Πρίφτης: «Όσο περισσότερο χαλαρώνεις, τόσο μεγαλύτερος "τυφώνας" έρχεται»

Πρίφτης: «Όσο περισσότερο χαλαρώνεις, τόσο μεγαλύτερος "τυφώνας" έρχεται»

Κάτια Πετροπούλου
Πρίφτης: «Όσο περισσότερο χαλαρώνεις, τόσο μεγαλύτερος "τυφώνας" έρχεται»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης έσπευσε να... προσγειώσει γρήγορα τους παίκτες του, μετά την πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (17/01, 21:00) τη Φράπορτ Σκάιλαϊνερς, για το Champions League.

Ο προπονητής των «κιτρίνων» κράτησε χαμηλούς τόνους, μετά την νίκη επί της «Βασίλισσας» και την πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου, καθώς ο Άρης έχει συνέχεια μπροστά του, αφού υποδέχεται την γερμανική ομάδα στο «Nick Galis Hall», για την 13η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (17/01, 21:00).

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως ήταν λογικό το «ξέσπασμα» των παικτών του, ωστόσο φρόντισε να τους... επαναφέρει στην πραγματικότητα, ενώ μίλησε και για τον παίκτη που ψάχνουν οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποδέσμευση του Έρικ Μπάκνερ.

Αναλυτικά μίλησε για:

Την πρόκριση στον Τελικό και τον αγώνα με τους Σκάιλαϊνερς: «Μετά από σημαντικές νίκες - δεν λέω μεγάλη, απλώς κερδίσαμε ένα κρίσιμο ματς - υπάρχει μια… μέθη. Μπορείς να βρίσκεσαι σε μία αυταπάτη και να χαλαρώνεις. Όσο πιο πολύ χαλαρώνεις, τόσο πιο μεγάλος μπορεί να είναι ο τυφώνας που έρχεται. Πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε κάνει τις απραίτητες ομιλίες για να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι. Η Φρανκφούρτη είναι μια ομάδα που έχει ένα ρόστερ ιδιαίτερο, διότι εκτός του Ρόμπερτσον, οι υπόλοιποι παίκτες είναι 3-4αρια που θα παίξουν και στις θέσεις των ψηλών, έχουν καλό μακρινό σουτ. Πρόσθεσε τον Ίνγκλις, που είναι πολύ καλός σκόρερ, επικίνδυνος παίκτης. Είναι ομάδα που χρειάζεται προσοχή και προσαρμογή στο πως αγωνίζεται».

Το «ξέσπασμα» των παικτών του, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Χρειαζόταν μια εκτόνωση. Τι να τους πω; Να μην χαρούν; Είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνεται. Απλώς πρέπει να προσγειώνεσαι και γρήγορα να επανέρχεσαι. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο έχει γίνει. Θα φανεί στα επόμενα ματς».

Τον στόχο του Άρη στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου στο Champions League: «Βάσει της ένστασης, έχουμε μια πιθανότητα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, πρέπει να κάνουμε δύο νίκες και εξαρτόμαστε και από τα αποτελέσματα των άλλων. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον στόχο».

Το θέμα του αντικαταστάτη του Έρικ Μπάκνερ: «Σε πρώτη φάση μελετάμε την αγορά, βλέπουμε τι υπάρχει και θα δούμε αν θα κάνουμε μια προσθήκη τώρα ή στο εγγύς μέλλον. Δεν είναι μόνο δική μου απόφαση, είναι και της διοίκησης. Θα δούμε τι παίκτη μπορούμε να βρούμε. Θα θέλαμε να είναι καλός ριμπάουντερ, να είναι είτε καλός στα πόδια, είτε παίκτης που μπορεί να κόβει ψηλά. Να μπορεί να κάνει καλά μία και δύο δουλειές. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον που να κάνει 4-5 δουλειές, και θα είναι και σε άλλη οικονομική διάσταση».

Το αν το πλάνο αφορά την απόκτηση παίκτη στη θέση του Μπάκνερ και τίποτα άλλο: «Αυτό είναι το πλάνο και οι δυνατότητες που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα