Λυκογιάννης: «Νίκη που μεγαλώνει το πρεστίζ μας»!

Λυκογιάννης: «Νίκη που μεγαλώνει το πρεστίζ μας»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Λυκογιάννης: «Νίκη που μεγαλώνει το πρεστίζ μας»!

bet365

Ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ, την... ευεργετική αλλαγή και το πρεστίζ των Ροδιτών που μεγαλώνει!

Στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την ήττα από το Ρέθυμνο στο Βενετόκλειο, ο Άρης Λυκογιάννης είχε αναφέρει πως «σήμερα θα χάναμε κι από τον περιπτερά»! Έπειτα από το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας, ακολούθησε το «αν στραμπουλήξει το νυχάκι μας, δεν μπαίνουμε στο γήπεδο». Τι άλλαξε, λοιπόν, και ο Κολοσσός έφτασε στη νίκη επί της ΑΕΚ, υποχρεώνοντας μάλιστα την «Ένωση» μόλις στην τρίτη της ήττα στην Basket League;

Ο 47άχρονος προπονητής μίλησε στη gazzetta.gr για τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ, την αλλαγή νοοτροπίας και τις συγκρίσεις με τον Κολοσσό των προηγούμενων ετών, διευκρινίζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του μέσα στη σεζόν.

«Το ζήτημα είχε να κάνει με τη νοοτροπία των ξένων παικτών και το πόσο γρήγορα θα μπουν στη λογική της ελληνικής λίγκας. Το περασμένο καλοκαίρι κάναμε κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση του Κολοσσού, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά που επιλέξαμε έχουν ποιότητα, ταλέντο και συγκεκριμένες ικανότητες. Δεν μπορείς, όμως, να κάνεις... εγκεφαλογράφημα και να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως λειτουργεί ο άλλος σε συνθήκες πίεσης. Είναι εύκολο, μεν, να συλλέξεις πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός αθλητή, ωστόσο η αντίδρασή του σε ειδικές συνθήκες φαίνεται μόνο στο παρκέ. Η αλλαγή που κάναμε (σ.σ. επιστροφή Ρέλεφορντ αντί Μπέρι) αποδείχτηκε ευεργετική! Με το που ήλθε ο Τρέβορ, άλλαξε η νοοτροπία στα αποδυτήρια. Οι παίκτες μας έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι μόνο μέσα από την καλή πορεία του Κολοσσού θα έλθει και η δική τους εξέλιξη. Ό,τι συμβαίνει, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια εδώ».

Τι σημαίνει αυτή η νίκη επί της ΑΕΚ, με δεδομένο ότι η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είχε ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Basket League πριν από το παιχνίδι στη Ρόδο;
«Κατ' αρχάς, είναι μια νίκη ψυχολογίας απέναντι σε έναν αντίπαλο με το όνομα και την ποιότητα της ΑΕΚ που μας δίνει τεράστια ώθηση και, κυρίως, κάνει την ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της! Με αποτελέσματα όπως το χθεσινό στο Βενετόκλειο, μεγαλώνει το πρεστίζ του Κολοσσού. Είναι αλήθεια ότι τελευταία δυο χρόνια φτάναμε πολύ κοντά στη νίκη επί της ΑΕΚ όμως κάτι γινόταν στο τέλος και δεν τα καταφέρναμε! Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι είχαμε τεράστιο κίνητρο κι αυτό φάνηκε από την ενέργεια και το πάθος που βγάλαμε στο παρκέ. Όπως εξήγησα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι, ο Κολοσσός αξίζει πραγματικά μεγάλο σεβασμό από όλους».

Τι έκανε, λοιπόν, καλά ο Κολοσσός και δεν έκαναν οι υπόλοιποι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, πλην των «αιωνίων»;
«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι, αφού είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή μας. Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε! Κλείσαμε τη ρακέτα μας και κρατήσαμε την ΑΕΚ χαμηλά στο σκορ. Η άμυνα μάς έδωσε τη νίκη, αλλά κι επιθετικά ήμασταν σε καλή μέρα. Γενικώς, παρουσιάζουμε μια σταθερότητα τον τελευταίο 1-1μιση μήνα σε ό,τι αφορά την αμυντική μας λειτουργία. Επίσης, είχαμε τονίσει πριν από το παιχνίδι ότι θέλαμε τη βοήθεια από όλους τους παίκτες, είτε έπαιζαν 3' είτε 30'! Δεν θεωρώ ότι υστέρησε κανείς σε αυτή τη νίκη».

Ο Κολοσσός αποχαιρετά το 2016 στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-5. Είστε ικανοποιημένος ή είχατε θέσει διαφορετικούς στόχους πριν από την έναρξη της χρονιάς;
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι! Αυτό που μας ενδιαφέρει σε ό,τι αφορά την πορεία μας στον πρώτο γύρο είναι να πετύχουμε τις νίκες εκείνες που θα μας απαλλάξουν από το άγχος του υποβιβασμού. Φέτος το κάναμε πολύ-πολύ γρήγορα. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, προχωράμε σεμνά και ταπεινά, χωρίς να χάνουμε τα μυαλά μας. Σίγουρα η πρόκριση στα playoffs είναι ο βασικός μας στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε».

Τι διαφορά έχει η εφετινή έκδοση του Κολοσσού σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές της ομάδας στην Basket League;
«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Στην πρώτη μου σεζόν στη Ρόδο, η ομάδα είχε μεγάλο μπασκετικό IQ και διέθετε πολλά έμπειρα παιδιά που καταλάβαιναν το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η θέση που κατέλαβε σίγουρα δεν ήταν αντιπροσωπευτική. Πέρσι ο Κολοσσός είχε το μικρότερο μπάτζετ και παιδιά με μικρό επιθετικό ταλέντο, όμως ο χαρακτήρας που βγάλαμε στο γήπεδο μάς βοήθησε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Φέτος έχουμε μια πολύ καλή βάση Ελλήνων παικτών, με πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις υψηλού επιπέδου όπως ο Σαλούστρος, ο Γεωργαλλής και ο Βασιλόπουλος. Θεωρώ ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο και δυνατότητες για να κάνουμε κάτι καλό».

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, ο προπονητής της, Γιούρι Ζντοβς, εξήγησε ότι δεν γνωρίζει αν θα πάρει παίκτη. Έτσι όπως είδατε την «Ένωση» στο μεταξύ σας παιχνίδι, θεωρείται ότι χρειάζεται κάποια προσθήκη;
«Όσα ξέρει ο προπονητής, δεν τα ξέρει κανείς άλλος... Το μόνο που μπορώ να πω σαν παρατηρητής είναι ότι η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών. Δεν είχε τον Ιβάνοβιτς και τον Βασιλειάδη, ενώ ο Μαυροειδής είχε πρόβλημα. Σημαδέψαμε, λοιπόν, τον Μαυροειδή ο οποίος δεν ήταν 100% έτοιμος και φάνηκε η διαφορά μέσα στη ρακέτα. Τώρα το αν η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση, αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα».

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΕΚ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα