Γκριν: «Από δύο παίκτες δεν χάνεις, 'πεινασμένος' ο ΠΑΟ στο Κύπελλο»

Αντωνία Σπανού
Γκριν: «Από δύο παίκτες δεν χάνεις, 'πεινασμένος' ο ΠΑΟ στο Κύπελλο»
Ο Ερικ Γκριν τόνισε στο gazzetta.gr ότι από δύο παίκτες δεν χάνεις, χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό... πεινασμένο, ενώ δήλωσε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ότι είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη.

Ο Έρικ Γκριν έχει αρχίσει να μπαίνει στο... κλίμα των ντέρμπι και ευχαριστήθηκε με την καρδιά του την χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Όντας σε εξαιρετική διάθεση τα έλεγε με τον έτερο πρωταγωνιστή του αγώνα, Κεμ Μπιρτς όπου και τον... διακόψαμε για να μας μιλήσει για την νίκη της ομάδας του.

Ο Γκριν για ακόμα μια φορά στάθηκε σε πολύ καλό επίπεδο και τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους, 2 κλεψίματα αλλά και 2 τρίποντα που ξεσήκωσαν το γεμάτο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μην απειλείται από τον Παναθηναϊκό Superfoods αλλά σε καμία περίπτωση η νίκη δεν ήταν εύκολη σύμφωνα με τον Γκριν.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπορούσε και να μην σταθεί στο γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι βγαίνει και κάποιος άλλος μπροστά για τους «ερυθρόλευκους».

«Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολη νίκη,αλλά βγήκαμε να παίξουμε σκληρά και το καταφέραμε.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια τρομερή ομάδα. Προσπάθησαν να μας περιορίσουν, να... πειράξουν το παιχνίδι μας αλλά εμείς βγήκαμε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι.

Πιέσαμε εξαιρετικά και πήραμε το παιχνίδι.

Είναι τεράστιο αυτό που κάνει η ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι ανάλογα με τις συνθήκες βγαίνει και κάποιος άλλος μπροστά...

Ο Παπαπέτρου έκανε απίστευτα πράγματα... ήταν η πρώτη φορά του Ουότερς που βγήκε εκεί έξω έπαιξε δυνατά μας έδωσε ρυθμό και ήταν εξαιρετικός.

Όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο και γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την νίκη...».

Ο Έρικ Γκριν ήταν... τρελαμένος με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί και δεν δίστασε να τους εκθειάσει.

«Είναι τρομερό πλεονέκτημα η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας.

Είναι απίστευτοι, για εμένα είναι οι καλύτεροι στην Euroleague και εύχομαι να τους έχουμε εδώ στο πλευρό μας κάθε βραδιά με τον ίδιο τρόπο.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αυτό, ότι περίμεναν με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι...

Δεν θέλουμε να το κάνουμε αποκλειστικά για όσους είναι εδώ.

Παλεύουμε για όλους τους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα που μας υποστηρίζουν και αγαπάνε τον Ολυμπιακό».

Δύο παίκτες, όσο καλά και αν παίζουν είναι δύσκολο να κερδίσουν μια ομάδα και αυτό το ξέρει καλά ο Αμερικανός άσος.

«Είναι δύο καλοί παίκτες. Ο Ρίβερς είναι εξαιρετικός, ο Τζέιμς το ίδιο ήταν σε τρομερό επίπεδο σήμερα, έβαλαν δύσκολα καλάθια...

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει όταν παίζεις απέναντι σε καλούς παίκτες, αλλά στο τέλος περιορίσαμε όλους τους υπόλοιπους, οι δύο μπορεί να έβαλαν τους πόντους τους αλλά εμείς πήραμε την νίκη και αυτό μετράει».

Η συνέχεια από εδώ και πέρα έχει... Κύμη, δύσκολο ταξίδι στην Βαρκελώνη και έναν «πεινασμένο» Παναθηναϊκό που θα θέλει να σταματήσει τις συνεχόμενες ήττες. Οι «ερυθρόλευκοι» τα κοιτούν όλα ξεχωριστά.

«Το επόμενο μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό κόντρα στην Κύμη για το Πρωτάθλημα.

Μπορεί να ανυπομονούμε για το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της Euroleague, αλλά πρώτα απ' όλα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Μετά θα επιστρέψουμε και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την Μπαρτσελόνα.

Και άμεσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.

Θα είναι δύσκολο, εκείνοι θα είναι «πεινασμένοι», έχουν χάσει 3 φορές στην σειρά (σ.σ. την φετινή περίοδο), οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να τα δώσουμε όλα».