Ρένφρο: «Έτσι θα προστατεύσουμε το Palau»! (vid & pic)

Ρένφρο: «Έτσι θα προστατεύσουμε το Palau»! (vid & pic)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ρένφρο: «Έτσι θα προστατεύσουμε το Palau»! (vid & pic)
Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Άλεξ Ρένφρο, εξήγησε στο gazzetta.gr τι πρέπει να κάνουν οι Καταλανοί απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ αποκάλυψε τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι «μπλαουγκράνα» λόγω των τραυματισμών.

O Άλεξ Ρένφρο ξεκίνησε τη σεζόν στην Μπάγερν Μονάχου ωστόσο άφησε τους Βαυαρούς για το Palau Blaugrana ώστε να «γεμίσει» τον πάγκο της Μπαρτσελόνα και να δώσει περισσότερο βάθος στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, έπειτα από τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών.

Οι Καταλανοί μετρούν τρεις σερί εντός έδρας νίκες στην EuroLeague και ο 30άχρονος Αμερικανός γκαρντ με διαβατήριο Βοσνίας/Ερζεγοβίνης μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (12/1, 22:00) που μετράει έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς στον θεσμό. Ο Ρένφρο (4 πόντοι, 1.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.3 κλεψίματα σε 7 αγώνες) αποκάλυψε τη μεγαλύτερη δυσκολία που κλήθηκε να ξεπεράσει η Μπαρτσελόνα τις προηγούμενες εβδομάδες ενώ αναφέρθηκε στις πραγματικές δυνατότητες των «μπλαουγκράνα».

Πως έζησες, λοιπόν, αυτή την... ιδιαίτερη κατάσταση στο Palau τις προηγούμενες εβδομάδες με τους μαζεμένους τραυματισμούς; Στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για παράδειγμα, οι Ναβάρο, Ντόλμαν, Κλαβέρ και Ρίμπας ήταν στον πάγκο με πολιτικά!
«Το θυμάμαι καλά εκείνο το παιχνίδι! Δεν είχα έλθει ακόμα στην Μπαρτσελόνα, επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω τι συνέβη. Ήταν, πραγματικά, περίεργο να βλέπεις αυτούς τους παίκτες στον πάγκο! Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την ομάδα. Όλα αυτά τα προβλήματα μάς άφησαν πίσω όμως νομίζω ότι πλέον έχουμε μπει στον σωστό δρόμο».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που κλήθηκε να ξεπεράσει η Μπαρτσελόνα;
«Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με την έλλειψη χημείας ή το γεγονός ότι δεν κάναμε καλές προπονήσεις με τόσες απουσίες. Το πιο μεγάλο ζήτημα αφορούσε, ακριβώς, το ότι η Μπαρτσελόνα έδινε ευκαιρίες στους αντιπάλους της από επιθετικά ριμπάουντ και δεχόταν εύκολους πόντους στο transition. Ήταν, πραγματικά, μεγάλη υπόθεση. Τουλάχιστον καταφέραμε και περιορίσαμε αυτά τα λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Πλέον η Μπαρτσελόνα δείχνει να ρολάρει. Ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητές της; Τι θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον όλοι οι παίκτες είναι υγιείς;
«Ο ουρανός είναι το όριο! Οι παίκτες έχουν επιστρέψει, βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι. Βελτιώνουμε το στάτους και το επίπεδό μας. Όλα τα παραπάνω μάς κάνουν καλύτερους! Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα παίξουμε σύμφωνα με τις αρχές μας. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα».

Απομένουν 14 παιχνίδια και αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα είναι εκτός οκτάδας. Τι πρέπει να κάνει για να αντιστρέψει την κατάσταση και να παίξει στα playoffs;
«Η κατάσταση είναι δύσκολη όμως έχουμε μπροστά μας κάποια εντός έδρας παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε! Πρέπει, λοιπόν, να προστατεύσουμε το γήπεδό μας και να πάρουμε όλα τα ματς στο Palau Blaugrana. Αν προστατεύσουμε την έδρα μας, τότε έχουμε καλές πιθανότητες για να βελτιώσουμε τη θέση μας και να πάμε μακριά στη διοργάνωση».

Επίσης, πως ξεπεράσατε την κρίση των προηγούμενων αγωνιστικών, όταν είχατε μόλις μια νίκη σε επτά αγώνες;
«Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού όμως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρεις τρόπους να τους ξεπερνάς. Το μπάσκετ έχει σκαμπανεβάσματα, πρέπει να μάθεις να ζεις με τα προβλήματα, τους τραυματισμούς, τις συγκυρίες και τις ήττες. Είναι ο βασικός τρόπος για να επιβιώσεις».

Τι πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα απέναντι στον Ολυμπιακό που μετράει έξι νίκες στις τελευταία επτά παιχνίδια του στην EuroLeague;
«Το πιο σημαντικό είναι να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε στις περιπτώσεις που κερδίσαμε. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, να μπουν όλοι οι παίκτες στο ματς και να περιορίσουμε τους εύκολους πόντους που δίναμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια σκληρή ομάδα κι εμείς πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους για να προστατεύσουμε την έδρα μας».

Σε προσωπικό επίπεδο, τι διαφορές έχεις εντοπίσει ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν;
«Η βασική διαφορά έχει να κάνει με το επίπεδο. Η Μπάγερν αγωνίζεται στη Γερμανία και το EuroCup, η Μπαρτσελόνα παίζει στην καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη, την ισπανική, και στην EuroLeague».