«Πρόκληση ο ορισμός του Μάνου, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
«Πρόκληση ο ορισμός του Μάνου, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο»
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε έντονα για τα σφυρίγματα του ημιτελικού Κυπελλου, κατά τη διάρκεια του ορισμού των διαιτητών από την ΚΕΔ

Στον Ολυμπιακό εξέφρασαν τα παράπονα τους στην ΚΕΔ για τη διαιτητική τριάδα του ημιτελικού Κυπέλλου κατά τη διάρκεια του σημερινού ορισμού των ρέφερι για την επερχόμενη αγωνιστική της Α1.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης ενημέρωσε τους κυρίους Σταυρόπουλο (Ολυμπιακός) και Τριαντόπουλο (Παναθηναϊκός) πως πρώτα θα γινόταν ο ορισμός και ακολούθως θα εξέφραζαν τα παράπονά τους για την διαιτησία του ημιτελικού. Οι εκπρόσωποι των ομάδων το δέχτηκαν, αλλά όταν η ΚΕΔ όρισε πρώτο διαιτητή στην αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό, τον Μάνο (ένας εκ των τριών διαιτητών του ημιτελικού). Ο Χρήστος Σταυρόπουλος εξερράγη, «δεν είναι δυνατόν να ορίζετε τον Μάνο σε ματς του Παναθηναϊκού μετά από όσα έκανε. Είναι πρόκληση, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια τα πέντε μέλη της ΚΕΔ ανέφεραν πως βρήκαν καλή τη διαιτησία του ημιτελικού. Ο Σταυρόπουλος ρώτησε αν είχαν δει το ματς και ο Στέλιος Συμεωνίδης απάντησε χαριτολογώντας αρνητικά. Τότε ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών έβγαλε 5 DVD και τους τα έδωσε. «Μεθοδεύσατε για πρώτη φορά στην ιστορία να μην υπάρχει διαιτητής Euroleague» με τους ανθρώπους της ΚΕΔ να ισχυρίζονται πως, «προσπαθήσαμε με επιστολή στη FIBA να αλλάξουμε τον ορισμό των Πηλοϊδή και Αναστόπουλου, αλλά δεν μας το επέτρεψαν».

Στη συνέχεια συζητήθηκε η φάση με το κλέψιμο του Βάγγελη Μάντζαρη στο τέλος του ματς. Οι άνθρωποι της επιτροπής τόνισαν ότι, «η φάση είναι αμφισβητούμενη. Αν οι διαιτητές δεν είχαν δώσει φάουλ τότε θα είχε έρθει σήμερα ο Παναθηναϊκός με DVD και θα φώναζε γιατί δε δόθηκε φάουλ στη συγκεκριμένη φάση».

Σε εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος πήρε το λόγο και είπε πως, «αν ξέραμε πως θα ερχόσασταν εδώ με DVD θα φέρναμε κι εμείς. Εμείς κάνουμε προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους» με τον Σταυρόπουλο να απαντά, «δε θα κουραζόσασταν, δύο φάσεις θα βάζατε μόνο. Δεν έχουμε πρόβλημα να χάνουμε, αλλά να χάνουμε χωρίς τη βοήθεια των διαιτητών».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα