Ντίξον: Ήρθε για να... μείνει (vids & pics)

Ντίξον: Ήρθε για να... μείνει (vids & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Ντίξον: Ήρθε για να... μείνει (vids & pics)

bet365

O Μάικλ Ντίξον... δέθηκε με την ΑΕΚ έως το 2019 και το gazzetta.gr μετράει αντίστροφα 10 «κιτρινόμαυρες» στιγμές του!

Η ανανέωση του συμβολαίου του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ με την ΑΕΚ ψηνόταν από καιρό. Η επισφράγιση της συμφωνίας των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε κι ο Μάικλ Ντίξον δεν θα το... κουνήσει από την ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Ντίξον έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της «'Ενωσης» και το gazzetta.gr ξεχωρίζει... στιγμές από την 5μηνη θητεία του στην ομάδα.

#1 Η πρώτη γνωριμία

Ο Μάικλ Ντίξον συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ με τον καλύτερο τρόπο! Η ομάδα υποδέχτηκε τη Γαλατάσαραϊ σε φιλική αναμέτρηση κι η πρώτη παράσταση του Αμερικανογεωργιανού γκαρντ στο «Νίκος Γκάλης» ήταν «καυτή»! Ο Ντίξον ήρθε με φόρα από τα προκριματικά του EuroBasket και τελείωσε το ματς με 34 πόντους, 6 τρίποντα και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

#2 Το... πρώτο μεγάλο «διπλό» είχε την υπογραφή του!

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας ο Μάικλ Ντίξον πήρε την ασίστ από τον Ούκιτς και με τρίποντο στα -50'' έκανε το 69-74 και... κράτησε το αήττητο της ομάδας στην Basket League.

#3 Το δέσιμο με τους φιλάθλους

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο «Νίκος Γκάλης» είχε στο μυαλό του να παίζει μπροστά στους φίλους της ΑΕΚ κι ανυπομονούσε τρελά να τους δει στις εξέδρες! Τελικά, κατάλαβε ότι οι φίλαθλοι ακολουθούν παντού την ομάδα και πάντα ρίχνει βλέμματα σε αυτούς. Μάλιστα, στα πιο μικρά γήπεδα δεν διστάζει να τους πλησιάζει και παθιάζεται με τον παλμό τους.

#4 Η... άσχημη στιγμή κι η στήριξη

Λίγες ώρες αφότου γιόρτασε τα γενέθλιά του η γιορτή έλαβε τέλος με άσχημο τρόπο. Στις 2 Δεκεμβρίου ο Μάικλ Ντίξον ενεπλάκη σε τροχαίο δυστήχημα. Η ομάδα βρέθηκε κοντά του από την πρώτη στιγμή, δεν του γύρισε την πλάτη κι όλοι τον στήριξαν ψυχολογικά.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του κι απολογήθηκε στη διοίκηση.

#5 Επέστρεψε δυνατός

Έλειψε από μία αναμέτρηση με τον Κόροιβο κι έπειτα βρήκε παρηγοριά στη μεγάλη του αγάπη. Επέστρεψε στο παρκέ και... ξέσπασε στην έδρα της Σζολνόκι. Ο Γιούρι Ζντοβτς τον ξεκίνησε για δεύτερη φορά βασικό κι έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και η εμφάνισή του (29π., 8/12τρίπ., 5ριμπ., 4ασ.) ήταν η κορυφαία του με τα «κιτρινόμαυρα» σε επίσημη αναμέτρηση.

#6 Διψήφιος...

Ο Ντίξον είχε ένα... καυτό καλοκαίρι με την εθνική Γεωργίας και με την φανέλα της ΑΕΚ μετράει 9/12 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων στην Basket League και στο Champions League 9/13.

#7 To πάθος στον ημιτελικό!

Τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Άρη τον ήθελε! Ο Μάικλ Ντίξον έδωσε και την ψυχή του στο παρκέ κι ολοκλήρωσε το ματς με με 23 πόντους (8/12σουτ, 6ριμπ., 4ασ., 1κλ.). Στο τέλος όμως λύγισε! Δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ουίλ Κάμινγκς και με τη λήξη της αναμέτρησης γονάτισε και... ξέσπασε σε κλάματα.

#8 Αντίδραση

Ο ημιτελικός χάθηκε απέναντι στον Άρη και ο εγωισμός του... θίχτηκε. «Θα... ρεφάρουμε. Μόνο ΑΕΚ» έγραψε λίγες ώρες μετά στον λογαριασμό του στο instagram δείχνοντας πως έχει παθιαστεί με την ομάδα του.

WE WILL BOUNCE BACK! Easy Trigger... #OnlyAEK #Greece #basketballchampionsleague

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Prez Est. 2K17 (@thapointgod_11) στις

#9 Με τον «Δικέφαλο» στο στήθος μέχρι το 2019!

Οι συζητήσεις... ψηνόντουσαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου και η συμφωνία είχε προαναγγελθεί. Το 2017 ήρθε και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Η ΑΕΚ ήθελε τον Ντίξον και τον κράτησε μέχρι το 2019!

#10 Αγάπη και αλληλοστήριξη

Ο Μάκης Αγγελόπουλος τον στήριξε και τον κράτησε στην ομάδα κι ο Μάικλ Ντίξον αποδεικνύει ότι έχει δεθεί μαζί της. Οι υπογραφές έπεσαν κι ο ίδιος δήλωσε τρελά ευτυχισμένος και πως: «Είμαι ερωτευμένος με την ΑΕΚ και τους οπαδούς της από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου στην Αθήνα. Θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της στο άμεσο μέλλον»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα