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία μας. Ελπίζω να βρεθούμε στο Final Four. Η αλήθεια είναι πως το πιστεύω! Μπορούμε και είμαστε ικανοί. Αν όλοι είμαστε υγιείς, συνεχίσουμε να παίζουμε σοβαρά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τότε θα είμαστε σίγουρα μια όλο και πιο δυνατή ομάδα και μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και στην τελική φάση»!

Για το πως αισθάνεται στην ομάδα του Πειραιά και αν θα ήθελε να μείνει για περισσότερο από δύο χρόνια στο σύλλογο, δήλωσε όλο χαρά: «Αν θέλουν οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό να μείνω, πολύ ευχαρίστως! Αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσει που ανήκω στον Ολυμπιακό και λατρεύω τους φιλάθλους του! Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι μέρος αυτού του συλλόγου! Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».

Τέλος, ανέφερε πως γνωρίζει τι σημαίνει το επώνυμό του στα ελληνικά (Green=πράσινος), όμως, τόνισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον «αιώνιο» αντίπαλο της ομάδας του: «Το έμαθα πριν υπογράψω (γέλια). Μου είχαν πει τι σημαίνει το επώνυμό μου και πως έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, λόγω του χρώματος. Οι φίλαθλοι μού το λένε διαρκώς. Αλλά ποτέ δεν θα ερχόμουν στον Παναθηναϊκό. Είμαι Ολυμπιακός για μια ζωή»!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα