«Για τους οπαδούς παίζουμε και τους θέλουμε με νίκες και με ήττες»

Αντωνία Σπανού
«Για τους οπαδούς παίζουμε και τους θέλουμε με νίκες και με ήττες»
Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε και εκείνος το… καθήκον του κόντρα στην Μπασκόνια και μίλησε στο gazzetta.gr για τον δεσμό ομάδας και κόσμου στον Ολυμπιακό, ώστε να έρθει αυτή η εκπληκτική αντίδραση λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός κόντρα στην Μπασκόνια και όλοι στην ομάδα έβαλαν το «λιθαράκι» τους για αυτή την μεγάλη νίκη.

Η αντίδραση μετά τον χαμένο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό ήρθε και οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση κερδίζοντας εύκολα με 92 – 62.

Ο Ματ Λοτζέσκι μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο gazzetta.gr για την αντίδραση της ομάδας του μετά το ντέρμπι αλλά και τι άλλαξε συγκριτικά με το παιχνίδι της Δευτέρας:

«Είχαμε παραπάνω εμπιστοσύνη, δεν νοιώθαμε την πίεση που νοιώθαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η άμυνα μας προφανώς ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρόσωπο που δείξαμε την Δευτέρα και επιθετικά βγάλαμε αντίδραση και ήμασταν πολύ πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου.

Κάθε ήττα μας πεισμώνει πόσω μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τον Παναθηναϊκό που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.

Πλέον όμως είμαστε μαζί αρκετά χρόνια, οι περισσότεροι και ξέρουμε πως να αντιδράμε.

Αυτό κάναμε και σήμερα. Ακούγεται κλισέ, αλλά φροντίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ώστε να εμφανιστούμε βελτιωμένοι στο ματς με την Μπασκόνια».

Ο Βέλγος ανέλυσε τι χρειάστηκε να αλλάξει στο παρκέ για να δούμε αυτόν τον Ολυμπιακό που δεν άφησε λεπτό την Μπασκόνια να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλσμα:

«Η άμυνα μας ήταν το… κλειδί.

Παίξαμε πολύ δυνατή άμυνα, τρέξαμε, εκμεταλλευτήκαμε όλα τα λάθη που μας έδωσαν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και κάπως έτσι πήραμε αυτό το μεγάλο προβάδισμα.

Πιέσαμε και παίξαμε δυνατή άμυνα και βγήκαμε στον αιφνιδιασμό για εύκολα καλάθια στην επίθεση, που τελικά μας έδωσαν την νίκη».

Σε ερώτηση για την εντυπωσιακή και ενθουσιώδης στήριξη του κόσμου, που μετά από την ήττα στο ντέρμπι βρέθηκε στο ΣΕΦ και ήταν άκρως εντυπωσιακή, ο Λοτζέσκι απάντησε για την σημασία των φιλάθλων και την στήριξη τους:

«Προφανώς και χρειαζόμαστε την υποστήριξη των οπαδών.

Δεν γίνεται να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι αλλά ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό τους χρειαζόμαστε δίπλα μας να μας υποστηρίζουν.

Εκείνοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό κάθε φορά που βγαίνουμε στο γήπεδο για αυτούς».

Κλείνοντας τόνισε τις δυσκολίες που έχει αυτός ο μήνας αλλά και την απαιτητική εβδομάδα που έρχεται με πρωτάθλημα και διπλή αγωνιστική στην Euroleague

«Γενικά αυτός ο μήνας είναι ένας πολύ σκληρός, πολύ δύσκολος μήνας.

Έχουμε 3 παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχουμε πολλά παιχνίδια για την Euroleague… είναι δύσκολο.

Εμείς προσπαθούμε να μην χάνουμε τους στόχους μας, συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να πάρουμε την νίκη για όποια διοργάνωση και να παίζουμε.

Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Κόροιβο και μετά πάμε στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσουμε την Αρμάνι.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτούμε. Απλά προσπαθούμε να τα διαχωρίσουμε και να σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.