Τζέιμς: «Οταν μπήκε η πρώτη, ήμουν σίγουρος για τις άλλες»

Τζέιμς: «Οταν μπήκε η πρώτη, ήμουν σίγουρος για τις άλλες»

Γιώργος Κούβαρης
Τζέιμς: «Οταν μπήκε η πρώτη, ήμουν σίγουρος για τις άλλες»
Ο Μάικ Τζέιμς μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη των «πρασίνων» απέναντι στην Αναντολού Εφές, στέκεται στις τρεις βολές στο τέλος της κανονικής διάρκειας με τον Νικ Καλάθη να παρεμβαίνει, ενώ είναι έτοιμος για το μεγάλο σουτ και στον ημιτελικό του ΣΕΦ.

Απομένουν τέσσερα δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα. Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές 67-70. Ο Μάικ Τζέιμς παίρνει τη μπάλα στα χέρια με σκοπό να επιχειρήσει το τρίποντο της ισοφάρισης ή έστω να κερδίσει φάουλ και να αποκτήσει το… ψυχοφθόρο δικαίωμα για τρεις βολές.

Πετυχαίνει το δεύτερο και η αγωνία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ήταν έκδηλη από τους 10.000 περίπου φίλους των «πρασίνων». Απόλυτη ησυχία. Σαν να άδειο. Σαν να ετοιμάζεται να σουτάρει βολές στην… προπόνηση. Μέσα η πρώτη. Μέσα η δεύτερη. Μέσα και η τρίτη. Ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο ψύχραιμος, έπαιξε καλή άμυνα και μπόρεσε να φτάσει στη νίκη με 92-81.

«Είδα τον Γιάννη (σ.σ. Μπουρούσης) να μου κάνει σκριν και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν μόλις πάρω τη μπάλα να σουτάρω αμέσως γιατί θα είχα την ευκαιρία να το κάνω. Εκείνη τη στιγμή άκουσα να φωνάζουν αντίπαλοι «φάουλ-φάουλ» και προσπάθησα να κάνω την προσπάθεια με αποτέλεσμα να κερδίσω το φάουλ και τις τρεις βολές» λέει αρχικά ο Μάικ Τζέιμς στο gazzetta.gr και συνεχίζει:

«Από τη στιγμή που είχα ευστοχήσει νωρίτερα σε δύο βολές, ένιωθα πολύ καλά. Με βοήθησε πολύ το γεγονός που είχα πάει στη γραμμή. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, αν δεν είχα πάει στη γραμμή νωρίτερα, ίσως να ήμουν πιο νευρικός. Όμως να σου πω την αλήθεια πάντα έχω αυτοπεποίθηση», ενώ στέκεται στις σκέψεις του αποκαλύπτοντας και μια ιστορία.

«Στο μυαλό μου είχα να ευστοχήσω στην πρώτη βολή. Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης; Πριν από μία εβδομάδα συζητούσαμε με τον Νικ στην προπόνηση την ίδια ακριβώς φάση που βρέθηκε ο Ουοναμέικερ στο ματς Νταρουσάφακα-Μακάμπι». Το συγκεκριμένο ματς ήθελε ένα δευτερόλεπτο για να τελειώσει με το σκορ στο 93-90 υπέρ της Μακάμπι και τον Αμερικανό να έχει δικαίωμα για τρεις βολές. Όμως ο Ουοναμέικερ αστόχησε στη πρώτη και η νίκη πήγε στους Ισραηλινούς.

Εκείνη τη στιγμή, κι ενώ ήταν ακριβώς δίπλα του ο Νικ Καλάθης, τον ρώτησε: «Εϊ, Νικ, θυμάσαι που τα λέγαμε; Τρομοκρατήθηκες όταν κέρδισα το φάουλ;» με τον αρχηγό να του απαντάει: «Όχι, ήμουν σίγουρος ότι θα βάλεις και τις τρεις». Και στη συνέχεια ο Μάικ Τζέιμς, είπε: «Από τη στιγμή που μπήκε η πρώτη ήμουν σίγουρος ότι θα βάλω και τις άλλες δύο», ενώ δεν έκρυψε και τη θέλησή του να κάνει κάτι αντίστοιχο και στο ΣΕΦ: «Μου αρέσει να παίρνω τα μεγάλα σουτ στο τέλος, πόσω μάλλον εκτός έδρας και πιο συγκεκριμένα στο ΣΕΦ. Αν φτάσει το ματς στο σημείο να κριθεί στο σουτ θέλω να το πάρω εγώ!»

Αν και πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να «σπάσει» την αρνητική παράδοση των 6 τελευταίων ηττών στα ματς με τον Ολυμπιακό: «Δεν βρίσκω λόγο να μην μπορούμε να τους κερδίσουμε. Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε φέτος, στα υπόλοιπα δύο αν είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά θα είμασταν εμείς οι νικητές. Δεν είναι ότι μας κερδίζουν συνέχεια έχοντας την καθολική υπεροχή. Απλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας, να διορθώσουμε αυτά που δεν κάναμε σωστά στα δύο τελευταία παιχνίδια που τους αντιμετωπίσουμε και τότε, ναι. Μπορούμε να τους κερδίσουμε».

Όσο για το ματς; «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά παλέψαμε με όλες μας τι δυνάμεις μέχρι το τέλος και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο να κερδίζεις 15-20 πόντους απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Σίγουρα θα παίξουν καλά σε κάποια ματς, σε κάποια άλλα όχι, αλλά ξαναλέω ότι είναι όλες καλές ομάδες. Ποτέ δε πιστέψαμε ότι είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι όταν προηγηθήκαμε με 12 πόντους. Και φυσικά δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι επέστρεψαν στο ματς και ότι έφτασαν κοντά στη νίκη. Έχουν πολύ καλούς παίκτες».

Όσο για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε που έκανε το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέχρι σήμερα; «Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και μια δύσκολη χρονιά με αυτό το σύστημα. Η νίκη ήταν σημαντική και ο κόσμος μας απίστευτος. Σε κάθε ματς πρέπει να παίρνουμε ενέργεια και να βελτιωνόμαστε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν παίξαμε καλά και κρατάμε μόνο τη νίκη. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτήν και να παίξουμε καλά σε έναν αντίπαλο που μας έχει πληγώσει μέχρι σήμερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.