Ντέρμπι σε... κίτρινο φόντο για την τρίτη θέση!

Gazzetta team
Ντέρμπι σε... κίτρινο φόντο για την τρίτη θέση!
Μετά το «αιώνιο» ντέρμπι στην Euroleague, έρχεται μια «καυτή» αγωνιστική στην Basket League, με το κρίσιμο, για την τρίτη θέση, ΑΕΚ-Άρης και το δυνατό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός να δεσπόζουν στο πρόγραμμα.

Το «αιώνιο» ντέρμπι στην Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έλαβε αισίως τέλος, και πλέον, όλοι μπαίνουν σε ρυθμούς Basket League.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής είναι... δυνατό, καθώς δεσπόζουν δύο μεγάλες αναμετρήσεις!

Πρώτα, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Άρη σήμερα (07/01, 17:00) στο ΟΑΚΑ, και θέλει να επικρατήσει στο μεγάλο ντέρμπι, καθώς θα κρίθει και σε μεγάλο βαθμό η τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Η «Ένωση» επιθυμεί να... υποτάξει μπροστά στον κόσμο της τον «Αυτοκράτορα», καθώς αποχαιρέτησε το 2016 και υποδέχθηκε το 2017 με ήττες (Κολοσσός Ρόδου και Σάσαρι).

Ο Γιούρι Ζντοβτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα έχει στη διάθεσή του και τον Μίλαν Μιλόσεβιτς, που επέστρεψε στις προπονήσεις και θα είναι στην αποστολή, ενώ ντεμπούτο στην Α1 θα κάνει και το νέο απόκτημα της ομάδας, Τσινεμέλου Ελονού. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει και αυτός στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.

Στον άλλον αγώνα, που ο... Βορράς θα συγκρουστεί με τον Νότο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο «Παλατάκι», το Σάββατο (08/01, 20:00).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ ο ΜακΦάντεν θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τα «ασπρόμαυρα» στην Α1, μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησε στο ματς κόντρα στην Μπάνβιτ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ συνεχίζει να στερείται τις υπηρεσίες του Τζέιμς Γκιστ που αναρρώνει, ενώ ούτε ο Κέι Σι Ρίβερς θα αγωνιστεί, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα ματς της σημερινής ημέρας (07/01, 17:00), τα Τρίκαλα θα υποδεχθούν τον ανεβασμένο Κολοσσό, που πάει στη θεσσαλική πόλη μετά την μεγάλη επιτυχία ενάντια στην ΑΕΚ.

Το προτελευταίο Λαύριο θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Πατρών, με ένα νέο πρόσωπο στο ρόστερ, καθώς ο Τζαμάλ Νίξον, μετά την περσινή σεζόν, επέστρεψε στην ομάδα, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν θα αγωνιστεί καθόλου με τους Αχαιούς, καθώς τραυματίστηκε.

Το Ρέθυμνο, που σκορπά φόβο και τρόμο στην έδρα του, θέλει να κάνει το 6/6 στο «Μελίνα Μερκούρη», απέναντι στην ουραγό Δόξα Λευκάδας.

Τέλος, στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, ο Προμηθέας Πατρών θα υποδεχθεί τον Κόροιβο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν φρέσκα πρόσωπα στο ρόστερ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έκανε την προσθήκη του Λάκι Τζόουνς, ενώ αυτή του Ντίνου Καλαμπάκου πήρε τον Σίμο Ιωακειμίδη.

Η αυλαία της 16ης αγωνιστικής θα «κλείσει» τη Δευτέρα (09/01, 17:30), με την αναμέτρηση ανάμεσα στη νεοφώτιστη Κύμη και τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα