Ντίνκινς: «Ο Κέι Σι είναι γεννημένος ηγέτης!»

Ντίνκινς: «Ο Κέι Σι είναι γεννημένος ηγέτης!»

Γιώργος Κούβαρης
Ντίνκινς: «Ο Κέι Σι είναι γεννημένος ηγέτης!»

bet365

O θείος του Κέι Σι Ρίβερς και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ηρακλή, του Πανιωνίου, του Περιστερίου και του Παναθηναϊκού, Μπάιρον Ντίνκινς, θυμάται στο gazzetta.gr τα χρόνια που πήγαιναν μαζί για μπάσκετ, ενώ εκφράζει τη σιγουριά ότι ο ανιψιός του θα πετύχει στους «πράσινους».

Είναι από τις στιγμές που η μοίρα παίζει τα... δικά της παιχνίδια. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από 20 χρόνια ότι ο ανιψιός ενός παίκτης του Παναθηναϊκού θα καθόταν στα ίδια αποδυτήρια με τον θείο του, θα έπαιζε στο ίδιο γήπεδο και θα άκουγε το όνομά του να γίνεται σύνθημα από τους φίλους της ίδιας ομάδας... Ρητορικό το ερώτημα! Ο Κέι Σι Ρίβερς έφερε ξανά στους «πράσινους» την... αύρα του «λόρδου» Μπάιρον Ντίνκινς, έστω και αν η χρονιά του θείου του (1996-97) ήταν από τις πιο δύσκολες του συλλόγου στη σύγχρονη ιστορία του...

Ο γκαρντ/φόργουορντ των «πρασίνων» εξελίσσεται σε μια από τις ποιοτικότερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου οδήγησε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Ο... θείος Ντίνκινς είχε ενημερωθεί φυσικά για τα κατορθώματα του ανιψιού του, αφού όπως δήλωσε στο gazzetta.gr που επικοινώνησε μαζί του, «είναι... γεννημένος ηγέτης. Χάρηκα πολύ για τις εμφανίσεις του».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός.

«Ήταν σαν τον μικρό μου αδερφό»

O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού είναι προπονητής στο high school «Carmel Christian» της Βόρειας Καρολίνας, όπου μετακόμισε φέτος ύστερα από τη θητεία του στο high school του «Northside Christian» στη Σάρλοτ: «Θυμάμαι τα πάντα από τον Κέι Σι όταν ήταν ακόμα παιδί. Οταν γεννήθηκε πήγαινα ακόμα στο κολέγιο και έβλεπα το μεγάλωμά του. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, τον έπαιρνα και πηγαίναμε στο γήπεδο για μπάσκετ. Συνέχεια» λέει αρχικά ο Ντίνκινς και συνεχίζει:

«Πάντα έβλεπα τι έκανα και πάντα προσπαθούσε να κάνει το ίδιο. Σου λέω. Όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί. Στη συνέχεια που ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικό μπάσκετ ήταν λογικό να χαθούμε και τον συναντούσα τα καλοκαίρι. Τότε έβλεπα και την πρόοδο του κάθε φορά που κάναμε μαζί προπόνηση. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι χρόνο με το χρόνο ήταν και καλύτερος! Ήταν σαν τον μικρό μου αδερφό που δεν είχα ποτέ. Οταν πήγε στο λύκειο και στη συνέχεια στο κολλέγιο συνεχίσαμε να κάνουμε μαζί προπόνηση....»

Φυσικά ήταν και ο συμβουλάτορας του Ρίβερς, αφού όπως μας είπε «τον συμβούλευα να μένει πάντα ταπεινός και να κρατάει το κεφάλι του χαμηλά. Να έχει αυτοπεποίθηση, να δουλεύει σκληρά και να προετοιμάζει κατάλληλα τον εαυτό του». Τώρα; «Τώρα δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από εμένα. Είναι επαγγελματίας, έχει την οικογένειά του, οπότε μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για εκείνον και την οικογένειά του».

«Χάρηκα πολύ που θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό»

Παιρνόντας τόσες πολλές ώρες μαζί του, έβλεπε ότι θα εξελιχθεί και θα γίνει παίκτης... πρώτης γραμμής: «Θα σου φανεί περίεργο, αλλά ήμουν σίγουρος ότι ο Κέι Σι θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Το έβλεπα κάθε μέρα. Αρκεί να δούλευε σκληρά και να έμενε προσηλωμένος στους στόχους του. Και δικαιώθηκα...»

Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν χτύπησε το τηλέφωνό του προκειμένου να πληροφορηθεί το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού; «Χάρηκα πολύ! Και χάρηκα όταν μου είπε ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό. Του εξέφρασα τη σιγουριά μου ότι θα πετύχει. Άλλωστε είχε αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο σε Ισπανία, Ρωσία και Ιταλία οπότε είχε την εμπειρία και τις παραστάσεις. Απλά τον προετοίμασα για τον κόσμο και του είπα ότι δεν πρόκειται να συναντήσει αλλού τέτοιους οπαδούς!»

