Σάκοτα: «Πέντε φορές πιο δύσκολα με Άρη!»

Σάκοτα: «Πέντε φορές πιο δύσκολα με Άρη!»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σάκοτα: «Πέντε φορές πιο δύσκολα με Άρη!»

bet365

To one man show του Ντούσαν Σάκοτα απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να φωνάζουν «Ντούσαν-Ντούσαν» κι ο ίδιος δήλωσε στο gazzetta.gr πως θέλει να δείχνουν σε κάθε παιχνίδι αυτόν τον χαρακτήρα.

«Ντούσαν-Ντούσαν»... ακούστηκε στις εξέδρες του κλειστού του ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης (10/1). Και πως όχι άλλωστε; Ο Ντούσαν Σάκοτα... όπλισε δύο φορές έξω από τα 6,75μ. στις αρχές της τέταρτης περιόδου κι έδωσε το σύνθημα-αντεπίθεσης στους συμπαίκτες του απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ!

Ο αρχηγός της ΑΕΚ υπέγραψε τη μεγάλη νίκη... πρόκρισης με 27 πόντους και 5 ριμπάουντ κι έπειτα κρατώντας χαμηλό προφίλ εν όψει της αναμέτρησης με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος (14/1) μίλησε για την εμφάνισή του.

«Πάντα προσπαθώ να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ. Είχα περισσότερο χώρο επειδή με μάρκαρε το αντίπαλο 5άρι κι είδα ότι τα περισσότερα παιδιά δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα. Εγώ ένιωσα καλά κι αποφάσισα να βγω λίγο πιο μπροστά επιθετικά. Στον Άρη για παράδειγμα προσπάθησα να κάνω άλλα πράγματα στο παρκέ, γιατί επιθετικά δεν ήμουν καλός και βγήκαν άλλα παιδιά μπροστά. Αυτή είναι η δύναμη της ΑΕΚ φέτος, ότι ανά πάσα στιγμή θα βγει ένας παίκτης μπροστά και να κάνει τη διαφορά».

Στην τέταρτη περίοδο άκουσες το όνομά σου να γίνεται σύνθημα από τους φίλους της ΑΕΚ:

«Σημαίνει πάρα πολλά για μένα αυτό. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Με συγκίνησαν, γιατί δεν είναι εύκολο αυτό... να ακούσεις το όνομά σου από τους φίλους της ομάδας, δεν είναι εύκολο να το αξίζεις και με συγκίνησαν πάρα πολύ».

Είδατε τη διαφορά από το +11 να πηγαίνει στο -7. Δεν τα παρατήσατε μέχρι το τέλος και δείξατε χαρακτήρα...

«Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά και στην ομάδα γενικά. Βρισκόμαστε σε μία ιστορική ομάδα η οποία σιγά-σιγά, βήμα-βήμα βρίσκει τον δρόμο της πίσω στην κορυφή. Αν τα καταφέρουμε εμείς να την επιστρέψουμε στις υψηλές θέσεις της Ευρώπης και της Ελλάδας πρέπει να αισθανόμαστε πολύ περήφανοι! Γι' αυτό πρέπει να δίνουμε πραγματικά όπως και κόντρα στη Λούντβισμπουργκ την ψυχή μας».

Από το παιχνίδι τι θα κρατήσεις εν όψει και της συνέχεια με τον Άρη στο Κύπελλο;

«Τον χαρακτήρα που δείξαμε. Την ομαδική προσπάθεια που κάναμε. Ειδικά στο τέλος και στην άμυνα. Αυτό θα ήθελα και το Σάββατο αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στην αρχή να μην τα παρατήσουμε στιγμή. Όπως κάναμε και στο πρώτο ματς των playoffs πέρσι κι επιστρέψαμε από το -18. Ελπίζω να μην μείνουμε με τόσους πόντους πίσω, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο να ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει πιθανότητα για νίκη.

Κατά την ταπεινή μου άποψη αδικηθήκαμε σήμερα (10/1), ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά καταφέραμε και δείξαμε χαρακτήρα και παίξαμε και εναντίον των συνθηκών και απέναντι σε μίας πολύ σκληρής αντίπαλης άμυνας. Απέναντι στον Άρη πιστεύω ότι θα είναι πέντε φορές πιο δύσκολα. Το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό του Σαββάτου. Θεωρώ ότι θα είμαστε πανέτοιμοι».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα