Πασκουάλ: «Σημαντικό που νικήσαμε πριν από το ντέρμπι»

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Σημαντικό που νικήσαμε πριν από το ντέρμπι»
Ο Παναθηναϊκός θ' αντιμετωπίσει για πρώτη φορά φέτος τον Ολυμπιακό, ενώ πριν έχει προηγηθεί νίκη κι ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρεί πως είναι σημαντικό για την ψυχολογία τους.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε αρχικά για τη νίκη επί της Εφές: «Χάσαμε την ευκαιρία να... τελειώσουμε το παιχνίδι στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Η διαφορά πήγε στους 12 πόντους και στο τελευταίο 1,5 λεπτό είχαμε ένα σερί 0-6. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο. Στην παράταση παίξαμε καλά κι ελέγξαμε το παιχνίδι».

Για το αν στην τελική βαθμολογία μετράει το σκορ της παράτασης: «Καταρχάς όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση η διαφορά θεωρείται μηδενική. Δεύτερον το σκορ ήταν ακριβώς το ίδιο και πήγαμε στην παράταση. Κι εκείνη τη στιγμή δεν ήξεραν αν θα μετράει η διαφορά στην τελική διαφορά. Ήταν ιδιαίτερη η κατάσταση τότε γιατί είχαμε δύο παρατάσεις εκτός. Γι΄' αυτό παίξαμε καλά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη διαφορά πόντων, σε περίπτωση που ισχύει κάτι με τις διαφορές. Αλλά θα είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω ακόμα αν αυτή η διαφορά αποτελέσει τελικά κριτήριο».

Για το αν θα τους βοηθήσει ψυχολογική ο τρόπος που ήρθε η νίκη στην παράταση: «Σίγουρα τα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί επηρεάζουν και τα επόμενα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε ενάντια στον Ολυμπιακό έχοντας πρώτα νικήσει στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές ούτε μετά τη Μαδρίτη, ούτε μετά το Καζάν. Σίγουρα όταν φτάνεις να παίζεις ένα παιχνίδι, ενώ πριν έχεις νικήσει είναι σημαντικό. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία ώριμη ομάδα, που ουσιαστικά δεν διαπράττει σφάλματα. Είναι σαν ένα όχημα που ρολάρει πολύ καιρό. Κι αν ανεβοκατεβαίνει κόσμος, ο οδηγός είναι ο ίδιος. Εμείς είμαστε ένα όχημα που μόλις έχει αρχίσει και δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε κι έχουμε καλά διαστήματα που στο μέλλον θα είναι καλύτερα. Παίζουμε πολλές φορές με πάθος, σχεδόν πάντα. Και πρέπει να τα συνδυάσουμε αυτά περισσότερο με ευφυΐα».

Και κατέληξε για τα λάθη και το αν θα μπορούσαν να είχαν... καθαρίσει νωρίτερα το ματς: «Όλες οι ομάδες σε αυτή την EuroLeague είναι υψηλού επιπέδου. Δεν πρέπει να διαπράττουμε βεβιασμένα λάθη. Στα τελευταία παιχνίδια κάνουμε αρκετά λάθη. Κόντρα στην Φενέρ είχαμε μόνο 4 λάθη, στα επόμενα παιχνίδια όμως κάνουμε πολλά λάθη. Αυτό μας κάνει κακό. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τα λάθη. Σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Όχι μόνο σε σχέση με τα ριμπάουντ, αλλά και σε σχέση με το σκοράρισμα μετά τα ριμπάουντ. Κάναμε όμως πολλά λάθη και επηρέασαν το παιχνίδι».

Για την ψυχολογία και τις σερί νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα αν κοιτάξουμε τα τελευταία έξι χρόνια δεν θα είναι ίδιο το σερί. Δεν θα πρέπει να κοιτάμε πίσω, αλλά μας έχουν κερδίσει τρεις φορές φέτος. Άρα είμαστε σε μία κατάσταση που ξέρω ποια είναι και θα πρέπει να κάνουμε κάτι να την αλλάξουμε. Κάθε μέρα είμαστε καλύτεροι και πιο κοντά στο να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε ότι αυτήν την φορά θα πάνε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή και μάλλον δεν θα συνεχίσω».