Και εξηγεί: «Στην Ελλάδα με είχαν αγκαλιάσει πάρα πολύ και ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα έκαναν στον Παναθηναϊκό και με τον Κέι Σι. Μιλάμε πολύ συχνά και μαθαίνω τα νέα του. Άλλωστε όσο μπορώ και έχω τον χρόνο παρακολουθώ τα παιχνίδια τη EuroLeague μέσα από το NBA TV».

«Ο Κέι Σι είναι γεννημένος ηγέτης»

Ο Μπάιρον Ντίνκινς για ένα πράγμα είναι 100% σίγουρος και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ο Κέι Σι είναι γεννημένος ηγέτης! Αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά! Το έχει μέσα του. Βέβαια πάντα θα κάνει αυτό ακριβώς που θα του ζητήσουν η ομάδα του και ο προπονητής του» και όταν τον ρωτήσαμε για τα μελλοντικά σχέδια του Ρίβερς και αν έχουν συζητήσει γι' αυτά, είπε γελώντας: «Δεν ξέρω. Αλήθεια. Μην τα ρωτάς αυτά. Δεν γνωρίζω τι θα κάνει στο μέλλον. Είναι δική του και μόνο η απόφαση».

Οταν του είπαμε για την εκπληκτική του εμφάνιση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την αγάπη που δέχτηκε (και συνεχίζει να δέχεται) από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είπε: «Να περιμένουν περισσότερα ακόμα! Πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένος που οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν αγαπήσει και έχουν αγκαλιάσει τον Κέι Σι. Είμαι σίγουρος ότι θα τον απολαμβάνουν στο παρκέ και θα ανταποδίδει με τον τρόπο του την αγάπη που λαμβάνει» και κατέληξε: «Θυμάμαι και εγώ που τραγουδούσαν το όνομά μου, οπότε μπορώ να ξέρω πώς νιώθει ο Κέι Σι μετά το καλό του παιχνίδι. Είναι φοβερό το συναίσθημα και σίγουρα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».

Να σημειωθεί ότι... θείος και ανιψιός είχαν τον ίδιο προπονητή! «Ναι μου είπε ότι είχε τον coach Πεδουλάκη στην αρχή της σεζόν, αλλά τώρα έχει φύγει από την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ότι θα κοοουτσάρει και πάλι κάπου. Είναι ικανότατος προπονητής».

Να τον περιμένουμε στην Ελλάδα; «Θα ήταν υπέροχα να ερχόμουν πάλι και να δω τον Κέι Σι να αγωνίζεται από κοντά! Άλλωστε και η σύζυγός μου θέλει να έρθουμε. Θα δούμε!» Μάλιστα του δώσαμε και ένα... δέλεαρ, με το ενδεχόμενο να κληθεί κάποια στιγμή από την «πράσινη» ΚΑΕ για να τιμηθεί και να συνδυαστεί η παρουσία του με αυτή του Κέι Σι Ρίβερς. Όμως η απάντησή του ήταν... αφοπλιστική! «Δεν χρειάζεται να με τιμήσει ο Παναθηναϊκός! Η τιμή ήταν δική μου που φόρεσα τη φανέλα αυτής της ομάδας».

«Μου αρέσει η προπονητική στα μικρά παιδιά»

Όσο για τον ίδιο και τις δικές του δραστηριότητες; «Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου. Απολαμβάνω κάθε στιγμή να είμαι προπονητής σε high school και να δουλεύω με μικρά παιδιά. Προσπαθώ να τους μεταδώσω τις γνώσεις μου, να τους δίνω κίνητρα και ένα θετικό αντίκτυπο για το μέλλον. Προς το παρόν μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω...»

Και κλείνοντας έκανε ένα μικρό flash back: «Οπου και πάω, όπου και αν σταθώ στην Αμερική λέω ένα πράγμα. Για τον τρόπο με τον οποίο με αγκάλιασαν. Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα. Επίσης είμαι πολύ τυχερός που είχα εξαιρετικούς προπονητές, οι οποίοι με βοήθησαν να γίνω καλύτερος παίκτης. Το ίδιο και συμπαίκτες. Μάλιστα κρατάω με κάποιους από αυτούς που είχαμε γίνει καλοί φίλοι. Τέλος θέλω να πω και λενα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους οι οποίοι με αγάπησαν και τους αγάπησα. Οπως σου είπα και πριν είναι μοναδικό το συναίσθημα όταν ακους το όνομά σου στην εξέδρα...»

Και μας αποχαιρέτησε μιλώντας στα ελληνικά: «Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα