Νταρουσάφακα - Ζαλγκίρις Κάουνας 66-69 (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Νταρουσάφακα - Ζαλγκίρις Κάουνας 66-69 (vid)
Με... φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Ζαλγκίρις Κάουνας του «Σάρας» πέρασε από την έδρα της Νταρουσάφακα (66-69), έχασε την ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά του -3, αλλά έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της οχτάδας!

Η «μάχη» για την είσοδο στα playoffs της ΕuroLeague καλά κρατεί! Η Ζαλγκίρις Κάουνας με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εντός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε από την έδρα της Νταρουσάφακα, ανέβηκε στο 8-12, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά της ήττας του α' γύρου! Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδωσε εντολή για φάουλ, αλλά είδε τον Μπραντ Ουόναμεϊκερ (17π.) να ευστοχεί έξω από τα 6,75μ. και να κρατάει το +3 για την ομάδα του.

Η Νταρουσάφακα που βρίσκεται μία ήττα πίσω από τον Παναθηναϊκό κι έχασε με τραυματισμό τον τρίτο σκόρερ της, Σκότι Ουίλμπεκιν (καρπό - 11,2π.) έπειτα από τον χαμένο «εμφύλιο» με την Αναντολού Εφές γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της!

Ο Κέβιν Πάνγκος που πέτυχε κρίσιμο τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις με 14 πόντους (3ασ.), ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπραντ Ουόναμεϊκερ είχε 17 πόντους κι 8 ασίστ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις Κάουνας με ένα μικρό σερί 5-0 (30-36) κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας οδεύοντας προς τα αποδυτήρια. Στη συνέχεια οι Λιουανοί κατάφεραν να κρατήσουν... αποστάσεις από τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να κάνουν την αντεπίθεση. Η Ζαλγκίρις είχε... απάντησε για κάθε πόντο των γηπεδούχων και στα κρίσιμα σημεία ήταν ανώτερη με εξαίρεση τη λήξη. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ζήτησε από τους παίκτες του να κάνουν φάουλ, ωστόσο επέτρεψαν στον Μπραντ Ουόναμεϊκερ να ευστοχήσει σε τρίποντο και να κρατήσει τη διαφορά της νίκης του α' γύρου για την ομάδα του.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ογκούστο Λίμα σημείωσε καλό πρώτο ημίχρονο κι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν μπορεί να είχε 9 πόντους, ωστόσο ήταν άστοχος με 2/7 δίποντα, 2 άστοχα τρίποντα και 5/10 βολές.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν έτρεξε σερί 5-0 η Ζαλγκίρις (60-64 στο 38') ήρθε το μεγάλο τρίποντο του Κέβιν Πάνγκος (60-67 στο -1:28).

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Κέβιν Πάνγκος πέτυχε το κρίσιμο σουτ και ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ σε 21:37.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Ουίλ Κλάιμπερν με το ένα χέρι.


ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα την αστοχία της (10/26δίπ., 9/27τρίπ., 19/28βολ.) και τις χαμένες βολές του Αρανγκόντι στο 60-64, ενώ η Ζαλγκίρις Κάουνας ότι δεν κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-38, 49-55, 66-69