Μπάμπεργκ - Μπαρτσελόνα 85-65 (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μπάμπεργκ - Μπαρτσελόνα 85-65 (vid)
Η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση... έσταζε Μέλι (17π., 13ριμπ.) κι άνοιξε με νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα (85-65) τις υποχρεώσεις της στο β' γύρο της EuroLeague!

H Mπάμπεργκ είπε... Καλή Χρονιά στην Μπαρτσελόνα με τον πιο εμφατικό τρόπο! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στη Γερμανία και με την τριπλέτα Μέλι, Στρέλνιεκς και Μίλερ οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη νίκη στην έναρξη του δεύτερο γύρου της διοργάνωσης.

Οι Καταλανοί μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο κρίσιμα λάθη κι αστοχία δεν τους το επέτρεψαν.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την Μπάμπεργκ, ενώ η Μπάρτσα μετρούσε 3 νίκες πριν ηττηθεί απόψε.

O Nίκος Ζήσης έμεινε σε... ρηχά νερά, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου είναι τραυματίας.

H Bαθμολογία

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: H Mπάμπεργκ κατάφερε να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό της και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, έκανε... πλάκα στην Μπαρτσελόνα και κάλυψε το -3 της ήττας του α' γύρου. Όταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να μειώσει... βρήκε σε τοίχος. Ο Μπραντ Όλεσον μείωσε στους 6 πόντους (59-63 στο 36') κι ακολούθησε το τρίποντο του Μίλερ κι ένα σερί 7-0 (66-55 στο 36'). Η Μπάρτσα προσπάθησε ξανά να επιστρέψει με τη διαφορά στο +14, ωστόσο κλείστηκε στην άμυνα των γηπεδούχων και δεν είχε ψυχραιμία, αφού ο Τόμιτς αστόχησε σε διαδοχικές βολές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικολό Μέλι έκανε μεγάλη εμφάνιση! Μέτρησε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκλεψε 2 φορές και έκανε 1 λάθος σε 34:49.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζόι Ντόρσεϊ στα 4:58 που κατάφερε να μείνει στο παρκέ είχε 1 άστοχο σουτ και 1 ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Μπαρτσελόνα έτρεξε σερί 0-6 στις αρχές της τέταρτης περιόδου (59-53 στο 33'), αλλά δεν μπόρεσε να περάσει στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν καλή άμυνα, ενώ η Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά άστοχη.

ΑΦΑΝΕΙΣ-ΗΡΩΕΣ: Οι Στρέλνιεκς και Μίλερ στάθηκαν άξια στο πλευρό του Νικολό Μέλι κι έκαναν μεγάλο παιχνίδι κι οι δύο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Nαβάρο στον Τόμιτς και...!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-31, 59-47, 85-65